Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2013-14 / Οι όμιλοι του Challenge League του 1ου γκρουπ

Οι όμιλοι του Challenge League του 1ου γκρουπ

Η κανονική περίοδος στο 1ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει ο ΑΓΣ Πολυνίκης τελείωσε και οι ομάδες που δεν κατόρθωσαν να προκριθούν στα πλέι οφς, καλούνται να ανανεώσουν το κίνητρό τους και να παλέψουν κι αυτές για τίτλο, αυτόν του Challenge League. Οι 29+2 (τα μπαράζ των 6ων εκκρεμούν ακόμα) μαχητές στήνονται στην αφετηρία και ας προετοιμαζόμαστε για συναρπαστικούς αγώνες και εδώ!                     


Οι ομάδες χωρίζονται σε 4 ομίλους, όπως φαίνεται παρακάτω, με έναν μικρό αστερίσκο, που αναλύεται στη συνέχεια και αφορά στη διάρκεια της Α φάση και στο να αποφευχθεί μεγάλο κενό για ορισμένες ομάδες. Αναλυτικά:

* Επεξήγηση:
Πριν την έναρξη του Challenge League αποχώρησαν από το πρωτάθλημα οι ομάδες: Ατρόμητοι (9ος ΣΤ, έμπαινε στον L), Ιχθύς (10ος Α, έμπαινε στον L), Daltons (10ος Ε, έμπαινε στον X).

Οι δύο τελευταίες ομάδες που αποχώρησαν (Ιχθύς, Daltons), αλλοιώνουν το πρόγραμμα των ομίλων, καθότι με την παρούσα μορφή τους, ο όμιλος P θα έχει αγώνες για 2 εβδομάδες περισσότερες (9 αγωνιστικές), ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν ήδη ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους (από 7 αγωνιστικές υπάρχουν στους ομίλους C, L, X).

Οπότε μία ομάδα που είχε τερματίσει στη 10η θέση του ομίλου της, (επιλέγεται ομάδα 10ης θέσης, αφού τέτοια αποχώρησε από τους άλλους ομίλους, για να μην αλλοιωθεί η εικόνα των ομίλων όπως θα σχηματίζονταν) και είχε τοποθετηθεί στον όμιλο P, θα αλλάξει όμιλο. Πρόκειται για τους Ρούκουνες (10ος Β ομίλου) ή τους Aces (10ος Γ ομίλου).

Μιας και ο όμιλος C έχει ήδη 8 ομάδες, η ομάδα που θα αλλάξει όμιλο θα τοποθετηθεί είχε στον L είτε στον X, ώστε οι 3 όμιλοι να έχουν από 8 ομάδες και ο 4ος να έχει 7, με όλους τους ομίλους να έχουν από 7 αγωνιστικές.

Οπότε στην κλήρωση θα καθοριστεί ποια ομάδα (Aces ή Ρούκουνες) θα μεταφερθεί σε ποιον όμιλο (L ή X). Η κλήρωση θα γίνει το Σάββατο 29/3 στις 18:30.

Μετά το τέλος της Α Φάσης, ο 1ος κάθε ομίλου προκρίνεται στους «8» και το σύστημα του Challenge League θα έχει ως εξής, όπως έχει ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου (με μία μικρή διαφορά στα προημιτελικά, όπου οι σειρές γίνονται best of 3):

Έξτρα Γύρος (νοκ άουτ αγώνες)

Ζευγάρι 1: 2ος C – 3ος P
Ζευγάρι 2: 2ος P – 3ος C
Ζευγάρι 3: 2ος L – 3ος X
Ζευγάρι 4: 2ος X – 3ος L

«8» (στις 2 νίκες)

Ζευγάρι 5: 1ος C – Νικητής Ζευγαριού 3
Ζευγάρι 6: 1ος L – Νικητής Ζευγαριού 1
Ζευγάρι 7: 1ος P – Νικητής Ζευγαριού 4
Ζευγάρι 8: 1ος X – Νικητής Ζευγαριού 2

Final Four (νοκ άουτ αγώνες)

Νικητής Ζευγαριού 5 – Νικητής Ζευγαριού 6
Νικητής Ζευγαριού 7 – Νικητής Ζευγαριού 8

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές τα Κουλουβάχατα!

Τα Κουλουβάχατα κατέκτησαν τον τίτλο στο 1ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *