Home / NBA / Μαγική πρόκριση 14 χρόνια μετά!

Μαγική πρόκριση 14 χρόνια μετά!

Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς κέρδισαν με 99-98 τους Χιούστον Ρόκετς στο 6ο παιχνίδι της σειράς, για να πάρουν με 4-2 την πρόκριση για τα ημιτελικά της Δύσης στο NBA. Το παιχνίδι έμοιαζε ότι κρίθηκε από ένα λέι απ του Τσάντλερ Πάρσονς μετά από επιθετικό ριμπάουντ στα 0.9 για το τέλος, αλλά ο Ντέιμιαν Λίλαρντ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, πετώντας τους Ρόκετς στο καναβάτσο με buzzer beater έξω από τη γραμμή του τριπόντου για να πάρει μετά το μικρόφωνο του γηπέδου και να φωνάξει “Rip city”!             

Ο Τζέιμς Χάρντεν με 34 πόντους και 9/14 σουτ εντός παιδιάς, συν 12/12 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα, οδηγούσε τους Ρόκετς ως το 96-96 με 28 δευτερόλεπτα για το τέλος. Από ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα για το οποίο οι διαιτητές χρειάστηκαν instant replay (για το αν είχε προλάβει ο παίκτης του Πόρτλαντ να μπει στο παρκέ απ’ έξω πριν πιάσει την μπάλα) οι Ρόκετς κέρδισαν ολόκληρη κατοχή στα 28 δευτερόλεπτα.

Ο Χάρντεν πήρε την μπάλα, με ασφυκτική πίεση πάνω του σούταρε αλλά αστόχησε, με τους Τρέιλ Μπλέιζερς να φαίνεται ότι θα κερδίσουν το ριμπάουντ, αλλά τον Λόπεζ να χτυπά την μπάλα μακριά του στο φόβο ότι θα πατήσει γραμμή. Ο Πάρσονς ήταν στο τέλειο μέρος την τέλεια στιγμή και με υποδειγματικό ανάποδο λέι απ έγραψε το 96-98 στα 9 δέκατα για το φινάλε, με τον Ουέσλι Μάθιους να τραβά τα μαλλιά του!

Όμως, ο απίστευτος Ντέιμιαν Λίλαρντ δεν πτοήθηκε, εκμεταλλεύτηκε την απαράδεκτη άμυνα των Ρόκετς (αν δεν μπορείς στα 9 δέκατα να μείνεις κοντά στον παίκτη του, τότε δεν σου αξίζει να περάσεις γύρο), σούταρε ουσιαστικά μόνος του στην εκπνοή, για να γράψει το 99-98 και να στείλει τον Χάουαρντ και τη παρέα του ξανά για πρόωρες διακοπές, με τους Τρέιλ Μπλέιζερς να κερδίζουν σειρά πλέι οφς για πρώτη φορά από το 2000!

Τότε είχαν περάσει από Μινεσότα Τίμπεργουλβς και Γιούτα Τζαζ για να χάσουν στους τελικούς της Δύσης από τους Λέικερς, ενώ από το 2000-01 και μετά, μέχρι και πριν από λίγα λεπτά είχαν ηττηθεί 6 φορές στον πρώτο γύρο των πλέι οφς.

Τα απίστευτα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, πρώτα η φάση του Πάρσονς (με τον σπορκάστερ να λέει “Πάρσονς, σκοράρει με 9 δέκατα, κάπως έφτασε στα χέρια του και οι Ρόκετς κερδίζουν!”) και μετά εκείνη του Λίλαρντ:

Νίκος Κουσούλης

Υ.Γ.: Ο Λίλαρντ παίζει στα πρώτα του πλέι οφς. Στα πρώτα 5 παιχνίδι είχε 25.6 πόντους, 7.4 ασίστ και 6.4 ριμπάουντ. Έτσι, έγινε ο 3ος παίκτης στα τελευταία 35 χρόνια που έχει τουλάχιστον 25 πόντους, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ μέσο όρο στα πρώτα 5 παιχνίδια πλέι οφς της καριέρας του. Οι δύο πρώτοι που το είχαν καταφέρει ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν (1985-86) και ο ΛεΜπρον Τζέιμς (2005-06).

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *