Home / NBA / Κι ακόμα (προφανώς) δεν είδαμε τίποτα!

Κι ακόμα (προφανώς) δεν είδαμε τίποτα!

Πρώτο παιχνίδι στην καριέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA ήταν αυτό της Τρίτης απέναντι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, φιλικό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Μιλγουόκι Μπακς για τη νέα σεζόν. Κι όσοι περίμεναν τον Έλληνα πιτσιρικά να ξεκινά αργά, να θέλει χρόνο για να βρει πατήματα, να μην παίρνει χρόνο συμμετοχής και να έχει μια αναγνωριστική πρώτη σεζόν, μάλλον θα πρέπει γρήγορα να αναθεωρήσουν.           

Ο Αντετοκούνμπο μπήκε στο παρκέ σαν να ήταν έτοιμος από καιρό, έφτασε στο σημείο να παίξει περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη των Μπακς (29 λεπτά αυτός, 22 ο Καρόν Μπάτλερ) και ξεκάθαρα έκλεψε τις εντυπώσεις. Βροντοφώναξε ένα τρομερό «παρών» και κέρδισε ήδη τον κόσμο του Μιλγουόκι, που μοιάζει πια να περιμένει τον Αντετοκούνμπο περισσότερο από κάθε άλλο ρούκι της ομάδας στις μετά-Μπόγκατ επιλογές.

Ο Αντετοκούνμπο στο ματς είχε 2/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7/10 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 τάπες με 14 πόντους και την καλύτερη +/- διαφορά από όλους τους Μπακς όσο ήταν στο παρκέ (+13). Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η άνεση με την οποία κινούταν στο παρκέ, το γεγονός ότι έδειχνε να έχει απόλυτη πίστη στις δυνάμεις του, να ξέρει και ο ίδιος αυτό που ήταν εμφανές μέσα από την κάμερα σε όλους: ότι είναι πολύ εύκολο να κομπλάρει τους αντιπάλους του, αφού όποιος βρισκόταν απέναντί του φοβόταν τα τεράστια χέρια του, που έφταναν… παντού.

Πρώτο δείγμα κάτι παραπάνω από θετικό, ο μικρός έχει λαμπρό μέλλον και μοιάζει και ο ίδιος πανέτοιμος για να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά σε μια μέτρια ομάδα, όπως είναι οι φετινοί Μπακς, πράγμα που θα τον βοηθήσει αρκετά να πάρει παραστάσεις.

Προσπαθώ τόση ώρα να συγκρατηθώ
και να μην αρχίσω να… ονειρεύομαι το τι θα προσφέρει αυτός ο παίκτης στην εθνική, ή για το τι καριέρα έχει τα φόντα να κάνει, όμως, αν βάλετε στο μυαλό σας ότι το παρακάτω βίντεο είναι το 1ο φιλικό παιχνίδι ενός 19χρονου παιδιού σε ομάδα του NBA, ενός παιδιού που μέχρι πριν από λίγους μήνες είχε παραστάσεις μόνο από την ελληνική Α2, μετά θα μπορούμε ελεύθερα να… μοιραστούμε τον ενθουσιασμό μου.

Με fade-away σουτ α λα Νοβίτσκι, με τεράστιο διασκελισμό στον αιφνιδιασμό, με χέρια που μπορούν από το παρκέ να σου πάρουν… τα ποπ κορν στο πάνω διάζωμα, αν δεν έχεις το νου σου, οι φίλοι των Μπακς έχουν κάθε λόγο να περιμένουν πώς και πώς την εξέλιξη του Έλληνα παίκτη:

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *