Home / NBA / Λιν: «Άδειος, μπερδεμένος και μίζερος»

Λιν: «Άδειος, μπερδεμένος και μίζερος»

Ο Τζέρεμι Λιν μίλησε τις προάλλες σε ένα συνέδριο νέων στην Ταϊβάν και αναφέρθηκε στην πρώτη του σεζόν στο Χιούστον με τη φανέλα των Ρόκετς, ουσιαστικά λέγοντας ότι κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν… την άκουσε και δεν μπορούσε να παίξει μπάσκετ, αλλά ένιωθε φυλακισμένος και χωρίς να ευχαριστιέται αυτό που κάνει, με αποτέλεσμα να μην πιστεύει σε αυτόν τον τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Ο Λιν ήταν ειλικρινής στην ομιλία του, στον απολογισμό του για την πρώτη χρονιά με τους Ρόκετς είπε: «Έφτασα στο σημείο να είμαι τόσο προσκολλημένος στο να γίνω ένας μεγάλος παίκτης του μπάσκετ… στο να προσπαθώ να είμαι ο Linsanity, να είμαι αυτό το φαινόμενο που κατέλαβε το NBA. Οι προπονητές έχαναν την πίστη τους σε μένα, οι φίλαθλοι με κορόιδευαν… υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είμαι χαρούμενος και ελεύθερος, αλλά αυτό που ένιωθα ήταν το αντίθετο. Δεν είχα καμία χαρά, δεν ένιωθα καμία ελευθερία».

Μπροστά σε 20.000 νεαρούς ο Λιν παραδέχτηκε ότι είχε πάρα πολύ υψηλές προσδοκίες με το που υπέγραψε με τους Ρόκετς: «Ήμουν έτοιμος να αναζωογονήσω ολόκληρη την πόλη του Χιούστον. Υποτίθεται ότι εγώ θα έσωζα το μπάσκετ στο Χιούστον».

Όμως, η χρονιά δεν πήγε όπως θα ήθελε. Ήταν αρκετά ασταθής, τελείωσε με 13.4 πόντους και 6.1 ασίστ ανά αγώνα, ενώ τραυματίστηκε και αρκετές φορές, χάνοντας μάλιστα και 2 από τους αγώνες των πλέι οφς με τους Θάντερ.

Ο Λιν έφτασε στο σημείο να πει ότι ένιωθε άδειος: «Το ένα πράγμα που έμαθα ήταν πόσο άδεια μπορεί να είναι η φήμη και η επίγεια δόξα. Η επιθυμία για επιτυχία δεν σταμάτησε ποτέ. Αν η φωνή που ακούς πιο πολύ απ’ όλες δεν είναι η φωνή του θεού, τότε τελικά θα νιώσεις άδειος, μπερδεμένος και μίζερος, κάτι που ένιωσα όσο άκουγα τη φωνή του Linsanity».

Εν ολίγοις… την άκουσε για τα καλά τον χειμώνα
του 2013 ο Τζέρεμι Λιν, τώρα νιώθει πιο σίγουρος, η Παρασκευή είναι η μέρα των 25ων του γενεθλίων και νιώθει έτοιμος για τη νέα περιπέτεια των Ρόκετς μαζί με τον Ντουάιτ Χάουαρντ και τον Τζέιμς Χάρντεν.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *