Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2013-14 / Jugoplastica με ανατροπή!

Jugoplastica με ανατροπή!

 

Η Jugoplastica είναι η 2η φιναλίστ στο 2ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει ο ΑΓΣ Πολυνίκης, αφού κέρδισε στον δεύτερο ημιτελικό τους Miners με 51-45, ανατρέποντας στο δεύτερο ημίχρονο το -17 με το οποίο βρισκόταν πίσω στο 2ο δεκάλεπτο, αφού κράτησε τους αντιπάλους της στους 3 πόντους στην 4η περίοδο κλείνοντας το ματς με 0-12 σερί! Έτσι, θα συναντήσει στον τελικό την Α.Ε.Π.Ε. με φόντο τον τίτλο της λίγκας!

MINERS – JUGOPLASTICA 45-51
(18-11, 32-23, 42-37, 45-51)

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για τους Miners, η Jugoplastica πήρε το προβάδισμα με τρίποντο του Κίτσιου, 2-4 στο ξεκίνημα, αλλά ο Σιούτης είχε μπει με φόρα (7 από τους πρώτους 9 πόντους της ομάδας του), μαζί με τον Τζαβάρα έφεραν το ματς στο 9-5. Μετά την απάντηση του Κοντοπυράκη, οι Miners με τον Φανό και τον Σακαράκη ξέφυγαν με 14-7. Η Jugoplastica απάντησε ξανά με τον Κοντοπυράκη για το 14-9, αλλά ο Σακαράκης με τον Παπαδόγιαννη έφεραν τους Miners στο 18-9.

Το δεκάλεπτο έκλεισε από το καλάθι του Σταθόπουλου που νίκησε το χρόνο, αλλά οι Miners έλεγξαν απόλυτα το πρώτο τρίλεπτο της 2ης περιόδου και με σερί 10-0 ξέφυγαν αρκετά στο σκορ. Ο Σακαράκης ήταν πρωταγωνιστής, με τον Κυνηγόπουλο και τον Τζαβάρα να συνεπικουρούν το παιχνίδι πήγε στο 26-11, για να έρθει ο Σιούτης για το 28-11 και το +17 της ομάδας του! Η Jugoplastica βρήκε τρόπο να ηρεμήσει και να επανακτήσει την αυτοσυγκέντρωσή της και κλείνοντας τους διαδρόμους στην άμυνα, άρχισε να ψαλιδίζει τη διαφορά. Ένα τρίποντο του Μπαρμπερίδη και 4/4 βολές από τον Σπατιώτη έφεραν το ματς στο 28-18, για να ξεφύγουν πάλι οι Miners με τον Κωτσίδη και τον Τζαβάρα με 32-19. Όμως, ο Τσιότσιος με τον Μπαρμπερίδη έκλεισαν το ημίχρονο στο 32-23 και το -9 για τη Jugoplastica.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Λαρεντζάκης μπήκε καυτός και έκανε τη διαφορά στον αγώνα, αλλάζοντας την ως τότε εικόνα. Μετά το 34-23 από τον Παπαδόγιαννη, ο Λαρεντζάκης έβαλε 7 πόντους σε τρεις επιθέσεις με 3/3 σουτ για να φέρει το ματς στο 34-30. Οι Miners διέκοψαν το σερί με τον Κωτσίδη, αλλά ο Μπαρμπερίδης μείωσε και πάλι στους 4 πόντους, 36-32. Ο Σακαράκης ήταν καταπληκτικός στο δεκάλεπτο, με 5 από τους τελευταίους 6 πόντους της ομάδας του στην περίοδο, έγραψε το 42-33, με τους Miners να δείχνουν ότι ξεπέρασαν αναίμακτα την αντεπίθεση της Jugoplastica.

Όμως, μέχρι να τελειώσει η περίοδος ο Κίτσιος με τον Κοντοπυράκη σκόραραν για το 42-37, με τη Jugoplastica να μπαίνει με βολές του Χουλιάρα για το 43-39 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου. Σε μια από τις πιο καθοριστικές φάσεις του αγώνα, ο Σακαράκης επιχείρησε ντράιβ, βρήκε με καταπληκτική πάσα στη ρακέτα τον Σιούτη που σκόραρε ανενόχλητος, αλλά τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι. Οι Miners έγραψαν το 45-39 στο σημείο αυτό, με πάνω από 7 λεπτά για το τέλος, αλλά δεν σκόραραν ξανά ως τη λήξη του αγώνα.

Το αρχικό μούδιασμα από τον τραυματισμό του Σακαράκη, μαζί με ένα τεράστιο πρόβλημα στα ριμπάουντ απ’ όταν η Jugoplastica αποφάσισε να παίξει με Σταθόπουλο-Κοντοπυράκη στη γραμμή των ψηλών, έφερε τον Σταθόπουλο να μειώνει σε 45-42, για να γράψει ο Μπαρμπερίδης το 45-44 με 4:15 για το φινάλε και αφού οι δυο ομάδες είχαν χάσει σε δύο λεπτά 5 και 7 επιθέσεις αντίστοιχα! Οι Miners πέταξαν άλλο ένα ζευγάρι βολών, 0/6 συνεχόμενες μετά τον τραυματισμό του Σακαράκη, για να έρθει ο Χουλιάρας να ισοφαρίσει τον αγώνα σε 45-45.

Από επιθετικό ριμπάουντ ο Κοντοπυράκης έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 45-47 στο 3:27, πρώτο προβάδισμα μετά το 2-4 στο παιχνίδι! Ο Miners αδυνατούσαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, τρεις χαμένες επιθέσεις με 0/2 βολές κι ένα άστοχο τρίποντο της Jugoplastica στο ενδιάμεσο μας έφεραν στο 1:38, όταν ο Χουλιάρας σκόραρε από μέση απόσταση για το 45-49! Οι Miners πέταξαν άλλες δύο επιθέσεις (με επιθετικό ριμπάουντ), η Jugoplastica τους μιμήθηκε μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, αλλά στα 47 δευτερόλεπτα οι Miners έχασαν αυτή που έμελλε να είναι η τελευταία τους προσπάθεια για τη νίκη. Στην άμυνα καθυστέρησαν 12 δευτερόλεπτα να κάνουν φάουλ, στα 35΄΄ ο Χουλιάρας, που έκανε καταπληκτικό 4ο δεκάλεπτο σε άμυνα και επίθεση, είχε 2/2 βολές για το 45-51 και οι Miners στη συνέχεια κράτησαν την μπάλα εκδηλώνοντας παθητική επίθεση, πετώντας λευκή πετσέτα το παρκέ, με τη Jugoplastica να παίρνει με σερί 0-12 στα τελευταία 7 λεπτά του ματς, το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό!

Για τους νικητές ο Κοντοπυράκης με τον Μπαρμπερίδη είχαν από 9 πόντους, ο Χουλιάρας 8, ο Λαρεντζάκης 7, όλοι τους με καθοριστική παρουσία στην ανατροπή, όπως και οι Σταθόπουλος, Κοβάτσος, Κίτσιος, Σπατιώτης. Για τους Miners, που πάλεψαν, αλλά στο τέλος έδειξαν να λυγίζουν ψυχολογικά μετά τον τραυματισμό, ο Σακαράκης είχε 13 και ο Σιούτης είχε 11.

Miners (Στρατηγός Γ.): Σακαράκης Δ. 13, Κυνηγόπουλος Σ. 3, Φράγκος Α., Χρονόπουλος Μ., Τζαβάρας Ν. 6, Φανός Θ. 3, Κωτσίδης Κ. 5, Σιούτης Δ. 11, Παπαδόγιαννης Σ. 4.

Jugoplastica (Λαρεντζάκης Γ.): Τσιότσιος Χ. 3, Τοπαλίδης Δ., Κωστίδης Π., Μπαρμπερίδης Κ. 9 (1), Μέρος Χ., Κοντοπυράκης Κ. 9, Χουλιάρας Γ. 8, Λαρεντζάκης Γ. 7 (1), Κίτσιος Α. 5 (1), Σταθόπουλος Α. 5, Σπατιώτης Π. 4, Κοβάτσος Π. 1.

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές τα Κουλουβάχατα!

Τα Κουλουβάχατα κατέκτησαν τον τίτλο στο 1ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *