Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2013-14 / Το πρώτο ραντεβού…

Το πρώτο ραντεβού…

Ο Σεπτέμβρης μάς αποχαιρετά σιγά σιγά, αλλά πριν αποχωρήσει και αφήσει τη θέση του στον Οκτώβρη, έχει να επιτελέσει ένα τελευταίο σημαντικό έργο. Γιατί είναι στο λυκόφως του που η παράδοση θέλει να ξεκινά κάθε χρόνο το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει ο ΑΓΣ Πολυνίκης. Από αυτή την Παρασκευή 100 ομάδες θα παραταχθούν στο πρώτο τζάμπολ του μεγαλύτερου και καλύτερου ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Αττικής. Βάζουμε εμφάνιση, δένουμε παπούτσια, σαν έφηβοι αναμένουμε με ανυπομονησία το πρώτο φετινό ραντεβού με την αγαπημένη σπυριάρα μπάλα…

(Τα παρακάτω αφορούν κατά βάση στο 1ο γκρουπ, μιας και οι ομάδες του δεύτερου είναι ουσιαστικά νέες στο πρωτάθλημα, εξαρτήθηκαν από τα ρόστερ των ομάδων – εκείνων που έστειλαν δηλαδή – ενώ προφανώς μιλούν για τις γνωστές ομάδες, αφού για τις καινούργιες δεν έχουμε εικόνα)

Από την περσινή τριάδα των πρωταθλητών των τριών ομίλων μόνο οι Ready 2 fire αγωνίζονται φέτος αυτούσιοι και με το ίδιο όνομα. Οι άλλοι δύο (Alley Ουπς και Run ‘n’ Gun) είτε έχουν διασκορπιστεί σε διάφορες ομάδες των 2 γκρουπ, είτε συγχωνεύτηκαν με… αδελφό σωματείο και άλλαξαν όνομα. Οι Ready 2 fire λόγω υποχρεώσεων δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στο πρώτο τζάμπολ της νέας σεζόν, οπότε το ξεκίνημα της χρονιάς θα γίνει από 4 άλλες ομάδες σε δύο γήπεδα.

Στις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής θα βρεθούν μια νέα ομάδα, οι Streetballers, και μία που μπαίνει στη 2η σεζόν της, ο Γ.Σ. Κυψέλης, ενώ το ίδιο θα γίνει και στον Αγ. Νικόλαο, όπου οι Houston Robes (οι… παλιοί του ματς) θα κοντραριστούν με τους Nikea Lions.

Και αφού πετάξουμε από πάνω μας το άγχος της πρώτης βραδιάς που έχει 4 αγώνες, και το οποίο θα μας έχει απλώς ανοίξει την όρεξη, θα πάμε στο κυρίως μενού, αυτό του Σαββατοκύριακου. Ούτε 10, ούτε 20, το Σαββατοκύριακο έχει 33 αγώνες, εν ολίγοις, όποια στιγμή θέλετε να δείτε μπάσκετ, κάπου θα υπάρχει ματς του πρωταθλήματός μας.

Και οι δύο όμιλοι θα φτάσουν να παίζουν την 1η αγωνιστική και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, 9 ματς έχουμε τις καθημερινές.

Ένα καυτό καλοκαίρι!

Μετεγγραφές, ίντριγκες, αποχωρήσεις, νέες ομάδες,
το καλοκαίρι ήταν γεμάτο γεγονότα στο «Πάνος Ζαχαρογιάννης» και μας προετοίμασε για έναν φοβερό χειμώνα.

Ψάχνοντας ανάμεσα στις παλιές ομάδες για τον «πρωταθλητή» των μετεγγραφών, αν και η κατάσταση είναι… δύσκολη, νομίζω ότι θα πρέπει να σταθούμε στους Στιγκιντριακούς, οι οποίοι μπορεί να έχασαν την πρόκριση στον τελικό για ένα σουτ, αλλά αποφάσισαν να γεμίσουν με πυρηνικά όπλα το ρόστερ τους. Ο Παπαδόπουλος Β. (Alley Ουπς) είναι ήδη πρωταθλητής και ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της λίγκας, ο Αλεβίζος Δ. (εBEERοι) κάθε χρόνο γυροφέρνει το βραβείο του MVP, ενώ ο Χαντόπουλος Θ. (εBEERοι) είναι εγγύηση στον άσο.

Αλλά δεν είναι μόνο οι Στιγκιντριακοί που έκαναν μετεγγραφές από άλλες ομάδες. Οι Ασυμβίβαστοι Γαλάτες έβαλαν κι αυτοί έναν πρωταθλητή στη μηχανή τους, μαζί τους θα παίζει ο Καραμανιόλας Χ., 2ος σκόρερ πέρσι των πρωταθλητών του Β ομίλου, Ready 2 fire.

Εδώ και οι παλιοί

Μπαίνουμε, πια, στην 4η σεζόν της λίγκας, αλλά οι ομάδες που συνδέουν το χτες με το σήμερα του πρωταθλήματος είναι ακόμα εδώ. Αττική, εBEERοι, Ρούκουνες, Τιρινίνι, Nothing But Net, ήταν σε εκείνο το 1ο τζάμπολ του 2010 και παραμένουν στις επάλξεις, η ζωντανή ιστορία της λίγκας μας, οι παλιοσειρές του «Πάνος Ζαχαρογιάννης». Αττική και Nothing But Net θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις μεταξύ τους μονομαχίες, καθώς είναι στον ίδιο όμιλο.

Μαζί με αυτές επιστρέφει φέτος στο 2ο γκρουπ άλλη μία παλιά, η Α.Ε.Π.Ε. αγωνίστηκε στην 1η σεζόν και ξαναμπαίνει στο πρωτάθλημα την 4η του χρονιά.

Οι μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις από ομάδα σε ομάδα ήταν πολλές. Η Τιρινίνι πήρε τον Γιαννιτσιώτη Β. από την Drink Team, οι εBEERοι πήραν τον Ηλιάκη Β. από τους Barceλιώμα, οι C-Drifters τον Κουτέλα Π. από την Τιρινίνι, οι Desperado τον Καβρουδάκη Ν. από τους Divers, οι Ρούκουνες τον Μαρκάκη Γ. και τον Τουμπακάρη Α. από τους Barceλιώμα, οι Byron Celtics τους Καλογεράκη Β. και Ρίγο Ο. από τους New World Dons, η Αττική τον Σταυρόπουλο Αγ. από του Alley Ουπς. Η λίστα δεν είναι εξαντλητική, αλλά με βάση την ενημέρωση που έχω. Προφανώς θα υπάρχουν κι άλλοι που άλλαξαν στρατόπεδο το καλοκαίρι.

Οι συγχωνεύσεις

Δεν έλειψαν και οι συνενώσεις. Δύο ομάδες γίνονται μία και ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο το ιερό δισκοπότηρο της λίγκας. Οι Gunners και οι Greek Lovers του Γ ομίλου έγιναν φέτος Oklaχώμα Thunder, το Μπάχαλο και οι Buzzer Beeres του Β ομίλου έγιναν Black Hawks, οι Jets και η Cream Team του Α ομίλου έγιναν Friends, οι φιναλίστ Gastone του Α ομίλου και οι πρωταθλητές του Γ, Run ‘n’ Gun, έγιναν… Gastone.

Αλλαγή σελίδας!

Νέο όνομα σημαίνει ανανέωση,
αλλαγή σελίδας, αλλαγή κατεύθυνσης. Το επιχείρησαν κάποιες ομάδες, που κουβαλούν την ιστορία τους, αλλά θέλουν να γράψουν νέες σελίδες. Η Πλατεία έγινε Allsafe B.C., η Σοφοκλέους έγινε Αστέρας B.C., οι Rolling Stones έγιναν Athens Carpaziers.

Το δικό τους όνειρο

Υπήρχαν, όμως, και οι αποχωρήσεις παικτών από ομάδες, αποχωρήσεις που σήμαναν τη δημιουργία νέων πυρήνων, νέων ομάδων στο πρωτάθλημά μας. Ο 1ος σκόρερ του Α ομίλου πέρσι, Θεοδωρόπουλος Κ., αποχώρησε από τους Ρούκουνες, μαζί του πήρε τους Χριστοδουλόπουλο Μ., Καραμπάτσο Σ., Ρατσιάτο Σ., Λουπασάκη Μ., Τσιότσιο Χ., αλλά και τους Μπουρδανιώτη Π. και Α. από τους Jets για να φτιάξουν την Vctorious. Ο Τρουλάκης Δ. αποχώρησε από τους Gademians, πήρε μαζί του τους Κοζαδίνο Α., Σιπετζή Σ., Παπαδόπουλο Η., Μωραϊτάκη Γ., και έφτιαξαν την Δ.Η.Α.Σ.. ο Λοράνδος Γ. αποχώρησε από τον Άφοβο και επέστρεψε στο πρωτάθλημα με δική του ομάδα, την Saint Longinus BC, ο Χατζηγεωργίου Α. δραπέτευσε από τους Δικαστές και επέστρεψε με τους Δραπέτες.

Υψηλές παρουσίες και… υψηλές απουσίες

Είναι στα ρόστερ, αλλά δεν θα είναι στα παρκέ
την 1η αγωνιστική. Ο λόγος για μερικούς από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ιστορία του πρωταθλήματος. Ο Πανδής Γ. (Gastone), MVP του A και του Γ ομίλου πέρσι, ο Γαβρίδης Γ. (Στιγκιντριακοί), μέλος της καλύτερης πεντάδας δύο χρονιές, ο Κουσούλης Α. (Τιρινίνι), MVP της 1ης σεζόν και μέλος της καλύτερης πεντάδας δύο χρονιές και ο Καραλής Α. (Αττική), θα απουσιάζουν λόγω τραυματισμού ή άλλης αιτίας. Προφανώς, θα λείπουν και άλλοι, όμως το πρωτάθλημα δεν θα είναι πιο φτωχό. Από τους πρώτους 16 σκόρερ στην ιστορία του, φέτος είναι δηλωμένοι στα ρόστερ οι 13, ενώ οι 10 από αυτούς αναμένεται να πατήσουν παρκέ την 1η αγωνιστική. Και Θεοδωρόπουλο θα έχουμε, και Γράψα θα έχουμε και Κωνσταντίνου, και Παπαδάτο, και Αλεβίζο, και Λέντζο Γ., και Λεγάκη, και Καραγιαννίδη Γ., και Τσαντζαλή, και Ζώτο.

Και πολλούς άλλους, που έχουν ξεχωρίσει από την περσινή σεζόν και φέτος θα θελήσουν να ενισχύσουν τον μύθο τους, όπως και καινούργιες εισόδους που θα θελήσουν να κάνουν τη διαφορά.

Και μιας και μιλάμε για… διαφορά, από τα ρόστερ δεν λείπουν οι παλαίμαχοι παίκτες με θητεία σε Α1-Α2! Το «Πάνος Ζαχαρογιάννης» γιγαντώνεται και πια κοντά μας θα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε παίκτες που έχουν αφήσει το στίγμα τους σε πολύ μεγαλύτερα θέατρα. Ο Τζανής Σταυρακόπουλος (Black Hawks), ο Αλέξης Τσαμάτος (Saint Longinus BC), ο Θοδωρής Χατζησμάλης (Drink Team), ο Γιώργος Λαζάρου (Drink Team). Πιθανότατα θα είναι και άλλοι που προς το παρόν έχουν πετάξει κάτω από τα ραντάρ μας, αλλά θα αποκαλυφθούν στις πρώτες αγωνιστικές!

Καλή αρχή και καλή σεζόν σε όλους!

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές τα Κουλουβάχατα!

Τα Κουλουβάχατα κατέκτησαν τον τίτλο στο 1ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *