Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2014 / Ο Σιζέφσκι αδειάζει τον Ντουράντ – Κάρι: «Σκέφτηκα να φύγω»

Ο Σιζέφσκι αδειάζει τον Ντουράντ – Κάρι: «Σκέφτηκα να φύγω»

Όλοι στις Η.Π.Α. πέρασαν όσο πιο ανώδυνα γίνεται την αποχώρηση του Κέβιν Ντουράντ από το καμπ της προετοιμασίας, αλλά στην επιστροφή των Αμερικανών στο παρκέ, ο Μάικ Σιζέφσκι δεν δίστασε να καταστήσει σαφή την απογοήτευσή του, τον προβληματισμό του και την ανησυχία του για τη φυγή του Ντουράντ, για τον οποίο ουσιαστικά λέει ότι κρέμασε την ομάδα. Παράλληλα, δύο εβδομάδες μετά τον τραυματισμό του Πολ Τζορτζ, οι παίκτες των Η.Π.Α. μιλούν για πρώτη φορά για τις σκέψεις τους μετά το συμβάν.

Ο Σιζέφσκι μίλησε για την αποχώρηση του Κέβιν Ντουράντ αναφέροντας ότι εξεπλάγη όταν έμαθε την απόφαση του παίκτη: «Ναι, εξεπλάγην. Καμία αμφιβολία επ’ αυτού. Εξεπλάγην. Είναι ένα τέτοιο θέμα. Δεν αντικαθιστάς τον Κέβιν Ντουράντ. Ψάχνεις κάτι διαφορετικό. Κι έτσι έχουμε μόνο δυο μέρες (σ.σ. Πέμπτη και Παρασκευή) για να βρούμε κάτι διαφορετικό πριν παίξουμε μια πραγματικά καλή ομάδα. Αυτό με ανησυχεί πολύ γιατί έχουμε προχωρήσει αρκετά στην προετοιμασία. Κάναμε το καλύτερό μας καμπ φέτος στο Λας Βέγκας απ’ όλα τα χρόνια που είμαι εγώ προπονητής της εθνικής. Τα παιδιά ήταν εκπληκτικά. Είχαμε προχωρήσει αρκετά στο σχεδιασμό των αγώνων, αλλά είχαμε προχωρήσει πολύ και ως προς το να παίξουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Και μετά ο Κέβιν αποφάσισε να μην παίξει. Αυτό είναι ανησυχητικό. Αλλά ελπίζω να είμαστε αρκετά καλοί το Σάββατο και μετά να χρησιμοποιήσουμε τη Νέα Υόρκη και τη Γκραν Κανάρια για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι με τα φιλικά».

Και συνέχισε: «Είχαμε βάλει όλη την ομάδα να χτίζει όσα κάναμε γύρω του. Γιατί έχεις έναν από τους μεγάλους σκόρερ στο ‘4’. Οπότε πώς αλλάζει αυτό την επίθεσή σου; Την αλλάζει ολοκληρωτικά». Εν ολίγοις ο Σιζέφσκι την είπε στον Ντουράντ που άδειασε την ομάδα και έφυγε στη μέση της προετοιμασίας και ενώ είχαν ήδη βγάλει τον τρόπο που θα έπαιζαν.

Ο Τζέρι Κολάντζελο απ’ την άλλη ανέφερε ότι το έβλεπε να έρχεται από την εβδομάδα στο Λας Βέγκας όταν ο Ντουράντ δεν ήταν εκεί στο 100%: «Ήμουν στην εκδήλωση του Hall of Fame όταν μου τηλεφώνησε ο Κέβιν την περασμένη εβδομάδα και δεν μου ήταν έκπληξη το τηλεφώνημα. Όλο αυτό το είχα προβλέψει την εβδομάδα στο Βέγκας όταν νόμιζα ότι ήταν… ότι είχε πολλά πράγματα στο μυαλό του. Οπότε το να πει ότι ήταν πνευματικά και σωματικά εξαντλημένος, δεν μου έκανε και τόση έκπληξη».

Ο Στέφεν Κάρι μίλησε κι αυτός για την αποχώρηση του Ντουράντ: «Σίγουρα ήταν έκπληξη για όλους μας. Γιατί έπαιξε καλά στο Βέγκας και έμοιαζε με τον Κέβιν που ξέραμε και σίγουρα δεν μπορείς να ψέξεις έναν άνθρωπο για μια προσωπική απόφαση. Όλοι μας πήραμε προσωπικές αποφάσεις να είμαστε εδώ και ο καθένας είναι σε διαφορετικό σημείο στην καριέρα του, οπότε δεν μπορείς να χτυπήσεις κάποιον γι’ αυτό».

Την θέση του Ντουράντ πήρε ο Ρούντι Γκέι, ο οποίος πήρε ο ίδιος τηλέφωνο λέγοντας ότι είναι διαθέσιμος για κλήση. Ο Τζέρι Κολάντζελο λέει ότι ο Γκέι έχει αρκετές πιθανότητες να είναι στη δωδεκάδα: «Ναι, έχει σοβαρές πιθανότητες. Ο Ρούντι ήταν στην ομάδα μας του 2010 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τότε είχε καθοριστική συμβολή. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) μπήκε στις προπονήσεις σαν να μην είχε χάσει ούτε μια μέρα».

Ο Γκέι θέλει πολύ να είναι στο ρόστερ όπως είναι λογικό: «Ελπίζω ότι δεν ήρθα όλο το δρόμο ως εδώ για το τίποτα. Αλλά δεν θα ήθελα να ούτε καν να μου πει ο Κολάντζελο ότι και μόνο που ήρθα θα έχω θέση, θα ήταν λάθος και δεν το θέλω από σεβασμό σε όλα τα παιδιά που ήταν εδώ και επένδυσαν τόσο χρόνο. Ήρθα εδώ έτοιμος για να δουλέψω και έτοιμος να κάνω όλα τα πράγματα που κάνουν και όλα τα άλλα παιδιά».

Σκέψεις μετά τον τραυματισμό του Τζορτζ

Για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του Πολ Τζορτζ πριν δύο εβδομάδες, οι παίκτες των Η.Π.Α. μίλησαν για το πώς ένιωσαν και τι αντίκτυπο είχε σε αυτούς το ό,τι έγινε.

Ο Στέφεν Κάρι ανέφερε ότι σκέφτηκε σοβαρά αν θα συνέχιζε να παίζει: «Το να αντιδράς στον τραυματισμό του Τζορτζ είναι φυσιολογικό. Το σκέφτηκα, μίλησα με την οικογένειά μου, μίλησα με τους ανθρώπους στη διοίκηση των Ουόριορς, ήθελα να δω πού βρισκόταν ο καθένας, αλλά σε τελική ανάλυση είναι μεγάλη τιμή να φοράς αυτή τη φανέλα και να έχεις τέτοιες εμπειρίες και πρόκειται να το εκμεταλλευτώ στο έπακρο».

Ο Ντέρικ Ρόουζ δεν ανέφερε ότι σκέφτηκε να φύγει: «Το πρώτο που έκανα ήταν να φύγω μακριά από τη σκηνή γιατί δεν ήθελα να το δω αρχικά. Ήταν απίστευτα ανατριχιαστικό. Τέτοια πράγματα κάνουν το στομάχι μου να γυρίζει και μετά προσευχόμουν για εκείνον. Ιδίως για έναν παίκτη αστέρα που έχει τόσα πράγματα να τον ωθούν πιο ψηλά. Μόλις υπέγραψε συμβόλαιο και φτιάχνει πολύ μεγάλο όνομα για τον εαυτό του και μετά να συμβεί αυτό είναι απίστευτο. Δεν το εύχεσαι σε κανέναν αυτό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε γι’ αυτόν και κατά τη διάρκεια της σεζόν, όταν όλα θα βρίσκονται σε εξέλιξη θα προσπαθήσω να τον ανεβάσω όσο περισσότερο γίνεται. Απλώς θέλω να του λέω ότι τον σκέφτομαι συνέχεια».

Ο Κάιλ Κόρβερ δεν έχει παρατηρήσει αλλαγή στον τρόπο που παίζουν από τότε οι παίκτες των Η.Π.Α.: «Μιλήσαμε γι’ αυτό από το ξεκίνημα. Νιώθουμε απαίσια για ό,τι συνέβη αλλά είμαστε μπασκετμπολίστες. Αυτό κάνουμε. Ήταν σχεδόν αδύνατο να παίξουμε σύστημα στην επίθεση σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) γιατί όλα τα παιδιά έπαιζαν πολύ σκληρή άμυνα. Ακόμα προσαρμοζόμαστε στο ότι το γήπεδο είναι λίγο μικρότερο, πιο κοντά η γραμμή του τριπόντου, μεγάλα κενά δεν υπάρχουν. Αλλά όλοι έπαιζαν τόσο σκληρά που ήταν αδύνατο να βρεις ένα καλό σουτ. Όλα τα παιδιά είναι εδώ 100% και παίζουν απίστευτα σκληρά. Όταν παίζεις για να μην χτυπήσεις, τότε είναι που συνήθως χτυπάς. Δεν νιώθω ότι κάποιος σκέφτεται έτσι. Αλλά νομίζω ότι όλοι το σκεφτήκαμε έστω και λίγο τις 10 μέρες που μεσολάβησαν».

Ο Τζέρι Κολάντζελο μίλησε για την πρώτη επαφή με τους παίκτες μετά την επιστροφή στις προπονήσεις: «Στο μίτινγκ της ομάδας σήμερα τους μίλησα, τους καλωσόρισα όλους και κάλυψα ορισμένα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάστασης του Πολ Τζορτζ. Το καλό με την κατάστασή του είναι ότι περιμένει 100% αποκατάσταση. Οπότε όλα πάνε καλά εκεί. Εμείς θα φοράμε προπονητικά μπλουζάκια, στο στιλ ότι είμαστε ενωμένοι πίσω από τον Πολ Τζορτζ και θα τα χρησιμοποιήσουμε και σε μερικά φιλικά παιχνίδια. Θέλαμε να φοράμε ένα μπάλωμα στις εμφανίσεις για τον Τζορτζ αλλά η FIBA δεν επιτρέπει τίποτα πάνω στις εμφανίσεις. Αλλά δεν τον έχουμε ξεχάσει, θέλουμε όλοι να συνασπιστούμε πίσω από αυτό το γεγονός».

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Αναμενόμενο αλλά εντυπωσιακό!

Με μια τρομερή επίδειξη δύναμης, οι Αμερικανοί διέσυραν τη Σερβία στον τελικό του Μουντομπάσκετ, 129-92, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *