Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2014 / Η προεπιλογή των Η.Π.Α.

Η προεπιλογή των Η.Π.Α.

Οι Αμερικανοί αναζητούν να υπερασπιστούν τα σκήπτρα τους στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και ο Μάικ Σιζέφσκι ανακοίνωσε τους 19 παίκτες που θα ξεκινήσουν την προετοιμασία της ομάδας με το καμπ να ξεκινάει στο Λας Βέγκας στις 28 Ιουλίου. Αρκετές και αναμενόμενες οι απουσίες, με τους Αμερικανούς να πρόκειται να παραταχθούν με ιδιαίτερα τροποποιημένο ρόστερ σε σχέση με το Λονδίνο.

Από την εκεί ομάδα μόλις 4 βρίσκονται στην προεπιλογή, ο Κέβιν Ντουράντ, ο Κέβιν Λοβ, ο Τζέιμς Χάρντεν και ο Άντονι Ντέιβις.

Μαζί τους άλλοι 15 παίκτες, με τον Ντέρικ Ρόουζ να ελπίζει, όπως άλλωστε και ο Τζέρι Κολάντζελο, ότι θα κάνει την επιστροφή του στην ενεργό δράση από την εθνική ομάδα. «Θα θέλαμε να τον δούμε να παίζει όπως ο Ντέρικ από τα παλιά, γιατί είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, ένας MVP του NBA. Απ’ ότι έχουμε ακούσει είναι σε εκπληκτική κατάσταση», είπε ο Σιζέφσκι.

Ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν και ο Τσάντλερ Πάρσονς είναι δύο από τα νέα πρόσωπα που αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις. Στο ρόστερ βρίσκονται και ο Στέφεν Κάρι με τον Κλέι Τόμπσον από τους Ουόριορς, ο Κάιρι Έρβινγκ από το Κλίβελαντ, ο Μπλέικ Γκρίφιν των Κλίπερς, ο Πολ Τζορτζ των Πέισερς, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ των Μπλέιζερς, ο Γκόρντον Χέιγουορντ των Τζαζ, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς των Κινγς, ο Μπράντλι Μπιλ των Ουίζαρντς, ο Αντρέ Ντράμοντ των Πίστονς, ο Κάιλ Κόρβερ των Χοκς και ο Κένεθ Φαρίντ των Νάγκετς.

Ο ανταγωνισμός αναμένεται πολύ υψηλός, καθώς με τις απουσίες των Τζέιμς, Άντονι, Πολ, Όλντριτζ, Λέοναρντ, Ουέστμπρουκ, Μπράιαντ, έχουν ανοίξει θέσεις στη δωδεκάδα και όλοι θα θέλουν μια ευκαιρία καθιέρωσης στην εθνική ομάδα. Νεανικό ρόστερ, με παίκτες ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς, καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται σε σημείο της καριέρας τους που θέλουν να ξεχωρίσουν. Όλα αυτά κάνουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την επιλογή της δωδεκάδας φέτος για τον Σιζέφσκι.

Η αρχική προεπιλογή αριθμούσε 28 παίκτες τον Ιανουάριο, ο Κολάντζελο ανακοίνωσε ότι θα μείνουν 15 μετά την πρώτη φάση του καμπ στο Λας Βέγκας, ενώ οι τελικοί 12 θα ανακοινωθούν πριν την αποχώρηση για Ισπανία.

Ο ΛεΜπρον, ο Καρμέλο και ο Πολ δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν λογικά το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως ο Κολάντζελο δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα: «Για να διατηρήσουμε μια συνέχεια στο ρόστερ, χρειαζόμαστε αναδιοργάνωση κάθε σεζόν, ώστε οι παίκτες που πραγματικά θέλουν να εκπροσωπούν τις Η.Π.Α. σε εθνικό επίπεδο να έχουν αυτή την ευκαιρία».

Ο Κογουάι Λέοναρντ, MVP των τελικών, δεν θα βρεθεί με την εθνική παρότι αναμενόταν, μιας και κρίθηκε καλύτερο να ξεκουραστεί περισσότερο μετά τη σεζόν με τους Σπερς, ενώ ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ για ακόμα μία φορά αποσύρθηκε από την ομάδα στο κλασσικό, πλέον, καλοκαιρινό σίριαλ: «Εμείς μπορούσαμε μόνο να προσφέρουμε μια ευκαιρία για τη δωδεκάδα και είτε τη δέχονταν είτε όχι. Στην περίπτωση του Όλντριτζ, αυτό έχει συμβεί κι άλλες φορές στο παρελθόν, η ουσία είναι ότι μας ενημέρωσε ότι δεν είναι διαθέσιμος», είπε ο Κολάντζελο.

Στην επιστροφή των Η.Π.Α. στο θρόνο του Μουντομπάσκετ το 2010, το πρώτο της χρυσό στη διοργάνωση από το 1994, ο Ντουράντ με τον Κάρι, τον Λοβ και τον Ρόουζ ήταν στο ρόστερ της ομάδας.

Μετά το καμπ στο Λας Βέγκας, η εθνική των Η.Π.Α. θα παίξει φιλικά παιχνίδια σε Σικάγο και Νέα Υόρκη πριν αναχωρήσει για Ισπανία.

About nikolask11

Check Also

Αναμενόμενο αλλά εντυπωσιακό!

Με μια τρομερή επίδειξη δύναμης, οι Αμερικανοί διέσυραν τη Σερβία στον τελικό του Μουντομπάσκετ, 129-92, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *