Home / NCAA / Πατ Κόνατον: ποιο επαγγελματικό μπέιζμπολ; Μπάσκετ!

Πατ Κόνατον: ποιο επαγγελματικό μπέιζμπολ; Μπάσκετ!

Ο Πατ Κόνατον είναι μια μοναδική περίπτωση αθλητή. Την ερχόμενη εβδομάδα γίνεται το ντραφτ του MLB (Major League Baseball) και αρκετές είναι οι ομάδες που ενδιαφέρονται πολύ για τον δεξιόχειρα πίτσερ. Μοναδικό πρόβλημα; Ο Κόνατον θέλει να επιστρέψει στο κολέγιο για να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ και την επόμενη σεζόν με το Notre Dame. Ο Κόνατον είναι αθλητής και στο μπέιζμπολ και στο μπάσκετ και λέει ότι εφόσον δεν είναι απαραίτητο ακόμα να κάνει επιλογή, θα συνεχίσει να παίζει μπάσκετ, ακόμα κι αν αυτό του στοιχίσει λεφτά και συμβόλαια επαγγελματικής καριέρας στο μπέιζμπολ.

Ο Κόνατον αγαπάει το μπάσκετ πάρα πολύ για να στερηθεί αυτή που σκέφτεται ότι μπορεί να είναι η τελευταία του σεζόν στο άθλημα, ακόμα και υπό το φόβο να του γυρίσουν στο ντραφτ του MLB ομάδες την πλάτη επειδή θα μείνει στο κολέγιο ή επειδή θα φοβηθούν ότι θα τραυματιστεί. «Δεν με νοιάζει, ό,τι κι αν γίνει θα παίξω σίγουρα άλλη μια σεζόν κολεγιακού μπάσκετ», είπε ο Κόνατον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει τέτοιο δίλημμα, το ίδιο περίπου είχε αντιμετωπίσει με τα κολέγια που του έκλειναν την πόρτα όταν τους έλεγε ότι θα έπαιζε και μπάσκετ και μπέιζμπολ, ενώ εκείνα τον ήθελαν με υποτροφία για τη μία από τις δύο ομάδες μόνο. Πια, 10-15 ομάδες του MLB σύμφωνα με το Sports Illustrated γύρισαν την πλάτη τους όταν ο Κόνατον είπε ότι θα παίξει και του χρόνου μπάσκετ.

«Είναι κάποιες ομάδες που δεν θέλουν να συζητήσουν κάτι τέτοιο. Για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν και αρκετές που θέλουν. Σε τελική ανάλυση, είναι σα να διαλέγω κολέγιο. Γιατί να μη διαλέξω ένα σχολείο που λέει ότι μπορείς να το κάνεις και ότι θα σε βοηθήσει να επιτύχεις σε αυτό;», αναρωτιέται ο Κόνατον.

Ο Κόνατον έχει πολύ καλές προοπτικές στο μπέιζμπολ, το Baseball America τον έχει στην 128η θέση ανάμεσα σε όλους τους παίκτες στο κολεγιακό μπέιζμπολ στις Η.Π.Α., αφού είχε το πολύ καλό 3.92 ERA (είναι τα earned runs που κερδίζει ένας πίτσερ ανά 9 innings pitched) με το Notre Dame την άνοιξη. Λέγεται ότι θα επιλεγεί στους πρώτους 5 γύρους (40 γύρους έχει το ντραφτ του MLB), πιθανότατα στον 3ο ή τον 4ο.

Αν όλα πάνε όπως τα υπολογίζει ο Κόνατον (αλλά και τα mock draft sites), θα ξεκινήσει τον Ιούνιο την επαγγελματική του καριέρα στο μπέιζμπολ και μετά θα γυρίσει στο κολέγιο τον Ιούλιο για την μπασκετική σεζόν του 2014-15.

Ο Κόνατον λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει γνώμη, ούτε κι αν δεν επιλεγεί καν στο ντραφτ και δεν τον υπογράψει καμία ομάδα και αναγκαστεί να επιστρέψει στο Notre Dame για μπέιζμπολ και του χρόνου: «Έχω αποφασίσει να επιστρέψω στο σχολείο για να παίξω μπάσκετ και να πάρω το πτυχίο μου. Ελπίζω το επαγγελματικό μπέιζμπολ να είναι εκεί και όταν θα βάλω το μυαλό μου σε αυτό, νομίζω ότι μπορώ να κάνω μεγάλα πράγματα. Τώρα, το πιο σημαντικό για μένα είναι να τελειώσω το σχολείο και να τελειώσω τον μπασκετικό χρόνο μου εδώ».

Ο λόγος που επιμένει στο μπάσκετ; Όλοι του λένε ότι… δεν πρέπει. Ως το τέλος του λυκείου κανείς δεν ασχολιόταν ιδιαίτερα με την μπασκετική πλευρά του Κόνατον. Στο κολέγιο προσπάθησε πάρα πολύ, για να φτάσει φέτος να έχει τα καλύτερα νούμερα της καριέρας του. Σε μια μέτρια σεζόν του Notre Dame, με 15-17 τελείωσε το κολέγιο, ο Κόνατον (1.96 ύψος) είχε 13.8 πόντους, 7.1 ριμπάουντ, 3.0 ασίστ, 1.2 κλεψίματα, και έπαιζε 37.2 λεπτά ανά αγώνα σε 32 ματς, σουτάροντας με 45.2% εντός παιδιάς, 37.8% στα τρίποντα και 83.3% στις βολές.

«Αν δεν είχα το μπάσκετ, τότε προφανώς θα είχα επικεντρωθεί στο μπέιζμπολ. Αυτό θα ήταν το πιο λογικό πράγμα για να κάνω. Ευτυχώς, όμως, έχω το μπάσκετ. Και ευτυχώς, έχω καταφέρει να δουλέψω τόσο ώστε να έχω μεγάλη επίδραση στην ομάδα. Αυτό είναι κάτι που με κάνει περήφανο και θέλω να μείνω εδώ να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει».

Ο Κόνατον λέει ότι οι Yankees, οι Red Sox και οι Angels είναι ανάμεσα στις ομάδες που τον έχουν πλησιάσει και του έχουν δείξει ότι ενδιαφέρονται παρά το μπάσκετ. Αυτοί που «καίγονται», βέβαια, είναι το Notre Dame, το οποίο μοιάζει να έχει αρκετά ερωτηματικά για τη νέα σεζόν στο ρόστερ του και ο Κόνατον μάλλον θα είναι η πιο ισχυρή σταθερά.

«Το να παίζω δύο αθλήματα σε αυτό το επίπεδο, μου έχει πάει πολύ καλά. Επί του παρόντος, το μπέιζμπολ μοιάζει να είναι ο δρόμος από τον οποίο μπορεί να έχω στο μέλλον τη μεγαλύτερη επιτυχία. Αλλά γιατί να διαλέξω τώρα, ενώ δεν είμαι αναγκασμένος να το κάνω;».

Νίκος Κουσούλης

Υ.Γ.: Ο Πατ Κόνατον με το Notre Dame.

Υ.Υ.Γ.: Update 2017: Ο Κόνατον επέστρεψε στο Notre Dame και μάλιστα το καλοκαίρι του 2015 έγινε draft από τους Brooklyn Nets, οι οποίοι τον έστειλαν στη συνέχεια στους Portland Trail Blazers, με τους οποίους και υπέγραψε συμβόλαιο! Έτσι, είναι επαγγελματίας αθλητής σε δύο αθλήματα, αφού αγωνίζεται και για τους Baltimore Orioles στο MLB, οι οποίοι έχουν τα δικαιώματά του ως το 2020 και του έχουν επιτρέψει να αγωνίζεται στο NBA!

 

About nikolask11

Check Also

Η απίστευτη ιστορία των Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ!

Ήταν το 2004 όταν ο Κρις Τζένκινς και ο Νέιτ Μπριτ ΙΙ πρωτογνωρίστηκαν. Τότε 10χρονα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *