Home / NCAA / 30 πόντοι σε 4:38 από τον Ρατάν-Μέιζ!

30 πόντοι σε 4:38 από τον Ρατάν-Μέιζ!

Μια απίστευτη επίδοση, ένα μοναδικό ρεκόρ πέτυχε ο Εξέιβιερ Ρατάν-Μέιζ του Φλόριντα Στέιτ, καθώς πέτυχε 30 πόντους στα τελευταία 4:38 του αγώνα του κολεγίου του με το Μαϊάμι στις 25 Φεβρουαρίου του 2015. Ο Ρατάν-Μέιζ σκόραρε ή πάσαρε τους τελευταίους 38 πόντους της ομάδας του, που επέστρεψε από το 62-44 με 4:38 για το τέλος για να πλησιάσει ως το 79-77, αλλά να ηττηθεί τελικά με 81-77.

Ο Ρατάν-Μέιζ είπε ότι στο τάιμ άουτ σε εκείνο το χρονικό σημείο οι συμπαίκτες του του ζήτησαν να τους βοηθήσει: «Ο Μόντεϊ Μπράντον με κοίταξε και μου είπε ότι με χρειάζεται. Όταν ένας από τους αδερφούς σου σου λέει ότι σε χρειάζεται, πρέπει να κάνεις ό,τι μπορείς για να ανταποκριθείς στο κάλεσμά του».

Βέβαια, ούτε ο Μπράντον (ούτε και κανείς άλλος) μπορούσε να φανταστεί ότι ο Ρατάν-Μέιζ θα… ανταποκρινόταν με τέτοιο τρόπο. Στα τελευταία 4:38 του αγώνα είχε 30 πόντους με 2/4 δίποντα, 6/8 τρίποντα και 8/9 βολές φέρνοντας την ομάδα το ως το -2 από το -18 (και στο -3 με 1:03 για το τέλος) που βρισκόταν. Τελικά τελείωσε το ματς με 35 πόντους, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στο κολέγιο, στην πρώτη του σεζόν με το Φλόριντα Στέιτ.

«Στο Λύκειο είχα βάλει 55 πόντους σε ένα ματς, αλλά αυτό ήταν σε ολόκληρο το παιχνίδι. Το να σκοράρω όπως σκόραρα σήμερα, ήταν κάτι που δεν το είχα ξανακάνει ποτέ. Το μόνο που είχα δει ποτέ ανάλογο ήταν όταν έβλεπα τον Κλέι Τόμπσον των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς να βάζει 37 σε μια περίοδο», είπε ο Ρατάν-Μέιζ.

Ο Ρατάν-Μέιζ έμεινε εκτός όλη την περσινή χρονιά για ακαδημαϊκούς λόγους, αλλά φέτος βάζει 13.6 πόντους ανά αγώνα φέτος, έχει διψήφιο αριθμό πόντων στα 14 από τα τελευταία 17 ματς του, ενώ είναι 1ος πασέρ και κλέφτης της ομάδας του με 4.4 και 1.1 αντίστοιχα ανά αγώνα.

«Εξεπλάγην με ό,τι έκανα, αλλά πιο πολύ με νοιάζει το ότι χάσαμε. Είπα στα παιδιά ότι είμαι υπερβολικά περήφανος που παλέψαμε και αντιδράσαμε. Έχουμε πει μεταξύ μας ότι δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ και ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, και είμαι περήφανος με ό,τι κατορθώσαμε απόψε», σχολίασε μετά το ματς ο Ρατάν-Μέιζ.

Δείτε την απίστευτη επίδοση
του Ρατάν-Μέιζ στο ματς.

Και το βίντεο μαζί με τις βολές που σκόραρε.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Το παραμυθένιο «αντίο» του γίγαντα!

Η τελευταία βραδιά του Κόμπι Μπράιαντ ήταν καλύτερη και πιο μαγική απ’ ό,τι θα μπορούσε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *