Home / NBA / Και τυπικά στον Μπάλμερ οι Κλίπερς!

Και τυπικά στον Μπάλμερ οι Κλίπερς!

Νέο ιδιοκτήτη έχουν οι Λος Άντζελες Κλίπερς, αφού μετά την οριστική απόφαση του δικαστηρίου που χειριζόταν την υπόθεση, ο Ντόναλντ Στέρλινγκ δεν μπορεί να μπλοκάρει την πώλησή τους. Έτσι, ο Στιβ Μπάλμερ μπόρεσε να κλείσει την αγορά τους με το εξωφρενικό ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο πρώην CEO της Microsoft είχε κάνει την πρόταση από τον Μάη, η Σέλι Στέρλινγκ την είχε δεχτεί, αλλά με τα δικαστήρια ανάμεσα στο NBA και τον Στέρλινγκ, το όλο θέμα είχε αργήσει. Τελικά το δικαστήριο επιβεβαίωσε την απόφασή του ότι η Σέλι Στέρλινγκ μπορεί να πουλήσει χωρίς τη συγκατάθεση του συζύγου της, οπότε οι Κλίπερς βρίσκονται πια στα χέρια του Μπάλμερ.

«Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος. Είμαι τρελός με το μπάσκετ. Έχω χρόνο. Λατρεύω το Λος Άντζελες. Λατρεύω και το Σιάτλ επίσης, όπου έχουμε και το σπίτι μας. Αλλά η σκέψη να περνάω πολύ χρόνο στο Λος Άντζελες ήταν κάτι που ενθουσίαζε για χρόνια. Η κοινότητα εδώ είναι εκπληκτική. Ανυπομονώ να την υποστηρίξω, και την κοινότητα, και τους οπαδούς μας, και το επιτελείο τον Ντοκ Ρίβερς, τους παίκτες, ώστε να πάμε το όλο πράγμα στα υψηλότερα ύψη», είπε ο Μπάλμερ.

Στις 15 Ιουλίου το συμβούλιο των διευθυντών του NBA πέρασε τον Μπάλμερ από συνέντευξη και μετά ψήφισε ηλεκτρονικά, εγκρίνοντας ομόφωνα τον νέο ιδιοκτήτη των Κλίπερς. Ο Μπάλμερ αποφάσισε ότι θα ολοκλήρωνε την αγορά αμέσως μόλις το Ανώτατο Δικαστήριο δημοσίευε την έγγραφη απόφασή του, κάτι το οποίο συνέβη την Τρίτη και μέσα σε λίγα λεπτά το θέμα είχε κλείσει.

Μέσα στην εβδομάδα ο Μπάλμερ θα ταξιδέψει στο Λος Άντζελες για να δειπνήσει με την ομάδα, να συναντήσει τους εργαζομένους των Κλίπερς αλλά και τους φίλους της ομάδας.

Τουλάχιστον έξι διαφορετικές προσφορές είχε η Σέλι Στέρλινγκ για τους Κλίπερς, οι τρεις μεγαλύτερες ήταν από μια ομάδα που περιλάμβανε τον Γκραντ Χιλ και αρκετούς επιχειρηματίες της πόλης για 1.2 δισεκατομμύρια, από τον κολοσσό της μουσικής Ντέιβιντ Γκέφεν για 1.6 δισεκατομμύρια και εκείνη του Μπάλμερ για 2 δισεκατομμύρια. Η Σέλι Στέρλινγκ κατέληξε στην πρόταση του Μπάλμερ στις 29 Μαΐου και από τότε οι δυο πλευρές περίμεναν το δικαστήριο. Τους Κλίπερς είχε αγοράσει ο Στέρλινγκ το 1981 έναντι 12.5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την Bank of America και το ESPN, τα 2 δισεκατομμύρια ήταν 12.1 φορές περισσότερα από τα αναμενόμενα έσοδα των Κλίπερς για το 2014. Η αγορά ρεκόρ του Μπάλμερ έρχεται να προσπεράσει την προηγούμενη που ήταν των Μιλγουόκι Μπακς, που πωλήθηκαν προς 550 εκατομμύρια δολάρια, 5 φορές όσο τα συνολικά τους έσοδα.

Κι ενώ οι περισσότεροι αναφέρουν ότι ο Μπάλμερ πλήρωσε πάρα πολλά για τους Κλίπερς, ο ίδιος θεωρεί ότι τους πήρε… κοψοχρονιά: «Πολλοί άνθρωποι εκτιμούν πολλά νούμερα. Εγώ νιώθω ότι πλήρωσα ένα ποσό για τα οποίο είμαι ενθουσιασμένος. Σίγουρα ήταν ένα ποσό που το διαπραγματευτήκαμε και νιώθω πολύ καλά για το αποτέλεσμα. Δεν είναι φτηνό ποσό, αλλά όταν έχεις συνηθίσει να κοιτάς τεχνολογικές εταιρείες με τεράστιο ρίσκο, κανένα έσοδο και τεράστια παράγωγα, αυτό δεν σου μοιάζει το πιο τρελό πράγμα που αγόρασα ποτέ. Είναι δικά μου λεφτά και απλώς είσαι το ίδιο προσεκτικός με τα δικά σου λεφτά όσο είσαι και με τα λεφτά των μετόχων σου. Υπάρχουν πραγματικά κέρδη σε αυτή τη δουλειά. Υπάρχει πραγματική ευκαιρία. Οπότε σε σύγκριση με τα πράγματα που βλέπω στην τεχνολογία, αυτή ήταν μια λογική αγορά και μια αγορά για την οποία είμαι ενθουσιασμένος. Επίσης, είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το προϊόν. Το λατρεύω. Έχω πάει σε πάνω από εκατό αγώνες μπάσκετ τον τελευταίο χρόνο και μιλάω μόνο αγώνες Λυκείων, έτσι;».

Ο Μπάλμερ είχε προσπαθήσει να αγοράσει παλιότερα τους Σακραμέντο Κινγκς για να τους μεταφέρει στο Σιάτλ. Όταν ρωτήθηκε την Τρίτη για το αν θα μεταφέρει τους Κλίπερς ήταν ξεκάθαρος: «Υπάρχουν εκατό λόγοι για να μην τους μεταφέρω. Είμαι 100% μέσα στο πρότζεκτ Λος Άντζελες Κλίπερς. Οι Κλίπερς είναι πιο πολύτιμοι στο Λος Άντζελες. Είναι μια απίστευτη πόλη, μια απίστευτη αγορά, όλα είναι απίστευτα. Μου αρέσει το Λος Άντζελες και υπάρχει η ευκαιρία να περάσω χρόνο εδώ εκτός από το Σιάτλ. Κάτι που είναι απίστευτο. Το NBA έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει οι βάσεις οπαδών να μπορούν να κρατήσουν τις ομάδες τους. Το ξέρω αυτό από πρώτο χέρι γιατί προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το Σακραμέντο και δεν τα καταφέραμε. Προχωράμε μπροστά. Πρέπει να δουλέψουμε όσο μπορούμε για να εκμεταλλευτούμε όσα μας προσφέρει η εδώ κοινότητα».

Οι παίκτες των Κλίπερς και ο Ντοκ Ρίβερς είχαν απειλήσει με αποχώρηση ή με μποϊκοτάζ αν ο Στέρλινγκ παρέμενε στο τιμόνι της ομάδας. Ο Ρίβερς την Τρίτη δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του: «Μια υπέροχη νέα μέρα στην ιστορία των Κλίπερς. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος απ’ το να δουλέψω μαζί με τον Στιβ όσο προχωράμε στο να χτίσουμε μια πρωτοκλασάτη ομάδα πρωταθλητισμού. Έχω ήδη εμπνευστεί από το πάθος του Στιβ για το παιχνίδι, για την αγάπη του για τον ανταγωνισμό και τη θέλησή του να κερδίσει με τον σωστό τρόπο και ξέρω ότι και οι παίκτες και οι οπαδοί θα εμπνευστούν επίσης».

Ο Κρις Πολ είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος για την αγορά των Κλίπερς από τον κ. Μπάλμερ. Είχα την ευκαιρία να τον συναντήσω και το πάθος του και ο ενθουσιασμός του για το παιχνίδι του μπάσκετ και την ομάδα μας θα είναι καταπληκτικά για το πρωτάθλημα, την πόλη του Λος Άντζελες και τους οπαδούς των Κλίπερς».

Ο Μπλέικ Γκρίφιν πρόσθεσε: «Σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα για την ομάδα των Κλίπερς και τους οπαδούς τους παντού. Ανυπομονώ να έχω τον κ. Μπάλμερ ως ιδιοκτήτη και να συνεχίσουμε το κυνήγι ενός πρωταθλήματος».

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *