Ιδού η Ρόδος…

 

Τελευταία αγωνιστική στην κανονική περίοδο του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» και ο γαμπρός ξυρίζεται τώρα για το χωρισμό των ομάδων στις τρεις κατηγορίες των πλέι οφς. Δεκατρεις ομάδες παλεύουν για 8 θέσεις στο Α1, 4 ομάδες θέλουν να κλείσουν αήττητες την κανονική περίοδο, ενώ η μάχη για το Α2-Α3 είναι ακόμα πιο έντονη και σκληρή. Ας δούμε τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου:

Α Όμιλος

Αρχή από το παιχνίδι των Pistons με τους Ατρόμητους. Οι πρώτοι θέλουν τη νίκη για να πάρουν την πρόκριση στο Α1 και να μην μπλέξουν σε ισοβαθμίες, ενώ οι Ατρόμητοι θέλουν το ροζ φύλλο ακριβώς για να ωθήσουν τον όμιλο σε ισοβαθμίες στο 5-5. Ο Μαράντος με 17 πόντους και 16 ριμπάουντ και ο Οικονόμου με 14 πόντους και 6 ασίστ θα τα βάλουν με τον Σιόλα Ν. (11 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και τον Φουνταδάκη (7 πόντοι) για τη νίκη.

Νίκη κυνηγά και η Jugoplastica απέναντι στους Athens Supergrungers, που θέλουν 2-0 στα τελευταία παιχνίδια τους. Η Jugoplastica με τον Μπαρμπερίδη και τον Χουλιάρα ψάχνει κι αυτή το 2-0 για να είναι στην επόμενη φάση αλλά θα πρέπει καταρχήν να τα καταφέρει κόντρα στον Τσίπρα (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Βαρβαρίγο (7 πόντοι, 9 ριμπάουντ). Η Dirtus Bologna θα θελήσει να βάλει το κερασάκι στην τούρτα πρωτιάς και να κλείσει αήττητη την κανονική περίοδο απέναντι στους Π.Σ.Γ. που καίγονται για τη νίκη. Ο Σπυρόπουλος (20 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και ο Χαλκιάς (21 πόντοι) θα κοντραριστούν με τον Καντζιλάκη (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Τσέκο (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ).

Τέλος, οι Big Ballers δεν μπορούν να φτάσουν τους Paltovic αλλά σε περίπτωση ήττας μπορεί να πέσουν στην 5η θέση, οπότε ο Φουτσης (20 πόντοι, 15 ριμπάουντ), ο Μαζαρακας (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και η παρέα τους θέλουν τη νίκη κόντρα τους Paltovic που έχουν κλειδώσει τη 2η θέση στον όμιλο.


Β Όμιλος


Δύο ντέρμπι κρύβει ο Β όμιλος, αφού οι Red Devils θα θελήσουν να κρατηθούν στην ισοβαθμία της κορυφής απέναντι στους Red Hot Chili Hoopers που αν τους κερδίσουν θα τους προσπεράσουν στη βαθμολογία. Ο Ζυγούμης (18 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και ο Μποτσάκος (8 πόντους, 9 ριμπάουντ) θέλουν νίκη απέναντι στους ελλιπείς Red Devils που επιστρέφουν από το ρεπό για να εκτίσουν τις τιμωρίες τους σε ένα πολύ απαιτητικό ματς.

Ντέρμπι και για την Α.Ε.Π.Ε. που κι αυτή θέλει να μείνει στην ισοβαθμία της κορυφής, αλλά με ο Κωνσταντίνου (28 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και ο Τσάμης (28 πόντοι, 5 ασιστ, 4 κλεψίματα) θα πρέπει πρώτα να τα καταφέρουν κόντρα σε Νίκα, Παπαπροκοπίου και τους υπόλοιπους των Παλαίμαχων Άνω Λιοσίων, που μπορεί να έχασαν την πρόκριση στο Α1 αλλά παραμένουν δυνατή ομάδα.

Όμως τα μεγάλα ντέρμπι βρίσκονται στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην ουρά της βαθμολογίας. Τριπόντιοι, Κέρβεροι, Raptors και Shooting Stars, βρίσκονται όλοι στις 2 νίκες και παίζουν μεταξύ τους. Οι Τριπόντιοι με Ράλλη (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Τσουτη (17 πόντοι) θα κοντραριστούν με τους Κέρβερους του Συλιγνάκη (8 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και του Σκληράκη (22 πόντοι), ενώ οι Shooting Stars του Νικολάκη (18 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και του Σταύρου (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ) θα τα βάλουν με τους Raptors του Κοντου (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και του Λεφακίνη (6 πόντοι, 16 ριμπάουντ).

Γ Όμιλος

Δύσκολο ματς για τον Ατρόμητο Αιγάλεω που με τον Τζοβαρα (24 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και τον Βατίστα (8 πόντοι, 13 ριμπάουντ) θα τα βάλει με τους πρωτοπόρους και αήττητους Run ‘n’ Gun που με τον Πανδή (32 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Χιώτη (28 πόντοι, 8 ριμπάουντ) θέλουν να κλείνουν αήττητοι την κανονική περίοδο. Πολύ δύσκολο αγώνα έχουν και οι Red-dicolo που θα αντιμετωπίσουν τον Santa Nionios με φόντο τις τελευταίες πιθανότητες πρόκρισής τους. Ο Κρικας Κ. (9 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και ο Τάγκαλος (18 πόντοι) θέλουν να έχουν ίδια τύχη με αυτή του ματς με Αττική αλλά ο Τσούλφας (24 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και ο Μπελεχάκης (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) κυνηγούν τη 2η θέση στον όμιλο.

Ο Άφοβος Σεπολίων έχει κι αυτός ελπίδες για το Α1 αλλά με τον Ντούφα και τον Συσκάκη θέλει οπωσδήποτε νίκη απέναντι στην Oklaχώμα Thunder του Τσάπαλου και του Πετρόπουλου, που με τη σειρά της αναζητά το 4ο ροζ φύλλο. Τέλος, η Alondra B.C. με τον Παντελάκη (31 πόντοι με 14/16) και τον Κολυβα (16 πόντοι, 11 ριμπάουντ) θα προσπαθήσει να επικρατήσει στο ματς με το Μπίρι-μπίρι, σε έναν αγώνα που κλείνει και για τους δύο την κανονική περίοδο.


Δ Όμιλος

Η μάχη για την πρωτιά έχει κριθεί, αλλά η μάχη για τις πρώτες θέσεις στον όμιλο καλά κρατεί στον Δ. Οι Zeppelin θέλουν να φτάσουν τους Nikea Lions με νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι, ο Παπαδάτος (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Τσαντζαλής (11 πόντοι, 3 ριμπάουντ) θα τα βάλουν με Φυρο (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Ξανθάκη (7 πόντοι, 7 ριμπάουντ) με φόντο την πρώτη τετράδα του ομίλου. Στο χορό εμπλέκονται και οι Cleveland Paraliers του Ντασκα (22 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και του Κοντοπυράκη (9 πόντοι, 15 ριμπάουντ) που θέλουν τη νίκη απέναντι στους πρώτους Στιγκιντριακούς του Παπαδόπουλου (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και του Κοκκορη (13 πόντοι) για να μην μπλεχτούν σε ισοβαθμίες που μπορεί να τους ρίξουν πιο χαμηλά στον όμιλο, κι ας έχουν πάρει την πρόκριση.

Τα Σφυριά του Κοτσαμπά και του Τσίτου κοντράρονται με τους Κένταυρους του Σκλαβούνου (13 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και του Δερματινου (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ), με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Τέλος, οι C-Drifters κοντράρονται με τη Rep-eat και οι δυο τους κυνηγούν ακριβώς το ίδιο πράγμα με τους προηγούμενος, το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα για το Α2, αφού έχουν αμφότεροι από 3 νίκες.


Ε Όμιλος

Ο Ρεμπελιακός μετά τα ρεκόρ της τελευταίας εβδομάδας θα περιμένει με τους Κοντογεώργη (34 πόντοι, 14 ασίστ, 12 κλεψίματα) και Σαρρή (25 πόντοι, 19 ριμπάουντ, 10 ασίστ) την X-Team για να κλείσει στο 9-1 την κανονική περίοδο, με τους αντιπάλους του να θέλουν κι εκείνοι τη νίκη για να ανέβουν στις 4 και τους 12 βαθμούς για το Α2, κάτι που θα προσπαθήσουν με Βήχο (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Βασιλούνη (16 πόντοι, 20 ριμπάουντ). Οι Byron Celtics θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη κόντρα στην El Chapu, αλλιώς μπαίνουν σε μεγάλες περιπέτειες. Ο Κουράκος (8 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και ο Μανιατόπουλος (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ) το ξέρουν και θα βάλουν τα δυνατά τους για το 7-3 που θα τους χαρίσει και μαθηματικά την πρόκριση, την ώρα που η El Chapu με τον Γιαννόπουλο και τον Τσουφη θα παλέψει για το 7-1 και την επίσης μαθηματική πρόκριση στο Α1.

Οι Gademians ούτε να σκεφτούν δεν θέλουν το ενδεχόμενο ήττας απέναντι στα Χώματα, Παπασγουρίδης και Κατιάκος θα πρέπει να φροντίσουν γι’ αυτό, κόντρα στον Καραμανλή (26 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και τον Ποζιόπουλο (20 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ). Ο Γ.Σ. Κυψέλης το μόνο που μπορεί να κάνει με τους Lazers είναι να κερδίσει και να περιμένει τα αποτελέσματα των υπολοίπων, αλλά ο Στεριόπουλος (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ) με τον Γιαννούλη (8 πόντοι) θα θέλουν να γλείψουν τις πληγές τους από το ματς με τον Ρεμπελιακό.

Τέλος, οι Mentores του Αβραμίδη (8 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και του Αντωνακόπουλου (7 πόντοι, 6 ριμπάουντ), θέλουν να κερδίσουν τους Aces για να τους φτάσουν στη βαθμολογία, κάτι που ο Φελεμέγκας (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ) με τον Τσεκούρα (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ) θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν.

ΣΤ Όμιλος

Στον ΣΤ όμιλο η S-Parta B.C. θέλει με τον Κουζουβουνά (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Τσικλο (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ) τη νίκη κόντρα στους Halia Mavericks του Κλιμαντήρη και του Αγγελιδέλη, για να τερματίσει πρώτη στο γκρουπ, ενώ τα Κουλουβάχατα του Μπάιλαν (10 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και του Παπαδόπουλου (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ) καιροφυλακτούν και ζητούν νίκη επί της Allsafe B.C. του Χρυσούλα (4 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και του Απαλοδήμα (14 πόντοι, 4 ριμπάουντ).

Τιρινίνι και Houston Rockets παλεύουν με φόντο την 3η θέση που θα κατακτήσει η Τιρινίνι του Νίκολιτς (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και του Παπαναστασίου (10 πόντοι, 4 ριμπάουντ) αν κερδίσει, κάτι που θέλουν και οι Houston Rockets με τον Μπασδανη (18 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και τον Πολυτάρχου (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 7 κλεψίματα) για να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για την 3η θέση. Οι Havalakers δεν θέλουν ούτε εκείνοι να χάσουν έδαφος, ο Λαζαράκος (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ) με τον Σταθούση (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ) θέλουν μόνο ροζ φύλλο κόντρα στην Boom Shakalaka του Γεωργίου και του Μαυράκη.

Τέλος, οι Σουβλέηκερς θέλουν με τον Μαστοράκη (9 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και τον Βάσση (8 πόντοι, 9 ριμπάουντ) να κερδίσουν τους Remal Madri των Σιδηρόπουλου (13 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και Λιουλη (7 πόντοι, 8 ριμπάουντ) για να τους φτάσουν στη βαθμολογία, κάτι που οι δεύτερη δεν πρόκειται να δεχτούν εύκολα.


Ζ Όμιλος

Μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στους Θαλασσόλυκους και τη Laser Derm στον Ζ όμιλο, ο Λέντζος Γ. με τον Τεντόμα θα τα βάλουν με Καψοκόλη και Κανελλόπουλο με τον νικητή να μένει κοντά στη μάχη για την 3η θέση του ομίλου. Οι Νεροχύτες δεν θέλουν να μπλέξουν σε αυτή τη συζήτηση και με Κωστόπουλο (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και Κιούση (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ) θα τα καταφέρουν μόνο αν κερδίσουν την Ήρεμη Δύναμη των Τσιρκου (10 πόντοι, 27 ριμπάουντ) και Βλάχου (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ).

Η Victorious με νίκη κλείνει την κανονική περίοδο στο 10-0, κάτι που αποτελεί κίνητρο, παρότι έχει κλείσει την πρωτιά. Απέναντι στη Havana Rum, τον Παπαδημητρίου (14 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και τον Ραδόπουλο (8 πόντοι, 11 ριμπάουντ), ο Παγουλάτος (11 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και ο Τσιοτσιος (17 πόντοι) θα παλέψουν για το ροζ φύλλο του αήττητου.

Οι Pick ‘n’ Troll με τον Τσοπανάκη Γ. (17 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και τον Κατσα (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα), θέλουν άλλη μια νίκη απέναντι στους Rocks B.C. του Μποτοζή και του Παραρά, με τους δεύτερους να έχουν ακόμη ελπίδες για το Α1, αν και δεν κρατούν την τύχη τους μόνο στα χέρια τους. Τέλος, οι Miners με νίκη επί των Filoiadelfia76ers θα μείνουν ψηλά στον όμιλο, ο Παπαδόγιαννης (21 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και ο Κωτσίδης (10 πόντοι, 14 ριμπάουντ) θα τα βάλουν με τον Διαμαντη (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και τον Μπελιώτη (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *