Home / Α1 / «Ξεκλειδώνοντας» τη νίκη

«Ξεκλειδώνοντας» τη νίκη

Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2008

Έφτασε η ώρα για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς μεταξύ των «αιωνίων» και η αδρεναλίνη έχει ανέβει. Κάτι η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Πανελλήνιο με την γκρίνια που την ακολούθησε (ήττα που ενδεχομένως σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του ντέρμπι να αποδειχθεί σημαντική), κάτι οι υψηλές προσδοκίες που έχει φέτος ο Ολυμπιακός, κάτι η φανερή ανετοιμότητα αυτήν την εποχή των δύο ομάδων, έχουν ανεβάσει το θερμόμετρο και το ντέρμπι αναμένεται με αγωνία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη αφού, δεν είναι κοινό μυστικό ότι τα υλικά των δύο ομάδων είναι από τα καλύτερα στην ήπειρο. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε τα 8 σημεία που μπορούν να κρίνουν το ντέρμπι:

1. Ομπράντοβιτς – Γιαννάκης: Η κόντρα δύο κορυφαίων προπονητών, τα συστήματα εξουδετέρωσης του αντιπάλου που θα καταστρώσουν και τα τρικ που θα προσπαθήσουν να βρουν για να κρύψουν τις φθινοπωρινές αδυναμίες των ομάδων τους, αναμένεται να αποτελέσουν ένα από τα «κλου» του αγώνα.

2. Διαμαντίδης – Παπαλουκάς: Για πρώτη φορά οι δύο μεγάλοι Έλληνες πλέι-μέικερ θα βρεθούν αντιμέτωποι φορώντας τις φανέλες των δύο «αιωνίων». Μεγάλοι παίκτες που η απόδοσή τους μπορεί εν πολλοίς να κρίνει το ντέρμπι.

3. Τζος Τσίλντρες: Το… «σούσουρο» γύρω από τη μετεγγραφή του δεν έχει κοπάσει ακόμα, αλλά ο Αμερικανός των Πειραιωτών δεν έχει εντυπωσιάσει ακόμα. Στο ΟΑΚΑ αναμένεται πολιτισμικό σοκ για αυτόν, να δούμε αν μπορεί να αντεπεξέλθει.

4. Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Πέρυσι ήταν ο καλύτερος στους τελικούς. Έχει την κλάση για να είναι καθοριστικός σε όλα τα μεγάλα ματς.

5. Σπανούλης – Γκριρ: Δύο σκόρερ που ξέρουν να κάνουν και άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο, θα αναλάβουν να ξεκολλήσουν τις ομάδες τους σε περίπτωση… εκτάκτου ανάγκης.

6. Πέκοβιτς – Μπουρούσης: Οι δύο σέντερ ενθουσιάζουν με τις προοπτικές τους και την ευκολία με την οποία σκοράρουν αυτήν την εποχή. Πολύ σημαντικοί για τους δύο αντιπάλους.

7. Βάθος ρόστερ: Και οι δύο προπονητές έχουν πολλά «χαρτιά» να ρίξουν στο τραπέζι. Μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα κληθούν να αφήσουν το στίγμα τους: ο πολυδιάστατος Βούισιτς με τον αναντικατάστατο, όπως φαίνεται τελευταία, Βασιλόπουλο, ο Φώτσης με το σφαιρικό παιχνίδι του και ο Μπατίστ με τη συνήθεια να «ξελασπώνει», μπορούν να ξεχωρίσουν.

8. Ο κόσμος: Μόνο φίλοι του Παναθηναϊκού στην εξέδρα καλούνται να βοηθήσουν να γίνει το ντέρμπι σε κόσμια πλαίσια. Εάν ξεφύγουν, μια ενδεχόμενη διακοπή του αγώνα μπορεί να κοστίσει σε κάποια από τις δύο ομάδες.

Και για να κλείσουμε κάνοντας και λίγο χιούμορ: η διαιτησία θα προσπαθήσει να μείνει σωστή, αλλά δεν είναι και εύκολο. Γύρω από τους τρεις θα περιστρέφονται ο Διαμαντίδης για να αμφισβητεί κάθε σφύριγμα, ο Γιασικεβίτσιους για να γκρινιάζει, ο Παπαλουκάς για να τους δίνει οδηγίες με ύφος νουθεσίας, ο Μπουρούσης για να αμφιβάλλει για κάθε φάουλ του. Ας ελπίσουμε κανείς να μην ξεφύγει.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *