Home / NBA / Η ώρα των πλέι οφς

Η ώρα των πλέι οφς

Η τελευταία βραδιά της κανονικής περιόδου τελείωσε, οι τελευταίες εκκρεμότητες λύθηκαν και το NBA βρίσκεται μπροστά στο «καυτό» δίμηνο των πλέι οφς. Οι 16 καλύτερες ομάδες συγκρούονται με στόχο το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στους Σαν Αντόνιο Σπερς, 1οι στην Ανατολή οι Ιντιάνα Πέισερς, 7ο το Μέμφις, 8ο το Ντάλας στη Δύση.

Οι δυο τελευταίοι έπαιξαν μεταξύ τους την τελευταία βραδιά, μπαίνοντας αμφότεροι με 49-32 στον αγώνα. Τελικά, μετά από παράταση, οι Γκρίζλις κέρδισαν με 106-105 παρά τους 30 πόντους του Ντιρκ Νοβίτσκι, για να πάνε αυτοί στους Θάντερ και να στείλουν τους Μάβερικς στους Σπερς. Αμφότεροι προτιμούσαν τους Θάντερ, καθότι και οι δύο είχαν 0-4 φέτος με τους Σπερς, ενώ οι Μάβερικς κέρδισαν 2-1 τη σειρά με τους Θάντερ στην κανονική περίοδο (οι Γκρίζλις έχασαν με 3-1 τη δική τους).

Αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον σε ορισμένες σειρές, όπως στο Ιντιάνα-Ατλάντα (2-2 στην κανονική περίοδο) ή στην κόντρα των 3ων Ράπτορς με τους 6ους Νετς (2-2 στην κανονική περίοδο), αλλά και στο Σικάγο-Ουάσινγκτον όπου οι Μπουλς έχουν το πλεονέκτημα έδρας και οι Ουίζαρντς κέρδισαν με 2-1 την κανονική περίοδο, με τους Χιτ λογικά να μην έχουν πρόβλημα απέναντι στη Σάρλοτ.

Στη Δύση το Ντάλας κυνηγά ουσιαστικά θαύμα απέναντι στους Σπερς, ενώ η Οκλαχόμα Σίτι είναι ξεκάθαρο φαβορί με τους Γκρίζλις. Τα φώτα θα στραφούν στο ζευγάρι Κλίπερς-Ουόριορς (2-2 η κανονική περίοδος) και στο Χιούστον-Πόρτλαντ (3-1 οι Ρόκετς)κατά δεύτερο λόγο.

Οι πρωταθλητές για να πάρουν τον τίτλο και φέτος μάλλον θα χρειαστεί να σπάσουν έδρα σε 2 σειρές (τελικούς Ανατολής και τελικούς NBA) κάτι που κάνει τα πλέι οφς ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Απ’ την άλλη, όπως μπαίνουν οι ομάδες αυτή τη στιγμή στην postseason οι Σπερς είναι «the team to beat» όπως λένε και οι Αμερικανοί. Το θέμα είναι αν θα τα καταφέρει κάποιος, μιας και δεν μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό.

Ο Hollinger αυτή τη στιγμή δίνει με πιθανότητες 33.6% τους Σπερς πρωταθλητές, με 17.1% τους Κλίπερς, με 12.8% τους Θάντερ, με 7.0% τους Χιτ, με 6.3 τους Ρόκετς, με 4.2% τους Ουόριορς και με 4.0% τους Πέισερς. Τεράστια η διαφορά του πρώτου απ’ τον δεύτερο (και του πρώτου από τον πρώτο της Ανατολής είναι χαώδης), μένει να δούμε αν το σύστημα του Hollinger (που βέβαια προφανώς και βασίζεται στην κανονική περίοδο) πέσει τόσο έξω φέτος.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *