Home / Α1 / Λοξοκοιτώντας προς τη… γέμιση!

Λοξοκοιτώντας προς τη… γέμιση!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2008

Με τη νίκη του Πανιωνίου επί της Καβάλας, ολοκληρώθηκε και το τελευταίο παιχνίδι της Α1 για το 2008 και πλέον μπάσκετ θα έχουμε πάλι το 2009. Μέσα στο κλίμα των ημερών θα προσπαθήσουμε να περάσουμε τις ομάδες από μία εορταστική ακτινογραφία, να τους χτυπήσουμε το χέρι όταν πάνε να τσιμπήσουν γαλοπούλα πριν στρώσουμε το τραπέζι, να τις κεράσουμε μελομακάρονα για τις γιορτές και να τις ρωτήσουμε τι θέλουν από τον Άγιο Βασίλη. Ας αρχίσουμε σήμερα με τις 7 πρώτες της βαθμολογίας, θεωρώντας ότι η ΑΕΚ έχει κερδίσει τον Πανιώνιο, παρότι δεν έχει τελεσιδικήσει η απόφαση ακόμα.

Παναθηναϊκός: Πρώτος στη βαθμολογία, ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα θα ευχαριστηθεί με το μελομακάρονο που θα του προσφέρουμε γιατί είναι στην κορυφή της Α1 και έχει προκριθεί ήδη στους 16 της Ευρωλίγκας, αλλά θα αναγκαστούμε να του χτυπήσουμε το χέρι σκεφτόμενοι τις δύο ήττες από την Μπαρτσελόνα και εκείνη από τον Πανελλήνιο. Από τον Άγιο Βασίλη θα ζητήσει μάλλον καλύτερη συνεργασία ψηλών και κοντών, αφού φέτος έχει αλλάξει το κέντρο βάρους του παιχνιδιού της ομάδας και για πρώτη φορά ο δεμένος Παναθηναϊκός παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα.

Ολυμπιακός: Μελομακάρονο γιατί έχει ουσιαστικά το πλεονέκτημα στην υπόθεση πρώτη θέση ως τώρα. Έχασε στο ΟΑΚΑ, αλλά είναι φαβορί για την πρωτιά, αφού έχει το ματς του άλλου γύρου στο ΣΕΦ. Μέχρι στιγμής δεν έχει σκοντάψει σε άλλο παιχνίδι. Πήγε να βάλει το χέρι στη γέμιση για να ξεχάσουμε την ήττα στην Κροατία και τον άνετο τρόπο που έχασε στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν το κάναμε, τον μαλώσαμε και περιμένει να σερβιριστεί το γεύμα. Πάει για πρώτος στον όμιλό του στην Ευρωλίγκα, αλλά θέλει μάλλον νίκη στο Ισραήλ. Ακόμη κι αν δεν του χρειαστεί για την πρωτιά, πρέπει να την πάρει. Τι θα ζητούσε από τον Άγιο Βασίλη; Μάλλον ψυχολογία νικητή στα πολύ δύσκολα ματς, κάτι που δεν έχει δείξει ότι έχει ακόμη.

Άρης: Ο Άρης πλησίασε το τάπερ με τα μελομακάρονα, θρονιάστηκε στο τραπέζι και δεν λέει να σηκωθεί. Μόνος 3ος στην Α1 με ήττες μόνο από τους δύο «αιωνίους», μια ανάσα από την πρόκριση στο Eurocup, κάναμε τα στραβά μάτια, όταν πλησίασε με απειλητικές διαθέσεις τη γέμιση στο τραπέζι, την ώρα που οι υπόλοιποι συζητούσαν στο σαλόνι. Μοναδικός αστερίσκος τα προβλήματα τραυματισμών, οπότε το γραμματάκι του Ματσόν προς τον Άγιο Βασίλη θα ζητάει τον… Νέλσον υγιή ως το τέλος της χρονιάς. Δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόβλημα η συχνή επιθετική δυστοκία (τα σκαμπανεβάσματα στην επίθεση μέσα στο ίδιο το ματς), καθώς ήταν γνωστό ότι ο Άρης έτσι θα έπαιζε φέτος.

Πανελλήνιος: Με τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού παραλίγο να πας πάρει όλο το ταψί με τα μελομακάρονα και να μην το καταλάβει κανείς. Σίγουρα ένα από τα χαϊλάιτ της περιόδου, ιδίως αν κανείς από τους δύο «αιωνίους» δεν ξαναχάσει ως το τέλος από τρίτη ομάδα. Όμως, παρόλη τη νίκη αυτή είναι 4ος με 3 ήττες. Ήττα από τον Άρη (μέσα-έξω μάλιστα), ήττα και μάλιστα βαριά από το Μαρούσι. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την κακή πορεία στην Ευρώπη, όπου του έπεσε το καρπούζι από τη μασχάλη και έσκασε κάτω… σαν καρπούζι, καταλαβαίνετε γιατί τα «άκουσε» όταν πήγε να τσιμπήσει πριν σερβίρουμε. Οι τραυματισμοί τον έχουν χτυπήσει, οπότε ελπίζει να μην έχει τέτοια την επόμενη χρονιά και ο Ζούρος πήρε το γράμμα του Ματσόν, άλλαξε την υπογραφή και το ξανάστειλε.

Πανιώνιος: Θυμίζει ασανσέρ, αφού τη μια βδομάδα κερδίζει στην Κωνσταντινούπολη και την άλλη χάνει στα Τρίκαλα. Πρέπει να σταθεροποιηθεί και το μελομακάρονο το παίρνει χωρίς ιδιαίτερη όρεξη, αφού ξέρει ότι έχει πολλή δουλειά μπροστά. Δύο βαθμούς από την τετράδα, 3 από την 3η θέση που δίνει πλεονέκτημα, έχει βουνό στη συνέχεια να ανέβει και δεν έκανε καν σκέψη να πάρει γέμιση από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ιδίως μετά τα προβλήματα που έχει στην Ευρωλίγκα. Από τον Άγιο Βασίλη ζητάει σταθερότητα και εμπειρία, ζητούμενα που δεν ξέρω αν μπορεί ο… Άγιος να του φέρει.

ΑΕΚ: Αν μια ομάδα πρέπει να είναι χαρούμενη ως τώρα, αυτή είναι η ΑΕΚ. Ισοβαθμώντας με Πανιώνιο και Μαρούσι στην 5η θέση, η ΑΕΚ μπορεί να θεωρηθεί και έκπληξη. Όχι τόσο για τα αποτελέσματα, αλλά για το πολύ σταθερό και ώριμο πρόσωπο που παρουσιάζει. Τρώει μελομακάρονα και με τα δύο χέρια και έχει το ελεύθερο να δοκιμάσει από τη γέμιση πριν τη δουν οι υπόλοιποι. Ο Φλεβαράκης σκέφτεται ευχή για τον Άγιο Βασίλη, αλλά μάλλον καταλήγει στο… «να συνεχίσουμε έτσι». Το 5-1 εντός έδρας είναι σχεδόν στα όρια του δυνατού, ενώ το 1-4 εκτός θα μπορούσε να βελτιωθεί, αλλά όσο εκμεταλλεύεται το Σπόρτιγκ δεν θα έχει πρόβλημα και θα μείνει στην οκτάδα.

Μαρούσι: Ξεκίνησε περίπου όπως πέρσι, αλλά δείχνει να ανεβαίνει. Έχει ρόστερ που μπορεί να κερδίσει σε οποιοδήποτε γήπεδο της Α1 (πλην ΟΑΚΑ, ΣΕΦ) και το ξέρει. Κι αν έχει αργήσει να πάρει μπρος, μικρό το κακό, έτσι ήταν και πέρσι. Θέλει να γλιτώσει 7-8 θέση, γιατί μετά δεν θα έχει μέλλον, αλλά από εκεί και πάνω δεν το πειράζει. Στόχος η τετράδα στην κανονική περίοδο. Αν συνεχίσει με τον τρόπο που κέρδισε τον Πανελλήνιο, τότε θα τα καταφέρει. Μελομακάρονα τρώει γιατί είναι σίγουρο για τον εαυτό του και σταθερό στις απόψεις του, αφήνοντας το προπονητικό τιμ να δουλέψει απερίσπαστο. Στο Eurocup έχει ακόμη ελπίδες αρκετές για πρόκριση, οπότε δεν έχει ουσιαστικά χάσει κάτι. Δεν το αφήνουμε να φάει γέμιση για να μάθει ότι πρέπει να είναι συνεπές και στις 26 αγωνιστικές, αλλά από τον Άγιο Βασίλη ο Μαρκόπουλος ζητάει μόνο… «χημεία και υπομονή».

About nikolask11

Check Also

Όλα κόκκινα!

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τη λογική των φετινών τελικών και κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 93-74 στο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *