Home / NBA / Σίξερς για μια νύχτα κι εμείς…

Σίξερς για μια νύχτα κι εμείς…

Οι Φιλαντέλφια 76ερς δεν τα πάνε καλά στο NBA φέτος, με τη μία ήττα να διαδέχεται την άλλη. Το προχτεσινό παιχνίδι απέναντι στους Καβαλίερς δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με την ομάδα του Κάιρι Έρβινγκ να κερδίζει με 85-114. Η βραδιά, όμως, της 18ης του Φλεβάρη ήταν λίγο διαφορετική για τους Σίξερς, τους μπασκετόφιλους, ολόκληρο τον κόσμο του μπάσκετ, αλλά και, γενικότερα, όποιον ονειρεύεται έναν πιο όμορφο πλανήτη και αντλεί χαρά και δύναμη από μια καλή πράξη.                 

Η κίνηση των Σίξερς ήταν ξεχωριστή και μπορεί να αφορούσε ένα και μόνο συνάνθρωπό μας, όμως, δεν παύει να έχει μεγάλη σημασία. Ο Κέβιν Γκρόου είναι ένας έφηβος με σύνδρομο Down που ζει στην Πενσιλβάνια στην κοινότητα του Μπενσάλεμ. Μέλος της ομάδας μπάσκετ του σχολείου του (μάνατζερ της ομάδας εδώ και 4 χρόνια), πριν λίγο καιρό βρήκε την ευκαιρία να αγωνιστεί στα τελευταία λεπτά δύο παιχνιδιών, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα με όλο το σχολείο να τον αποθεώνει.

Σκόραρε 14 πόντους με 4 τρίποντα με τους παίκτες του Λυκείου Neshaminy, αντιπάλους του Μπενσάλεμ, να τηρούν το απόλυτο fair play, για να γίνουν κι αυτοί μέρος της μαγικής βραδιάς που έζησε ο Γκρόου. Το βίντεο από το ματς εκείνο:

Και πού κολλάνε οι Σίξερς σε όλο αυτό; Το θέμα με τους Σίξερς ξεκίνησε όταν ο προπονητής του σχολείου του Γκρόου, Τζον Μάλινς, έγραψε στην ομάδα, επειδή ήθελε να ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο για το 18χρονο παιδί. Όταν τα καλάθια του Γκρόου (και ιδίως το τελευταίο που είναι buzzer-beater) έκαναν το γύρο της Αμερικής μέσα από τις οθόνες της τηλεόρασης, για να διαδοθούν μετά και στο διαδίκτυο, οι Σίξερς αποφάσισαν να αναμιχθούν σε μια πρωτοφανή πράξη ανθρωπιάς.

Υπέγραψαν διήμερο συμβόλαιο με τον Κέβιν Γκρόου, ο οποίος Δευτέρα με Τετάρτη έζησε ένα απίστευτο όνειρο. Έκανε προπόνηση με τους Σίξερς τη Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη ήταν στο ρόστερ τους για τον αγώνα με τους Καβαλίερς, με δικό του ντουλάπι στα αποδυτήρια και δική του εμφάνιση. Βγήκε με την ομάδα στο παρκέ, το όνομά του ακούστηκε στην παρουσίαση των Σίξερς, έκανε προθέρμανση με την ομάδα.

Ο διευθυντής σχέσεων των Σίξερς, Μάικ Γκόινγκς, είπε πριν το ματς: «Το ότι ο Κέβιν αναγνωρίστηκε από εμάς φέρνει σε νέο επίπεδο την έμπνευση που παρέχει σε όλους τους αθλητές. Μπορείς να βγεις έξω και να πετύχεις κάθε στόχο σου. Έχουμε μια εμφάνιση γι’ αυτόν στα αποδυτήρια με το όνομά του, παπούτσια δικά του, τα πάντα. Θα είναι με την ομάδα, θα τους βοηθήσει οδηγώντας τους στο παρκέ, θα πουν το όνομά του στην παρουσίαση. Θα είναι εκεί στο ζέσταμα, θα κάτσει στον πάγκο, όλα αυτά, αλλά δεν θα παίξει στο παιχνίδι».

«Ήταν μια πραγματικά τρελή κατάσταση γι’ αυτόν», είπε ο πατέρας του, «το ότι το NBA ήρθε σε επαφή ήταν αδιανόητο. Έκαναν ολόκληρη συνέντευξη τύπου, του έδωσαν στην πραγματικότητα ένα συμβόλαιο να υπογράψει. Τον άφησαν να προπονηθεί με την ομάδα. Έπαιξε ένας εναντίον ενός με τον Έβαν Τέρνερ, που είναι ο αγαπημένος του παίκτης. Έκαναν τα πάντα για να είναι όλο αυτό απίστευτα ιδιαίτερο για τον Κέβιν». Ένα διήμερο ξεχωριστό για τους Σίξερς και όλο το μπάσκετ…

Η παρουσίαση του Κέβιν Γκρόου από τους Σίξερς:

Στα αποδυτήρια της ομάδας:

Βίντεο από το διήμερο του Κέβιν με τους Σίξερς:

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *