Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2013-14 / Ανακοίνωση για το θέμα της διαιτησίας

Ανακοίνωση για το θέμα της διαιτησίας

 

Οι διοργανωτές του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» εξέδωσαν ανακοίνωση για το θέμα της απόδοσης των διαιτητών. Αναλυτικά:

«Σχετικά με το θέμα “κρίση” απόδοσης του διαιτητή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς σαν διοργάνωση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, με την έννοια “κλήση σε απολογία”. Όπως έχει καταδειχθεί και στο παρελθόν η πολύ καλή συνεργασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων με τους διαιτητές μας έδωσε την δυνατότητα να ορίζονται στα παιχνίδια μας διαιτητές αξιολογημένοι και μάλιστα Εθνικών κατηγοριών.

Δυστυχώς αυτή την καταξίωση για όλους μας, και την άριστη αντιμετώπιση της διοργάνωσης μας από την ΚΕΔ, κάποιοι προσπάθησαν με την απαράδεκτη συμπεριφορά τους να την καταστρέψουν.

Όσοι ασχολούνται με τα Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα θα ξέρουν ότι ποτέ εκπρόσωπος της ΚΕΔ δεν παρευρέθηκε, 3 φορές, σε συνάντηση εκπροσώπων των ομάδων μας. Σε κανένα αντίστοιχο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα δεν προσήλθε εκπρόσωπος της ΚΕΔ, 10 και πλέον φορές, για να παρακολουθήσει αγώνες μας για να έχει σαφή ιδίοις όμασι αντίληψη της “χημείας” της διοργάνωσης.

Αυτή η αναβάθμιση του “Πάνος Ζαχαρογιάννης” προήλθε, κατά τεράστιο ποσοστό, από την αθλητική συνεργασία παικτών-διαιτητών μέσα στο γήπεδο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι πολλοί πρωτοκλασάτοι διαιτητές επιθυμούν να σφυρίζουν δικά μας παιχνίδια. Αν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι μας σφυρίζουν διαιτητές Α2 , Β΄ Εθνικής κλπ, ΚΑΙ πολλοί διαιτητές χαμηλότερων μεν κατηγοριών αλλά με ταλέντο και διάθεση να “ιδρώσουν” στο παιχνίδι, τότε ή έχουμε καλομάθει και τα θεωρούμε όλα δεδομένα ή αδυνατούμε να αντιληφθούμε ότι παίζουμε σε οργανωμένο Πρωτάθλημα το οποίο διέπεται από κανόνες.

Ας αναρωτηθούν οι ειδήμονες της γκρίνιας και παντογνώστες των κανόνων του αθλήματος μήπως αδίκως διαμαρτύρονται; Μήπως δεν ξέρουν τόσο καλά το τι ισχύει η όχι σε κάθε φάση; Ας αφήσουν όσους θέλουν να παίξουν μπάσκετ να το χαρούν. Αυτή η μιζέρια της γκρίνιας είναι ιδιαίτερα κουραστική. Σαν διοργάνωση θα ζητήσουμε από όλες τις ομάδες να απομονώσουν αυτά τα μέλη που αδυνατούν να ενταχθούν σε μια οργανωμένη δράση.

Σαν διοργάνωση θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί, εξοντωτικοί αν χρειαστεί, με αποβολές από τους ομίλους, όλων όσοι δεν συμφωνούν να συνεχίσουν αγωνιζόμενοι μέσα στο γήπεδο να απολαμβάνουν το άθλημα.

Το ότι διαμαρτύρομαι και γκρινιάζω δεν σημαίνει ότι έχω και δίκιο.

Όσον αφορά στο τι κάνουμε σαν διοργάνωση για τους κακούς, διαιτητικά, ρεφ και εκείνους που δεν σέβονται τους συμμετάσχοντες, σας διαβεβαιώνουμε ότι όπως έχουμε πράξει στο παρελθόν, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα αν χρειαστεί. Η διαφορά στο σημείο αυτό είναι ότι δεν βγαίνουμε να το διατυμπανίσουμε, κοιτάζουμε , το καλώς γεννούμενο, συμφέρον όλων όσων συμμετέχουν στην διοργάνωση μας.

Η στάση την οποία τηρήσαμε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν μας δίνει το δικαίωμα να σας διαβεβαιώσουμε ότι ακόμη κι αν χρειαστεί να ζητήσουμε εξαίρεση διαιτητή, ακόμη και Α2 (όπως έχει γίνει), θα το κάνουμε. Όχι γιατί είμαστε αιθεροβάμονες ή καβαλήσαμε το καλάμι, αλλά γιατί αυτό ήταν το αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας μας με την ΚΕΔ.

ΟΣΟ κι αν προσπαθήσουν κάποιοι να καταστρέψουν το άριστο κλίμα της διοργάνωσης μας δεν θα τους επιτρέψετε εσείς, φυσικά ούτε και εμείς.

Για την διοργάνωση,
Γιώργος Γράψας

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές τα Κουλουβάχατα!

Τα Κουλουβάχατα κατέκτησαν τον τίτλο στο 1ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *