Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2013-14 / Δύο μνηστήρες, ένας θρόνος!

Δύο μνηστήρες, ένας θρόνος!

 

Ballbusters και Μπράφοι του Χάρη Πάτση θα στηθούν την Κυριακή στις 20:00 στο τελευταίο τζάμπολ της σεζόν στον τελικό του 3ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει ο ΑΓΣ Πολυνίκης. Ο στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από αυτό που συνεπάγεται η νίκη στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν: κούπα και πρωτάθλημα!               

Κυριακή 29/6
Ballbusters – Οι Μπράφοι του Χάρη Πάτση
20:00,

Οι δυο αυτές ομάδες είναι εκείνες που επιβίωσαν από τις μάχες της κανονικής περιόδου, αλλά και εκείνες, τις δυσκολότερες των πλέι οφς. Οι Μπράφοι του Χάρη Πάτση από την αρχή ήταν ένα από τα ισχυρά φαβορί για να φτάσουν ως εδώ, στην κανονική περίοδο έγραψαν 11-2 και τερμάτισαν 2οι όντας η μόνη ομάδα που κέρδισε τους πρώτους Νεροχύτες.

Πλέον, δεν είναι έτσι. Οι Ballbusters το έκαναν κι αυτοί και, μάλιστα, σε αγώνα νοκ άουτ. Στον ημιτελικό. Το 67-57 επί των Νεροχυτών, έφερε την ομάδα της 4ης θέσης της κανονικής περιόδου στον τελικό της διοργάνωσης. Έκπληξη; Ο πίνακας της βαθμολογίας λέει ναι, τα όσα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο δεν κάνουν κανέναν να το πιστεύει.

Μια πολύ σκληρή ομάδα, που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα δυνατά της σημεία, δυσκόλεψε πολύ τη ζωή στα δυνατά χαρτιά των αντιπάλων της, είχε φοβερή καθοδήγηση από τον άσσο της (λέγε με Σοφιανόπουλο), ο οποίος άσσος στην άμυνα έπιανε τον πρώτο σκόρερ της λίγκας, με μεγάλη επιτυχία! Και μια ομάδα που μπορεί να σκοράρει, η 2η καλύτερη επίθεση με 67.6 πόντους ανά αγώνα (δεχόμενη 56.5 στην άμυνα) στην κανονική περίοδο.

Βέβαια, «μαγκιά» στον ημιτελικό δεν έδειξαν μόνο οι Ballbusters. Οι Μπράφοι του Χάρη Πάτση έβαλαν 1 πόντο στο πρώτο δεκάλεπτο του ημιτελικού! Είχαν 14 μετά από 22 λεπτά αγώνα και έμοιαζαν παντελώς εγκλωβισμένοι. Και μετά… καταιγίδα, κέρδισαν με 56-30 τον Π.Σ.Γ.! Μέσα σε 8 λεπτά επιμέρους σκορ 24-2 και το -7 έγινε +15, με το παιχνίδι να λήγει στο +26. Εν ολίγοις; Αν νομίζεις ότι καθάρισες με ένα δεκάλεπτο ή ένα ημίχρονο, μπορεί να εκτεθείς ανεπανόρθωτα απέναντι σε μια ομάδα τόσο ταλαντούχα που μπορεί να αλλάξει την εικόνα του αγώνα με στροφή 180ο. Οι Μπράφοι του Χάρη Πάτση, παρά το κακό ξεκίνημα στον ημιτελικό, επιβεβαίωσαν και το επιθετικό τους ταλέντο, αλλά και την αμυντική τους σκληρότητα. Στην κανονική περίοδο πετύχαιναν 64.3 πόντους ανά αγώνα και είχαν την καλύτερη άμυνα με 46.0 πόντους ανά ματς. Στον ημιτελικό επέτρεψαν 9 πόντους σε 18 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο!

Θα παίξει ρόλο η κανονική περίοδος; Στην ψυχολογία σίγουρα ναι. Σε εκείνο το ματς οι Ballbusters είχαν κερδίσει με 66-63 στην παράταση, τρέχοντας μάλιστα ένα 8-0 στο τέλος της κανονικής διάρκειας του ματς. Ο Σοφιανόπουλος και ο Μαυράκης είχαν κάνει μεγάλο παιχνίδι, με 21 πόντους έκαστος, ενώ κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και ο Ασυμομύτης απ’ την άλλη, 21 και οι δικοί του πόντοι, με τον Καραμανή να προσθέτει 16. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει στην ουσία κάτι, απλώς εμάς τους υπόλοιπους, μας προδιαθέτει για έναν ιδιαίτερα κλειστό και σκληρό τελικό, ακριβώς το είδος που θέλουμε να βλέπουμε.

Στο ημιτελικό είδαμε τον Σοφιανόπουλο να κάνει επικό παιχνίδι, εκτός από τους 13 πόντους του, η οργάνωση του παιχνιδιού ήταν τέλεια, η άμυνά του στον Βρέλλη πολύ σκληρή. Δίπλα του, ο Μαυράκης με 17 πόντους έδωσε πολλές ανάσες στην επίθεση για τη ομάδα του. Βεντούρης και Τριμπόνιας κι αυτοί είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (από 11). Οι Μπράφοι του Χάρη Πάτση είδαν στο πρώτο ημίχρονο τον Καραμανή να τους κρατάει μόνος του στον ημιτελικό, αλλά τον Ζήρο να κάνει απίστευτο παιχνίδι στην επανάληψη, όπου έβαλε 20 πόντους και έκανε τη διαφορά για τη νίκη της ομάδας του.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι;
Στη μάχη των πλέι μέικερ. Αν ο Σοφιανόπουλος πάρει αυτή τη μονομαχία, οι Ballbusters θα έχουν πλεονέκτημα, ενώ αν ο Καραμανής οργανώσει καλύτερα για την ομάδα του, η πλάστιγγα θα γείρει απ’ την άλλη. Στα ριμπάουντ, καθώς χωρίς ριμπάουντ δεν τρέχεις για να βρεις εύκολους πόντους, στη φθορά με τα φάουλ. Στο πώς θα πιάσουν τον Ζήρο οι Ballbusters, στο πώς θα σταματήσουν τον Μαυράκη οι Μπράφοι του Χάρη Πάτση. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες, με δυνατά ρόστερ, ταλαντούχες, δεμένες αγωνιστικά, με τον τελευταίο να είναι βασικός λόγος πρόκρισής τους στον τελικό, αλλά και λόγος που δεν θα μας κάνει να βιαστούμε να στέψουμε πρωταθλητή αν κάποια απ’ τις δύο ξεφύγει στο σκορ. Θα το απολαύσουμε, όπως μόνο έναν τελικό μπορείς να απολαύσεις, με φόντο το τρόπαιο!

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές τα Κουλουβάχατα!

Τα Κουλουβάχατα κατέκτησαν τον τίτλο στο 1ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *