Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Νίκη για ζέσταμα

Νίκη για ζέσταμα

Δημοσιεύτηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2008

Χωρίς πρόβλημα πέρασε ο Παναθηναϊκός από το Κάουνας, επιβεβαιώνοντας με άνεση τα προγνωστικά. Μια νίκη ιστορικής σημασίας, η υπ’ αριθμόν 300 των «πρασίνων» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Και αν τη νίκη του «τριφυλλιού» την περιμέναμε, το θετικό αποτέλεσμα συνοδεύτηκε και από πολλά θετικά γεγονότα: και οι 11 παίκτες της ομάδας πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής (τουλάχιστον 10’42’’) και σκόραραν όλοι, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη «μάχη» των ριμπάουντ περιορίζοντας τον Γουντς που ήταν εντυπωσιακός στην Αθήνα, Μπατίστ και Πέκοβιτς σκόραραν χωρίς δυσκολία μέσα στη ρακέτα, ενώ βρήκε ρυθμό και ο Γιασικεβίτσιους που, στα πάτρια γι’ αυτόν εδάφη, έκανε την καλύτερη φετινή του ευρωπαϊκή εμφάνιση.

Το ματς ήταν κλασική περίπτωση αγώνα ανάμεσα σε δύο ομάδες με εμφανή διαφορά δυναμικότητας. Ήταν φανερό ότι η προβληματική Ζαλγκίρις δεν είχε την ικανότητα να μείνει μέσα στο ματς, παρά το ότι έπαιζε και μέσα στην έδρα της. Το ότι το τελικό σκορ είναι τιμητικό για αυτήν οφείλεται σε δύο κυρίως παράγοντες: τον οίστρο του Γιανκούνας που ήταν ο μόνος που διασώθηκε από τους γηπεδούχους (και με εντυπωσιακό τρόπο: 21 πόντους, 13 ριμπάουντ, 32 στο ranking) και το 15-4 σερί που έτρεξε (μάλλον, που της επέτρεψε ο Παναθηναϊκός που χαλάρωσε) στο τέλος.

Αν δεν είχε δεχτεί μάλιστα ο Παναθηναϊκός το καλάθι και φάουλ που έγραψε το τελικό σκορ, θα είχαμε το εντυπωσιακό στατιστικό και οι τρείς ελληνικές ομάδες να έχουν δεχθεί 66 πόντους αυτήν την αγωνιστική! Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ελληνικές ομάδες έκαναν ένα πολύ δυνατό 3-0 αυτήν την εβδομάδα. Για τους «πράσινους», το σημερινό ήταν κάτι σα ζέσταμα, αφού τα σπουδαία έρχονται την επόμενη αγωνιστική με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που πρέπει να κερδίσουν (ενώ δεν είναι μακριά βέβαια και το άλλο καθοριστικό ματς με τη Σιένα στην Ιταλία).

Στις σημαντικές ειδήσεις της ημέρας ήταν, βέβαια, η επιστροφή του πολυτάλαντου Ρούμπιο, ο οποίος έπαιξε μόνο 3 λεπτά, αλλά η μικρή του συμμετοχή δεν εμπόδισε την Μπανταλόνα να πετύχει μια ευρεία, όσο και σημαντική βαθμολογικά νίκη μέσα στη Σλοβενία. Η Ολύμπια, που είδε έναν πολύ χρήσιμο για αυτήν παίκτη να επιστρέφει, τον Χούκιτς, έμεινε πλέον πίσω.

Εντωμεταξύ, η Ταού πήρε μια μεγάλη νίκη μέσα στην Τουρκία σε ένα πολύ δύσκολο ματς. Οι Ισπανοί στηρίχθηκαν στον πλουραλισμό τους, αλλά τους… βοήθησαν κιόλας τα 0/10 εντός παιδιάς του Τουρκσάν! Η Φενέρ πάει για τρίτη πλέον αλλά με την επιστροφή του Γκίριτσεκ (ο οποίος, πάντως, έπαιξε την Κυριακή και περιμέναμε να τον δούμε σήμερα, εκτός και αν αποκτήθηκε… μόνο για το πρωτάθλημα).

Η Μακάμπι είδε κι έπαθε για να κερδίσει την Τσιμπόνα μέσα στο Ισραήλ, η οποία έπαιξε έξυπνα και με πολύ καλά συστήματα που βασίστηκαν πάνω στον Πρκάτσιν που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα. Από την άλλη ο Ελιάχου έκανε… τρομακτική εμφάνιση (24 πόντοι, 17 ριμπάουντ, 6 ασίστ με 42 ranking) αλλά το ματς ουσιαστικά «καθάρισαν» οι Αρόγιο – Μπράουν και 2 άστοχα τρίποντα των Κους και Καλογουέι.

Η Ρόμα (χωρίς τον MVP του Νοεμβρίου, Μπετσίροβιτς αλλά ούτε και τον βασικό της σέντερ, Μπρέζετς) δυσκολεύτηκε ξανά με την Άλμπα (η μόνη της ήττα μέχρι τώρα), μπόρεσε, ωστόσο, να κρατήσει μέχρι το τέλος μια διαφορά της τάξης των περίπου 8 πόντων που «έχτισε» στο τέλος της τρίτης περιόδου. Οι Ιταλοί, που σήμερα είχαν τους Τζάαμπερ και Χάτσον να είναι ζεστοί στην επίθεση, είναι μόνοι πρώτοι στον όμιλο.

Τέλος, η Μπαρτσελόνα που δεν είχε πρόβλημα, φυσικά, να κερδίσει τη Νανσί αφιέρωσε τον αγώνα της στο να βάλει λίγο περισσότερο στο επιθετικό rotation τους μόνους δύο παίκτες που έδειχνε να μην είχε βάλει μέχρι τώρα: τον Άντερσεν (16 πόντοι με 6/8) και τον Σαντιάγο (20 πόντοι με 9/11). Πρόκειται σίγουρα για μια πολύ πειστική ομάδα.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *