Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2013-14 / Κύπελλο ΑΓΣ Πολυνίκης 2013-14: Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

Κύπελλο ΑΓΣ Πολυνίκης 2013-14: Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

Η ώρα για το Κύπελλο ΑΓΣ Πολυνίκης έφτασε! Ο θεσμός μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία με την αθρόα συμμετοχή ομάδων, επιστρέφει και φέτος για να χαρίσει στους μπασκετόφιλους τη δυνατότητα να περάσουν περισσότερο χρόνο αγκαλιά με την αγαπημένη τους «σπυριάρα» και να αγωνιστούν για έναν τίτλο! Ο ΑΓΣ Πολυνίκης ανακοινώνει τη δημιουργία Κυπέλλου και σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή τώρα.               

Το Κύπελλο θα ξεκινήσει τις ημέρες μετά το Πάσχα, οπότε είναι προφανές ότι οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν το συντομότερο δυνατό. Σε αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν, προφανώς, και όσες από τις ομάδες των τριών γκρουπ του πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» το επιθυμούν, αφού δεν θα «σχετιστεί» αγωνιστικά με κάποιον τρόπο με αυτά. Οι περιορισμοί είναι ίδιοι με εκείνους των πρωταθλημάτων, για όλα θα μπορέσετε να ενημερωθείτε αναλυτικά στην ακόλουθη προκήρυξη.

Πάντως, οι φίλοι που ενδιαφέρονται να φτιάξουν την ομάδα τους και να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να ξέρουν ότι όσο πιο γρήγορα το κάνουν, τόσο το καλύτερο, γιατί λόγω της αυξημένης ζήτησης και του περιορισμού των θέσεων (που επιβάλλεται από τις ώρες των γηπέδων) θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με τις πρώτες ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή να μπαίνουν και στο Κύπελλο.

Οπότε, αν θέλετε κι εσείς να μπείτε στον κόσμο του ΑΓΣ Πολυνίκης, όπως περισσότεροι από 2.500 φίλοι του μπάσκετ έχουν ήδη κάνει φέτος, δεν έχετε παρά να μαζέψετε τους φίλους σας και να φτιάξετε την ομάδα σας, να δηλώσετε συμμετοχή για να μπείτε κι εσείς στην παρέα που είναι πλέον… ο πιο «καυτός» προορισμός του ερασιτεχνικού μπάσκετ στο λεκανοπέδιο.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στον υπεύθυνο της διοργάνωσης, κ. Γιώργο Γράψα, στο e-mail grapgeo@gmail.com ή στα παρακάτω τηλέφωνα:

Γιώργος Γράψας: 6907798511 (Wind), 6938656311 (Cosmote)
Χρύσα Γράψα: 6949139325 (Vodafone), 6987248530 (What’s Up)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 2013-14

Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ Αγίας Βαρβάρας στην προσπάθεια που κάνει για την ανάπτυξη του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης προκηρύσσει τη δημιουργία Κυπέλλου στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ «ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ», για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 το οποίο θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους ακόλουθους όρους.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Η έναρξη του τουρνουά ορίζονται οι ημέρες μετά την αργία του Πάσχα και το τουρνουά θα τρέξει ως και τον Ιούνιο. Για την επίσημη έναρξη θα ενημερωθείτε από τον διοργανωτή με συμπληρωματική προκήρυξη, όταν ολοκληρωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Το ακριβές σύστημα κάθε γύρου, θα καθοριστεί από τους διοργανωτές πριν την έναρξη του Κυπέλλου, όταν οριστικοποιηθεί ο αριθμός των συμμετοχών σε συνδυασμό με τις διαθέσιμες ώρες στα γήπεδα, με τα παιχνίδια να γίνονται σε best-of-3 σειρές από κάποια φάση του τουρνουά και μετά. Το ακριβές σύστημα που θα εφαρμοσθεί θα ανακοινωθεί έγκαιρα, πριν την έναρξη των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται στα κλειστά γήπεδα της λίγκας στην Αγία Βαρβάρα (Ραιδεστού, Σιπύλου), στα Άνω Λιόσια (Ζωφριά, Αγ. Νικόλαος), στο Κερατσίνι (Σιταποθήκες, Π. Νικολαΐδης), στο Αιγάλεω (Στ. Βενέτης, Πολυκλαδικό), στον Αγ. Κοσμά και σε όποιο άλλο γήπεδο χρησιμοποιεί η διοργάνωση.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ
Ο διοργανωτής θα μεριμνά για να παρέχει μπάλες στις ομάδες για το ζέσταμα αλλά και για την διεξαγωγή του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο διοργανωτής θα μεριμνά για την παρουσία ενός επίσημου διαιτητή σε κάθε αγώνα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετά από συνεννόηση με τον διοργανωτή θα γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς του για την παρουσία και δεύτερου διαιτητή, ο οποίος όμως θα βαρύνει οικονομικά την/τις ομάδες που τον ζήτησαν.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο προπονητής της κάθε ομάδας υποχρεούται να προσκομίσει στην γραμματεία τα ονόματα των παικτών που θα αποτελούν την σύνθεση της ομάδος στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι παίκτες που θα δηλωθούν πριν την έναρξη του αγώνα και μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Οι παίκτες συνολικά δεν μπορούν να είναι περισσότεροι από 12.

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται Α) Σαββατοκύριακο κατά ώρες τις οποίες θα ορίσει ο διοργανωτής ανάλογα με την χρήση του γηπέδου Β) θα παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής σε καθημερινή και σε ώρα πρόσφορη για την τέλεση του. Οι αγώνες, οι ώρες και οι ημερομηνίες είναι δεσμευτικές μετά την ανακοίνωση τους και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.
ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Κατά την περίπτωση την οποία λόγο κωλύματος της διοργανώτριας τότε και μόνο τότε μπορεί να γίνει τροποποίηση του προγράμματος.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΑ
Οι αγώνες του τουρνουά θα πραγματοποιούνται με την ακόλουθη αλλαγή. Ο χρόνος επίθεσης της κάθε ομάδας ορίζεται στα 24 δευτερόλεπτα, 8 δευτερόλεπτα για να περάσει η μπάλα το κέντρο, η επαναφορά του χρονομέτρου στα 24 δευτερόλεπτα γίνεται μετά από υπόδειξη φάουλ, σε όλες τις άλλες διακοπές μετρά ο χρόνος από το σημείο διακοπής μέχρι εξαντλήσεως των υπολειπόμενων δευτερολέπτων για την συμπλήρωση των 24.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Μοναδικός οικονομικός όρος και υποχρέωση της κάθε ομάδας είναι η καταβολή ποσού των 55 ευρώ ανά παιχνίδι, το οποίο και θα καταβάλλεται στον υπεύθυνο πριν την έναρξη του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΡΟΥΧΑ ΟΜΑΔΩΝ
Κάθε ομάδα πρέπει να φέρει εμφανίσεις. Οι εμφανίσεις είναι υποχρεωτικές και το κόστος βαρύνει την κάθε ομάδα. Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να φέρουν πλήρη ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ αθλητική περιβολή σε κάθε αγώνα. Δεν θα γίνεται δεκτή συμμετοχή αθλητή χωρίς τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό, φανέλα με αριθμό και αθλητικό παντελονάκι.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
i. Οι ομάδες οι οποίες θέλουν να συμμετάσχουν στο τουρνουά πρέπει να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές και να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.
ii. Το ρόστερ κάθε ομάδας μπορεί να αριθμεί έως και εικοσιπέντε (25) αθλητές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει λιγότερους από δεκατέσσερις (14).
iii. Δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο τουρνουά έχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι εν-ενεργεία αθλητές για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, με εξαίρεση μέχρι 2 (δυο) αθλητές που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Δ’ ΕΣΚΑ/ ΕΣΚΑΝΑ.
iv. Από την διάταξη -iii- εξαιρούνται οι παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ του ΑΓΣ Πολυνίκη, οι οποίοι θα έχουν όλοι δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα ασχέτως ποιας ομάδας θα είναι μέλη, καθώς όλοι προέρχονται από τις ομάδες του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» της σεζόν 2012-13.
v. Για κάθε αθλητή ο οποίος επιθυμεί την συμμετοχή του στο τουρνουά θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του στην λίστα της ομάδας και να προσκομίζεται μαζί με την αίτηση της ομάδας ξεχωριστά για κάθε αθλητή φωτοαντίγραφο και των 2 όψεων της αστυνομικής ταυτότητας του, μια φωτογραφία και μία υπεύθυνη δήλωση. Οι αρχικές λίστες αθλητών των ομάδων θα πρέπει να δηλωθούν στη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων για την κλήρωση του Κυπέλλου.
vi. Ενδιαφερόμενος ο οποίος δεν ικανοποιεί όλες τις προαναφερθείσες παραγράφους του άρθρου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά.
vii. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα διατηρεί ο διοργανωτής για να μπορεί να πραγματοποιεί έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και όποια άλλη στιγμή χρειαστεί.
viii. Όλοι οι αθλητές που έχουν δηλωθεί στην αρχική λίστα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε φάση των αγώνων.
ix. Η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα σε ομάδες ή σε μεμονωμένους παίκτες κατά το δοκούν.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Στο τουρνουά θα τηρηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ ο πειθαρχικός έλεγχος της ΕΟΚ. Τις αποφάσεις για τα παραπτώματα εκδίδει ο διοργανωτής αφού λάβει υπόψη του τις εκθέσεις Α) του εκπροσώπου της διοργάνωσης που θα παρακολουθεί τον αγώνα, Β) του διαιτητή του αγώνα Γ) της Γραμματείας Δ) τα υπομνήματα των εμπλεκομένων καθώς επίσης και πιθανή ύπαρξη φωτογραφιών η βίντεο όπου εμφανίζεται το συμβάν.
Οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες, δεν προσβάλλονται. Μη συμμόρφωση σε απόφαση πειθαρχική επιφέρει άμεση αποβολή από το Πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 13ο
O εκπρόσωπος κάθε ομάδος, και μόνο αυτός, υποχρεούται να επικοινωνεί με τον υπεύθυνο διοργάνωσης για κάθε θέμα που απασχολεί την ομάδα του αλλά και να μεταφέρει όλες τις ανακοινώσεις της διοργανώτριας αρχής στους συναθλητές του. Όλες οι ανακοινώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και του Χορηγού Επικοινωνίας.

ΑΡΘΡΟ 14ο
Για οτιδήποτε άλλο δεν διευκρινίζεται στην παρούσα προκήρυξη θα τηρηθούν οι κανόνες των FIBA-EOK.

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές τα Κουλουβάχατα!

Τα Κουλουβάχατα κατέκτησαν τον τίτλο στο 1ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *