Home / NBA / Χάουαρντ: «Δεν είμαι χαζός όπως λέει ο Καρίμ!»

Χάουαρντ: «Δεν είμαι χαζός όπως λέει ο Καρίμ!»

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και τον Ντουάιτ Χάουαρντ, η οποία είναι απολαυστική με δηλώσεις εκατέρωθεν. Ο Αμπντούλ-Τζαμπάρ είπε δυνατά αυτό που… σκεφτόμασταν οι περισσότερο, με τον Χάουαρντ να απαντά προσβεβλημένος και να ζητά από τον θρυλικό σέντερ… να τα πουν ως άντρας προς άντρα.

Ο Αμπντούλ-Τζαμπάρ είπε για τον Ντουάιτ Χάουαρντ στο ESPN: «Ο Ντουάιτ είναι ένας εκπληκτικός αθλητής με τρομερή αθλητική ικανότητα, αλλά το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που ο πιο σημαντικός μυς που χρησιμοποιείς στο παρκέ είναι αυτός ανάμεσα στ’ αυτιά σου. Το μπασκετικό IQ του Ντουάιτ δεν είναι τόσο υψηλό ώστε αυτός να γίνει κυρίαρχος παίκτης».

Ο Αμπντούλ-Τζαμπάρ, εν ολίγοις, είπε, δηλαδή, ότι ο Χάουαρντ είναι πολύ χαζός μπασκετικά για αν γίνει κορυφαίος παίκτης, κάτι που είναι αλήθεια, και ειδικότερα, αλλά και γενικότερα. Δηλαδή, κατά συντριπτική πλειοψηφία οι καλύτεροι παίκτες όλων των εποχών ήταν πάντα παίκτες πολύ υψηλής μπασκετικής νοημοσύνης, κάτι που ξεκάθαρα ο Χάουαρντ δεν έχει δείξει να είναι ως τώρα.

Ο Χάουαρντ προφανώς και ένιωσε θιγμένος από όλο αυτό και βγήκε να απαντήσει, χωρίς πάντως να… διαψεύσει με τα όσα είπε τον Αμπντούλ-Τζαμπάρ, αλλά πρόλαβε να το φιλοσοφήσει το θέμα: «Δεν μπορείς να κερδίσει τρία βραβεία Καλύτερου Αμυντικού της χρονιάς και να είσαι βλάκας. Δεν μπορεί να γίνει. Δεν νομίζω ότι έχει πει ποτέ προπονητής που με έχει προπονήσει ότι έχω χαμηλό μπασκετικό IQ. Έχω κάνει κάποια ηλίθια πράγματα στο παρκέ; Ναι, ο κάθε παίκτης έχει. Έχω κάνει ορισμένα ηλίθια πράγματα στη ζωή; Ναι, έτσι είναι η ζωή. Κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε από αυτά. Είναι αυτό που είναι. Νομίζω ότι είμαι αρκετά ευφυής όταν πρόκειται για μπάσκετ. Παίζω απ’ όταν ήμουν 3 ετών. Κάθε χρόνο γίνομαι και λίγο πιο έξυπνος. Οι άνθρωποι θα έχουν πάντα να πουν κάτι. Έτσι είναι. Είμαι στο Χιούστον τώρα. Η πόλη αυτή με υποστηρίζει και θα προχωρήσουμε μαζί».

Ο Χάουαρντ συνέχισε μιλώντας για τους Λέικερς και τα όσα πέρασε εκεί, που θεωρεί ότι κάνουν τον Αμπντούλ-Τζαμπάρ να λέει τα όσα λέει: «Όταν πήγα στους Λέικερς ήμουν ο καλύτερος σέντερ. Όταν έφυγα, ήμουν ο χειρότερος. Πνευματικά δεν μπορούσα να παίξω σέντερ. Καταλαβαίνω ότι πολλά λέγονται λόγω συναισθημάτων. Αλλά θα πω ότι αν έχει κάτι να πει, εγώ είμαι εδώ, στο Χιούστον. Μπορεί να έρθει και να μιλήσουμε ως άντρας προς άντρα. Έτσι νιώθω».

Μετά από αυτό, ο Χάουαρντ συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχει λόγο να μαλώνει με δηλώσεις με τον Αμπντούλ-Τζαμπάρ! «Δεν υπάρχει λόγος για μένα να συνεχίσω να διαπληκτίζομαι μαζί του. Το μόνο που θα έλεγα είναι ότι είναι αρκετά μεγάλος ώστε το ότι κάνω εγώ να μην έπρεπε καν να τον νοιάζει. Είναι ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ. Αν εγώ ήμουν ο Καρίμ, θα έλεγα, γιατί; Τέσσερις τίτλοι, πέντε τίτλοι, όσους έχω τέλος πάντων. Έπαιξα στο Airplane, έπαιξα σε ταινίες με τον Μπρους Λι. Δεν με νοιάζει τι θα κάνει το μικρό παιδαρέλι».

Εν τέλει ο Χάουαρντ… υποσχέθηκε ότι αυτός όταν σταματήσει το μπάσκετ δεν θα είναι έτσι, αλλά θα βοηθάει τους πιτσιρικάδες: «Του εύχομαι καλή τύχη. Οι άνθρωποι κάνουν ο καθένας τα πράγματα διαφορετικά και εγώ όταν σταματήσω να παίζω, θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τις νέες γενιές». Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, εν ολίγοις, και η χρονιά δεν έχει καν ξεκινήσει.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *