Home / NBA / Ξανά το νο.1 στους Καβαλίερς!

Ξανά το νο.1 στους Καβαλίερς!

Αν δεν ξέραμε καλύτερα θα λέγαμε ότι… είναι στημένο. Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και 3η τα τελευταία 4 χρόνια κατάφεραν να κερδίσουν τη νούμερο 1 επιλογή στο επερχόμενο ντραφτ. Και, μάλιστα, αυτή τη φορά… το τερμάτισαν! Με πιθανότητες 1.7% οι Καβαλίερς είδαν τα δικά τους μπαλάκια να βγαίνουν πρώτα και στις 26 Ιουνίου θα επιλέξουν πρώτοι παίκτη στο ντραφτ.

Το 2011 οι Καβαλίερς επέλεγαν πάλι πρώτοι αι διάλεξαν τον Κάιρι Έρβινγκ, το 2013 ξανά πρώτοι και διάλεξαν τον Άντονι Μπένετ, ενώ το ίδιο θα γίνει και το 2014. Τα 4 από τα τελευταία 6 χρόνια οι Καβαλίερς έχουν επιλογή στις πρώτες 4 θέσεις του ντραφτ (και ακόμα ομάδα δεν έχουν φτιάξει), με τους θεούς της τύχης να συνεχίζουν την προσπάθεια… εξιλέωσης για τη φυγή Τζέιμς. Έτσι, οι Καβαλίερς θα έχουν άλλη μία ευκαιρία να επιλέξουν… καλύτερα απ’ ότι την περσινή σεζόν. Τουλάχιστον φέτος κάποιον που δεν θα σκάσει μύτη στο training camp υπέρβαρος.

Οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν 25% πιθανότητες για να δουν πρώτο το όνομά τους, αλλά τελικά θα πρέπει να συμβιβαστούν με το νο.2 του ντραφτ.

Ενδιαφέρον είναι ότι από το 1994 που βγήκε το υπάρχον σύστημα στη λοταρία, οι ομάδες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πάρουν το νούμερο 1 έχουν κερδίσει τη λοταρία μόλις 3 φορές (από τις 21)! Οι παίκτες που έχουν επιλέγει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Άλεν Άιβερσον (Φιλαντέλφια 1996), ο ΛεΜπρον Τζέιμς (Κλίβελαντ 2003) και ο Ντουάιτ Χάουαρντ (Ορλάντο 2004).

Με το να επιλεγούν από την 9η θέση (το 1.7% ήταν το 9ο ποσοστό στη λοταρία) οι Καβαλίερς ισοφάρισαν τους Σικάγο Μπουλς του 2008 ως οι ομάδες με τις λιγότερες πιθανότητες που κερδίζουν τη νούμερο 1 επιλογή. Οι Μπουλς τότε είχαν επιλέξει τον Ντέρικ Ρόουζ.

Τα 20 χρόνια που υπάρχει το τωρινό σύστημα, οι πρώτες επιλογές έχουν πάει ως εξής:

– Ομάδα με τις καλύτερες πιθανότητες: 3 νίκες
– Ομάδα 2η σε πιθανότητες: 2 νίκες
– Ομάδα 3η σε πιθανότητες: 4 νίκες
– Ομάδα 4η σε πιθανότητες: 2 νίκες
– Ομάδα 5η σε πιθανότητες: 4 νίκες
– Ομάδα 6η σε πιθανότητες: 2 νίκες
– Ομάδα 7η σε πιθανότητες: 1 νίκη
– Ομάδα 8η σε πιθανότητες: 1 νίκη
– Ομάδα 9η σε πιθανότητες: 2 νίκες

Η σειρά με την οποία θα επιλέξουν οι ομάδες στο ντραφτ της 26ης Ιουνίου:

1. Κλίβελαντ
2. Μιλγουόκι
3. Φιλαντέλφια
4. Ορλάντο
5. Γιούτα
6. Βοστόνη
7. Λ.Α. Λέικερς
8. Σακραμέντο
9. Σάρλοτ
10. Φιλαντέλφια
11. Ντένβερ
12. Ορλάντο
13. Μινεσότα
14. Φίνιξ

Αυτή είναι η 8η συνεχόμενη χρονιά που οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν επιλογή στη λοταρία, το πιο μεγάλο ενεργό σερί. Οι Λέικερς και οι Σέλτικς έχουν αμφότεροι επιλογή στην πρώτη εννιάδα. Αυτό έχει να συμβεί από το 1966. Τότε, οι Λέικερς είχαν επιλέξει τον Τζέρι Τσέιμπερς στο νο7, ενώ οι Σέλτικς τον Τζιμ Μπαρνέτ στο νο8.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *