Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2013-14 / Μάχη επιβεβαίωσης!

Μάχη επιβεβαίωσης!

 

Το βράδυ της Παρασκευής Big Ballers και Nikea Lions θα τεθούν αντιμέτωποι στον μεγάλο τελικό του Challenge League με φόντο το τρόπαιο, αλλά και την επιβεβαίωση του εγωισμού τους. Δύο ομάδες που θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στα Playoffs, που κατέληξαν στο Challenge League και που έχουν βάλει σκοπό εξαρχής να αποδείξουν ότι δεν ανήκουν εκεί αλλά στην από πάνω παρέα. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να το πετύχουν απ’ το να πάρουν την κούπα στο Challenge League!

Παρασκευή 4/7
BIG BALLERS – NIKEA LIONS
Στ. Βενέτης, 22:30

Οι δυο ομάδες επιβίωσαν από ένα ιδιαίτερα απαιτητικό Challenge League, αμφότερες χρειάστηκε να παίξουν και στον ψυχοφθόρο Έξτρα Γύρο, αλλά, η ποιότητα του ρόστερ τους τις έχει φέρει ως εδώ, τον μεγάλο τελικό. Το βράδυ της Παρασκευής θα τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά φέτος και θα χωρίσουν σε 40 λεπτά όλα όσα έχουν, ώστε να μάθουμε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής του Challenge League.

Οι Big Ballers ήταν στον Γ όμιλο της κανονικής περιόδου, εκεί τερμάτισαν στην 7η θέση με 8-12 ρεκόρ, για να βρεθούν στο Challenge League. Στου ομίλου του πήραν την 3η θέση με ρεκόρ 4-2, και πέρασαν μέσα από τον Έξτρα Γύρο, όπου επικράτησαν των New World Dons για να φτάσουν στα προημιτελικά και να περάσουν με 2-0 από το ζευγάρι με τη Losvos. Στην τετράδα σειρά είχαν οι Τριπόντιοι, 64-54 και πρόκριση στον τελικό για τους Big Ballers. Με συνολικό ρεκόρ 16-14, κυνηγούν τη 17η νίκη τους, επιστέγασμα σε μια πολύ καλή σεζόν.

Οι Nikea Lions ξεκίνησαν από τον Ε όμιλο της κανονικής περιόδου, όπου και βγήκαν και εκείνοι 7οι με ρεκόρ 11-9. Στο Challenge League τερμάτισαν με 6-1 στη 2η θέση του ομίλου τους, με τη μόνη τους ήττα να είναι στα χαρτιά. Έξτρα Γύρος κόντρα στους Pistons, για να κοντραριστούν με την Τιρινίνι στα προημιτελικά και να περάσουν με 2-0 από τη σειρά. Στην τετράδα αντιμετώπισαν τον Γ.Σ. Κυψέλης, 58-50 και πρόκριση στον τελικό. Συνολικό ρεκόρ φέτος πραγματικά θεαματικό, 21-10, στο Challenge League είναι αήττητοι όσες φορές πάτησαν παρκέ, 10-0, και στον τελικό κυνηγούν το μαγικό 22άρι που κάθε άλλο παρά τους «καίει» αν βγει.

Στους ομίλους του Challenge League οι Big Ballers σκόραραν 67.8 πόντους και δέχονταν 53.2 ανά αγώνα, ενώ οι Nikea Lions πετύχαιναν 61.5 πόντους και επέτρεπαν 46.5 ανά ματς.

Στην τετράδα οι Big Ballers πήραν μεγάλο παιχνίδι από τον Μπιζίκο, που έφτασε στους 18 πόντους, για να προσθέσει στους 25 που έβαλε στα προημιτελικά. Μεγάλος πλουραλισμός στην επίθεση, στα τελευταία 2 παιχνίδια τους, ας πούμε, είχαν 7 διαφορετικούς παίκτες που έβαλαν τουλάχιστον σε ένα ματς πάνω από 7 πόντους. Ο Μπιζίκος προσφέρει τρομερή ταχύτητα στην περιφέρεια, κυνηγά το κλέψιμο στο ασόδυο και ενεργοποιεί αιφνιδιασμούς. Ο Βασιλάκης κρατά με το μυαλό του και τη δεινότητά του στις πάσες και το σκορ την ομάδα, ενώ ο Χερουβείμ μπορεί να σκοράρει με ευχέρεια από μακριά. Ο Γιαννόπουλος προσφέρει μεγάλη δύναμη στη ρακέτα, η άμυνα χτίζεται γύρω από τα μούσκουλά του, ενώ Κρίνης και Πουμπουρίδης τραβούν το σκορ στις θέσεις των ψηλών. Ο Βασιλειάδης με τον Μπουκουβάλα δίνουν σκορ και λύσεις στην ομάδα, με συνέπεια και σταθερότητα. Οι Big Ballers αρέσκονται σε γρήγορο σχετικά παιχνίδι, το επιθετικό τους ταλέντο τους επιτρέπει να ανεβάζουν ψηλά το σκορ και πολύ δύσκολα να επιτρέπουν στην αντίπαλο να πάρει διαφορά, αφού έχουν πολλές λύσεις.

Οι Nikea Lions βλέπουν τον Ξανθάκη σε εκπληκτική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, στον ημιτελικό έγραψε 17 πόντους, προσθέτοντας στους 24 και τους 19 που είχε στα δύο παιχνίδια με την Τιρινίνι. Μαζί του Φυρός, Πετράκης, Αλειφέρης, Μεταξάς Χ. τράβηξαν το σκορ στα τελευταία 3 ματς της ομάδας. Αρέσκονται πολύ στο τρέξιμο, σε κάθε τους επίθεση κυνηγούν τον αιφνιδιασμό και το σκορ στο transition παιχνίδι, το γεγονός ότι έχουν παραπάνω από έναν παίκτες που μπορούν να ξεκινήσουν με ντρίμπλα τον αιφνιδιασμό τους κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνους σε αυτό το παιχνίδι. Ο Πετράκης μπορεί να διασπά άμυνες, ο Φυρός υποδέχεται πολύ καλά την μπάλα στη ρακέτα και σκοράρει με ευχέρεια, ο Αλειφέρης με τον Μεταξά έχουν συνέπεια στην επίθεση, ενώ ο Ξανθάκης προσφέρει το κάτι παραπάνω μπορώντας να απειλήσει και μέσα από το σύστημα, αλλά και με ατομικές προσπάθειες. Πηδάνε όλοι στο αμυντικό ριμπάουντ και τους αρέσει να διασπούν την αντίπαλη ρακέτα, παίζοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο καλάθι, εκμεταλλευόμενοι τα φυσικά τους προσόντα.

Και οι δύο ομάδες είναι ιδιαίτερα αθλητικές και αυτό μας προδιαθέτει για έναν πολύ καλό τελικό. Οι Nikea Lions θα κυνηγήσουν να ανεβάσουν το ρυθμό, να τρέξουν, να προλάβουν τις επιστροφές των Big Ballers και να βρουν έτσι εύκολο σκορ. Οι Big Ballers αρέσκονται και αυτοί στο τρέξιμο, αλλά είναι ομάδα που σκοράρει σχεδόν με την ίδια ευχέρεια και στο 5 εναντίον 5. Λόγω αυτού θα έχουν τον πρώτο λόγο αν το ματς μείνει χαμηλά και σε κλειστό ρυθμό, ίσως έτσι προβληματίσουν περισσότερο τους αντιπάλους τους. Σε run ‘n’ gun παιχνίδι το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι το παρακολουθήσουμε θα το ευχαριστηθούμε πολύ, αφού είναι από τις ομάδες που παίζουν πολύ καλά αυτό το στιλ παιχνιδιού. Τα ριμπάουντ, το μακρινό σουτ, η φθορά με τα φάουλ, είναι παράμετροι που δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει στη μάχη για την κορυφή του Challenge League. Υπομονή λίγες ώρες και θα ξέρουμε ποιος θα καθίσει εκεί!

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές τα Κουλουβάχατα!

Τα Κουλουβάχατα κατέκτησαν τον τίτλο στο 1ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *