Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2013-14 / Σύγκρουση δύο κόσμων με ερωτηματικά

Σύγκρουση δύο κόσμων με ερωτηματικά

 

S-Parta B.C. και Mentalists είναι οι δύο ομάδες που επέζησαν από έναν πολύ απαιτητικό θεσμό, όπως αυτός του Κυπέλλου ΑΓΣ Πολυνίκης και το απόγευμα της Κυριακής στις 17:00 θα κοντραριστούν στον τελικό με φόντο το μεγάλο τρόπαιο. Ένα ματς ανάμεσα σε παλιούς γνώριμους, ενώ στα ρόστερ των δύο ομάδων υπάρχουν και παίκτες που αγωνίζονται στον τελικό του 1ου γκρουπ, πράγμα που αποτελεί μία από τις ιδιομορφίες του αγώνα.

Κυριακή 6/7
S-PARTA B.C. – MENTALISTS
17:00

Η S-Parta B.C. πέρασε με 2-0 από τους Fighters στους «32», με 2-0 από τους Ασυμβίβαστους Γαλάτες στους «16», για να αντιμετωπίσει τους Superhonics στους «8» και να βρεθεί με 0-1 πίσω στο σκορ, για να το ανατρέψει σε 2-1. Στα ημιτελικά με τον Ρεμπελιακό κέρδισε με 55-54 για να βρεθεί στον μεγάλο τελικό. Ως το ματς τίτλου έβαζε 62.4 πόντους ανά αγώνα, ενώ δεχόταν 50.7 πόντους.

Οι Mentalists ξεκίνησαν την πορεία τους απέναντι στον Santa Nionios με 2-0 στους «32», ενώ στους «16» απέκλεισαν με 2-0 την Oklaχώμα Thunder. Στους «8» ήρθε η σειρά της Saint Longinus B.C. για 2-0 και σε αυτή τη σειρά, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν με 75-74 τους Νεροχύτες με φόλοου του Χιώτη στην εκπνοή του αγώνα. Μέχρι στιγμής είναι αήττητοι με 7-0 και, προφανώς, αν πάρουν το τρόπαιο θα το κάνουν αήττητοι. Σκόραραν 68.9 πόντους ανά ματς ως τον τελικό, ενώ δέχονταν 60.6 ανά παιχνίδι.

Η S-Parta B.C. με τον Κουζοβουνά να ηγείται της περιφέρειας και να δίνει ταχύτητα αλλά και εμπειρία στο ασόδυο της ομάδας, είναι ομάδα πολύ σκληρή αμυντικά και ιδιαίτερα κοντρολαρισμένη. Ο Ορνιθόπουλος έχει το σουτ για να ξεκολλάει την ομάδα του στα δύσκολα, ενώ ο Τσίκλος κάνει τη διαφορά στην περιφέρεια με την ευχέρειά του να δημιουργεί για τον εαυτό του. Ο Γεωργουλάκος με τον Διαμαντόπουλο προσφέρουν λύσεις από το τρίποντο, ενώ ο Ξανθάκης με τα αθλητικά του προσόντα αλλάζει το ρυθμό του αγώνα και δυσκολεύει πολύ τις αντίπαλες άμυνες. Ο Κουζουβουνάς Μ. είναι μια σημαντική λύση στην περιφέρεια, ενώ στη ρακέτα υπάρχει ο Κουζουβουνάς Χ. και ο Κωνσταντόπουλος με τον Μυλωνά που έχουν καλά τελειώματα, βοηθούν στα ριμπάουντ και προσφέρουν δύναμη. Στα ερωτηματικά του παιχνιδιού η παρουσία των Κουζουβουνά Χ., Μακρίδη, για την S-Parta B.C., αφού και οι δυο τους λίγο αργότερα αγωνίζονται με τους Gastone στον μεγάλο τελικό του 1ου γκρουπ.

Οι Mentalists με τον Χιώτη να τους δίνει την πρόκριση στο ματς τίτλου με το φόλοου στην εκπνοή του ημιτελικού, έχουν και αυτοί πολλές λύσεις. Πέραν του Χιώτη στη ρακέτα, ο Ρήγας, ο Κατσιόλης, ο Μαγιάτης, είναι παίκτες που δίνουν δύναμη και σκορ στο καλάθι, γρήγοροι ψηλοί με καλά αθλητικά προσόντα, σε διαφορετική λογική από εκείνους της S-Parta B.C., ενώ ο Περρής μπορεί να τους ματσάρει σε κορμί. Ο Βακράτσας βοηθάει στο σκοράρισμα πολύ, ενώ και ο Τσουρδίνης δίνει πολύτιμες λύσεις. Ο Πανδής έμοιαζε ασταμάτητος στον ημιτελικό, γνωστός για τις επιθετικές του αρετές, με τον Αντωνίου τρέχουν την επίθεση, τον Μποτόζη και τον Παράσχο να προσφέρουν εμπειρία και μπόλικο σκορ στην ομάδα τους, ενώ ο Χατζάκης με τον Χατζηστρογγύλη δίνουν λύσεις κι αυτοί σημαντικές στην επίθεση. Τεράστιο ερωτηματικό το γεγονός ότι Πανδής, Αντωνίου, Περρής, Παράσχος, Κατσιόλης, αγωνίζονται πιο μετά με τους Gastone στον τελικό του 1ου γκρουπ.

Πού θα κριθεί ο τελικός; Υπάρχει το τεράστιο θέμα με τις απουσίες. Πόσοι από τους Gastone θα αποφασίσουν να παίξουν στις δύο πλευρές, πόσοι θα πουν όχι αλλά θα αλλάξουν γνώμη τελευταία στιγμή ή πόσοι θα πουν ναι αλλά θα το φοβηθούν μέσα στο ματς. Αυτό μπορεί να κρίνει τον τελικό. Πέραν τούτου, το σουτ είναι πολύ σημαντικό στοιχείο και για τις δύο ομάδες, ενώ η καθοδήγηση από το πλέι μέικερ και ο ρυθμός που θα επιλέξει η κάθε πλευρά θα δείξει ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο. Λογικά η S-Parta B.C. θα κυνηγήσει έναν πιο αργό ρυθμό, ενώ οι Mentalists θα θελήσουν να τρέξουν περισσότερο. Στη ρακέτα η S-Parta B.C. έχει περισσότερη δύναμη, πιο βαριά φροντ λάιν, ενώ οι Mentalists είναι πιο γρήγοροι και ευέλικτοι. Πώς θα καλύψουν τις ενδεχόμενες απουσίες, πώς θα βρουν λύσεις για τα δυνατά χαρτιά των αντιπάλων τους; Το κοντρολαρισμένο παιχνίδι της S-Parta B.C., στοιχείο που εν πολλοίς έχει εντρυφήσει τους παίκτες η παρουσία του Κοτρώνη Κ. στον πάγκο και η καθοδήγησή του από εκεί, δυσκολεύει πάρα πολύ τις αντίπαλες ομάδες. Η S-Parta B.C. δεν κάνει λάθη, δεν παρασύρεται στο ρυθμό και αυτό την ανεβάζει επίπεδο. Απ’ την άλλη, οι Mentalists επιζητούν ένα πιο άναρχο στιλ παιχνιδιού, τρέξιμο, γρήγορος ρυθμός, transition παιχνίδι. Η έκβαση της σύγκρουσης αυτών των δύο κόσμων θα θέσει τις ισορροπίες στον τελικό.

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές τα Κουλουβάχατα!

Τα Κουλουβάχατα κατέκτησαν τον τίτλο στο 1ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *