Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Λίστα με καλύτερους Ευρωπαίους χωρίς Γκάλη (και όχι μόνο…)

Λίστα με καλύτερους Ευρωπαίους χωρίς Γκάλη (και όχι μόνο…)

Το Hoopshype ανέβασε λίστα με τους καλύτερους Ευρωπαίους όλων των εποχών. Έγραψε «Οι 25 καλύτεροι Ευρωπαίοι όλων των εποχών». Εννοούσε «24 Ευρωπαίοι που έχω ακούσει ότι έπαιζαν μπάσκετ συν 1 που δεν έχει παίξει στο NBA αλλά τον ξέρω». Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά η λίστα θα σας κάνει να γελάσετε. Αρχικά θα αρχίσετε να εκνευρίζεστε, αλλά όσο προχωράτε προς την κορυφή θα καταλάβετε γιατί λένε ότι το γέλιο δίνει ζωή.

Για να προλάβω όσους δεν μπορούν να το πιστέψουν, παρότι το έχω γράψει ήδη δύο φορές, η λίστα τιτλοφορείται «The Top 25 European players ever». Το Hoopshype από πέρσι το καλοκαίρι έχει αρχίσει τις… λίστες, μέχρι πρόσφατα έκανε Top-50 στην ιστορία ομάδων του NBA. Πλέον, επεκτάθηκε και στα της Ευρώπης, προφανώς χωρίς κανείς από το site να έχει δει ποτέ αγώνα στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού.

Ας ρίξουμε μια ματιά στη λίστα με τη σειρά από το νο25 ως το νο1, που μάλλον είναι και το μόνο φυσιολογικό της όλης σειράς και κρατήστε στο μυαλό σας ότι πρόκειται για «Top ever». Ever, έτσι;

25. Νικολά Μπατούμ, 24. Γκόραν Ντράγκιτς, 23. Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν, 22. Χουάν Κάρλος Ναβάρο, 21. Ντανίλο Γκαλινάρι, 20. Ντέγιαν Μποντιρόγκα, 19. Μεχμέτ Οκούρ, 18. Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, 17. Χέντο Τούρκογλου, 16. Ντίνο Ράτζα, 15. Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, 14. Ρικ Σμιτς, 13. Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας, 12. Αντρέι Κιριλένκο, 11. Τόνι Κούκοτς, 10. Γιοακίμ Νοά, 9. Μαρκ Γκασόλ, 8. Ντέτλεφ Σρεμπφ, 7. Βλάντε Ντίβατς, 6. Αρβίντας Σαμπόνις, 5. Πέτζα Στογιάκοβιτς, 4. Ντράζεν Πέτροβιτς, 3. Παού Γκασόλ, 2. Τόνι Πάρκερ, 1. Ντιρκ Νοβίτσκι.

Κι αν ο Μποντιρόγκα ανάσανε με ανακούφιση που βαθμολογήθηκε υψηλότερα από τον… Γκαλινάρι, ήρθε η επιλογή του Οκούρ να τον διαλύσει. Όχι, βέβαια, όσο «σκότωσε» τον Κούκοτς το γεγονός ότι στις 3 θέσεις μπροστά του βρίσκονται οι Νοά, Μαρκ Γκασόλ και Σρεμπφ…

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι υπεύθυνοι του σάιτ απαντούν και σε αρκετά σχόλια, με το μότο «αφού δεν έπαιξε στο NBA, δεν ήταν τόσο καλός, μιας και το NBA είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου» να κυριαρχεί. Εν ολίγοις, λίστα για καλύτερους Ευρωπαίους όλων των εποχών, χωρίς να ξέρεις καν τους παίκτες που σου γράφουν από κάτω οι φίλοι του μπάσκετ στα σχόλια.

Προφανώς και από τη λίστα απουσιάζουν όλα τα ελληνικά ονόματα, όχι μόνο τα πιο πρόσφατα των Διαμαντίδη, Σπανούλη, Παπαλουκά, αλλά και εκείνα των δύο ιερών τεράτων, Γκάλη και Γιαννάκη. Αλλά, μάλλον κάνουν παρέα σε παίκτες όπως οι Τσόσιτς, Μενεγκίν, Πάσπαλι, Τζόρτζεβιτς, Γιασικεβίτσιους, Νταλίπαγκιτς, Μαρζοράτι, Σαν Επιφάνιο, Κιτσάνοβιτς, Μπέλοφ, Κρούμινς, Ντανέου, Ντελίμπασιτς, Κόρατς, Σλάβνιτς, Κορμπαλάν, Μαρτίν, σε κάποια άλλη λίστα που τιτλοφορείται «παίκτες χειρότεροι από τον Μεχμέτ Οκούρ» (τυχαία η επιλογή, θα μπορούσα εύκολα να βάλω άλλα 15 ονόματα από τη λίστα στη θέση του Τούρκου και να έβγαζε το ίδιο νόημα η… κακία).

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο παιχνίδι της Σλοβακίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *