Home / ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2013 / Τέλος το Ευρωμπάσκετ για Μαυροκεφαλίδη

Τέλος το Ευρωμπάσκετ για Μαυροκεφαλίδη

Μία λύση λιγότερη θα έχει η εθνική μας στη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ, αφού ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τραυματίστηκε στον οπίσθιο μηριαίο και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά ως το τέλος της διοργάνωσης.         

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ: «Χωρίς τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη θα συνεχίσει την προσπάθειά της η Εθνική Ελλάδας. Ο Έλληνας σέντερ υποβλήθηκε σήμερα σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού, οπίσθιου μηριαίου και τίθεται εκτός μάχης για το υπόλοιπο του Ευρωμπάσκετ».

Μένει να δούμε αν η εθνική μας θα προσαρμοστεί σωστά στον τραυματισμό του Μαυροκεφαλίδη ή αν θα πληρώσει τις επιλογές του Αντρέα Τρινκιέρι στη γραμμή των ψηλών. Βέβαια, αν ο Αντώνης Φώτσης αρχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα, ίσως καταφέρουμε ο τραυματισμός του Μαυροκεφαλίδη να κυλήσει σχετικά ανώδυνα, ή όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Σε κάθε περίπτωση πολλά θα εξαρτηθούν από την αντίδραση του Τρινκιέρι και τις προσαρμογές που θα κάνει.

Ο Μαυροκεφαλίδης αγωνιζόταν 17.5 λεπτά ανά αγώνα και είχε 6.2 πόντους, 5.0 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ με 52% στα δίποντα. Ήταν 8ος σκόρερ, 5ος πασέρ και 1ος ριμπάουντερ (κάτι που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη χρησιμοποίησης του Φώτση) της εθνικής ως τώρα.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Ίβκοβιτς τέλος, με Ορένγκα οι Ισπανοί

Το Ευρωμπάσκετ τελείωσε, οι Γάλλοι γεύονται ακόμα το νέκταρ της πρώτης νίκης της ιστορίας τους, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *