Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Πριν τη διακοπή!

Πριν τη διακοπή!

 

Οι ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και το πρωτάθλημα ετοιμάζεται για τη διακοπή του. Όμως, πριν από αυτή έχουμε τη 12η αγωνιστική στο Challenge League που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Όλοι θέλουν τη νίκη, όμως, μόνο οι μισοί θα σουβλίσουν αρνί χωρίς τύψεις. Οι υπόλοιποι θα κάνουν το κίτρινο φύλλο προσάναμμα στη σούβλα και, όσο πρακτικό κι αν είναι αυτό, κανείς δεν θέλει να συμβιβαστεί με την ιδέα. Ας δούμε τους αγώνες της εβδομάδας:


1ος όμιλος

Το αήττητο της Rep-eat (10-0) τίθεται σε κίνδυνο στο ματς κόντρα στους ανεβασμένους C-Drifters (5-3). Ο Κονδυλης (13 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και ο Λατανης (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ) θα παλέψουν για το 11ο ροζ φύλλο, αλλά δεν θα έχουν καθόλου εύκολο έργο απέναντι στον Κουτέλα Π. (20 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και τον Κουτέλα Χ. (22 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ).

Οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων (6-2) θέλουν να συνεχίσουν την πορεία τους αλλά οι Σουβλέηκερς (0-7) θα παλέψουν για τη νίκη. Οι Σουβλέηκερς θέλουν το πρώτο ροζ φύλλο και ο Μαργουτας (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ) με τον Εξαρχο (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και την παρέα τους θα τα δώσουν όλα κόντρα στον Νικα (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Σαρικάκη (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) που θέλουν να μείνουν στη 2η θέση του ομίλου.

Η Μαύρη Θύελλα (6-2) αντιμετωπίζει τους Κλαρινογαμπρούς (1-8) και παρότι τις δύο ομάδες χωρίζουν 5 νίκες το παιχνίδι κρύβει κινδύνους. Ο Γουρνελος (17 πόντοι, 20 ριμπάουντ) και ο Μαναζης (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ) συνθέτουν ένα σκληρό δίδυμο στη ρακέτα, με τον Αναστασόπουλο (8 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) και τον Σταθόπουλο (9 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ) να έχουν αρκετή δουλειά για την 7η νίκη της Μαύρης Θύελλας.


2ος όμιλος

Οι Shooting Stars (8-1) θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή του ομίλου, αλλά για να το καταφέρουν θα πρέπει να κερδίσουν τους Μπίρι-μπίρι (0-9). Ο Σταμάτης (24 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και ο Σαλτουρος (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ) θα παλέψουν για την 9η νίκη της ομάδας τους, με τον Ευαγγελίδη (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Παπανδρέου (8 πόντοι, 19 ριμπάουντ) να θέλουν να τους σταματήσουν, χαρίζοντας στους Μπίρι-μπίρι την πρώτη τους νίκη στον όμιλο.

Οι Pistons (7-3) θέλουν να χτίσουν στη νίκη της περασμένης εβδομάδας και απέναντί τους θα βρουν την Boom Shakalaka (4-5) που θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Η νίκη επί των Σφυριών τους ανέβασε στη βαθμολογία, αλλά δεν θέλουν ούτε να σκεφτούν ότι θα χάσουν έδαφος και ο Οικονόμου (14 πόντοι, 3 κλεψίματα) με τον Κοντογιάννη (11 πόντοι, 3 ριμπάουντ) θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το ροζ φύλλο για την ομάδα τους, απέναντι στον Ηλιόπουλο (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα) και τον Κτενόπουλο (8 πόντοι, 3 ριμπάουντ) που θέλουν να ξαναφέρουν την Boom Shakalaka στο 50%.

Σκληρό ματς αναμένεται ανάμεσα στους Red-dicolo (6-2) και τους Τουβλέικερς (5-3). Μία νίκη χωρίζει τις δύο ομάδες, οι Τουβλέικερς ξέρουν ότι αν ηττηθούν θα μπουν σε περιπέτειες, ενώ έχουν στο μυαλό τους και το -4 του πρώτου αγώνα. Ο Θειακούλης (11 πόντοι και 3 ριμπάουντ) και ο Αλοναρίτης (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ) θα παλέψουν απέναντι στους Red-dicolo που με τον Τάγκαλο (19 πόντοι, 6 κλεψίματα) και τον Κρικα Α. (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ) θέλουν να μείνουν σε τροχιά πρωτιάς στον όμιλο.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό βαθμολογικά ντέρμπι θα μας προσφέρουν τα Σφυριά (4-5) και οι Κέρβεροι (4-5). Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν και έχουν ξεκάθαρα την πρόκριση στο μυαλό τους. Όμως, για να μη χάσουν πολύτιμο έδαφος θα πρέπει να κερδίσουν αυτή την αναμέτρηση. Tabula rasa οι μεταξύ τους αναμετρήσεις, αφού το ματς ανήκει στην 6η αγωνιστική. Ο Κοτσαμπάς (18 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) και ο Μουρτζος (4 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) θα παλέψουν για το ροζ φύλλο με τον Σκληράκη (11 πόντοι, 3 κλεψίματα) και τον Δριβάκο (11 πόντοι, 12 ριμπάουντ).

3ος όμιλος

Η εβδομάδα ξεκινά από το ματς της Πέμπτης ανάμεσα στους Τριπόντιους (5-4) και τους Mentores (1-9). Οι Τριπόντιοι επιστρέφουν από το ρεπό τους και θέλουν να μπουν με νίκη πριν τη διακοπή με τη μάχη για την τετράδα να μαίνεται. Αυτή τη στιγμή έχουν πλεονέκτημα για την 4η θέση, αλλά οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, με 5 ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση 2 νικών στις θέσεις 4-8 στον όμιλο. Απ’ την άλλη, οι Mentores μπορεί να είναι αρκετά πιο πίσω, αλλά όπως έδειξαν στο τελευταίο τους παιχνίδι με τους Ατρόμητους, είναι ικανοί να προξενήσουν ζημιές σε κάθε αντίπαλο και με τον Τατση (20 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Αντωνακόπουλο (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ) θέλουν να το δείξουν και στο ματς με τους Τριπόντιους.

Οι Athens Supergrungers (7-2) θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή του ομίλου αλλά οι Raptors (7-3) θα τους δώσουν ένα σκληρό τεστ. Τις δύο ομάδες χωρίζει μια νίκη και οι Raptors θέλουν να κλείσουν την ψαλίδα για να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για την πρωτιά στον όμιλο. Στο μυαλό τους, βεβαίως, έχουν και το -5 του πρώτου αγώνα, πλεονέκτημα που θέλουν, στη χειρότερη περίπτωση, να προστατεύσουν οι Athens Supergrungers με τον Βαρβαρίγο και τον Κατσαμπανη, την ώρα που ο Σπανός (20 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και ο Κόντος (8 πόντοι, 5 ριμπάουντ) θέλουν να το υπερκαλύψουν.

Η Oklaχώμα Thunder (7-3) δεν θέλει να χάσει έδαφος κόντρα στους Ατρόμητους (4-6) έχοντας και το ένα μάτι στο παραπάνω ντέρμπι. Όμως, οι Ατρόμητοι δεν αστειεύονται και με τον Σιόλα Ν. (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και τον Γιάχο (10 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ) θέλουν την 5η τους νίκη κόντρα στον Δαββέτα (21 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και τον Χρηστιά (6 πόνοι, 6 ριμπάουντ) που θα ψάξουν το 8-3 με την ελπίδα να βρεθούν ισόβαθμοι στην κορυφή του ομίλου.

Οι Aces (3-5) κοντράρονται με την Ήρεμη Δύναμη (5-5) με τις δύο ομάδες να έχουν τις ίδιες ήττες, με τους Aces να χρωστούν ματς. Ο Φελεμέγκας με τον Καλοπήτα θέλουν να διευρύνουν το κακό σερί της Ήρεμης Δύναμης, η οποία, όμως, με τον Τσιβρα (26 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα) και τον Τσιρκο (6 πόντοι, 6 ριμπάουντ) ψάχνει απεγνωσμένα ξανά το δρόμο επιστροφής προς τα ροζ φύλλα.

4ος όμιλος

Rocks B.C. (6-4) και Halia Mavericks (2-6) θέλουν αμφότεροι να επιστρέψουν στις νίκες μετά από ήττες με διψήφια διαφορά. Οι Rocks B.C. δεν θέλουν να χάσουν την επαφή με τις θέσεις της πρόκρισης και με Μποτοζή (20 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Κονδυλη (13 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) θα παλέψουν για την 7η νίκη απέναντι στον Αγγελιδέλη (28 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) και τον Πασσαλη (10 πόντοι, 10 ριμπάουντ) που θέλουν να ανεβάσουν τους Halia Mavericks και η διπλή αναμέτρηση του Σαββατοκύριακου αποτελεί χρυσή ευκαιρία για κάτι τέτοιο.

Οι Halia Mavericks (2-6) έχουν και δεύτερο παιχνίδι την εβδομάδα αυτή, αφού θα κοντραριστούν ξανά με τους Filoiadelfia 76ers (2-6) σε εξ αναβολής αγώνα. Ο Αγγελωνίτης με τον Μανουσο θα προσπαθήσουν να σπάσουν την ισοβαθμία (που δεν θα υφίσταται σε κάθε περίπτωση όταν συναντηθούν οι δυο ομάδες) υπέρ τους, ανατρέποντας και το σκηνικό που μας πρόσφερε το ματς της περασμένης εβδομάδας των δύο. Απ’ την άλλη, ο Ματαλιωτάκης (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και ο Μπελιώτης (11 πόντοι, 5 ριμπάουντ) θα πρέπει να επαναλάβουν εξίσου καλές εμφανίσεις για να ξανακερδίσει η ομάδα τους.

Οι Κένταυροι (4-4) θα προσπαθήσουν να αναχαιτίσουν τα Χώματα (6-4) που τα πήγαν περίφημα την περασμένη εβδομάδα όταν με τον Τσελια (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και τον Καραμανλή (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ) πέτυχαν μια πολύτιμη νίκη. Οι δυο ομάδες έχουν ίδιο αριθμό ηττών και οι Κένταυροι, που επιστρέφουν από το ρεπό τους, θέλουν να σπάσουν την ισοβαθμία υπέρ τους.

Ο Γ.Α.Σ.Τ. (4-5) και η X-Team (3-7) θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά από μια δύσκολη εβδομάδα. Κανείς δεν θέλει να χάσει άλλο έδαφος στη μάχη της πρόκρισης, ο Κοντεκάκης (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και ο Διαμαντόπουλος (9 πόντοι, 10 ριμπάουντ) θα ζητήσουν να ανεβάσουν τον Γ.Α.Σ.Τ. στο 50% με τον Μασουρο (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) και τον Βασιλουνη (11 πόντοι, 14 ριμπάουντ) να ψάχνουν να φτάσουν τους αντιπάλους τους σε νίκες, με το ματς του πρώτου γύρου να έχει λήξει με 1 πόντο διαφορά υπέρ του Γ.Α.Σ.Τ.!

Ο Ατρόμητος Αιγάλεω (9-1) θα προσπαθήσει να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου, αλλά απέναντί του θα βρει τους πολύ ανεβασμένους Pick ‘n’ Troll (5-4). Μπορεί το πρώτο ματς να κρίθηκε σε μεγάλη διαφορά υπέρ των πρωτοπόρων, αλλά οι Pick ‘n’ Troll είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με τον Χιουτακάκο (12 πόντοι, 18 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και τον Τσοπανάκη Γ. (13 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ) θέλουν να ενισχύσουν περισσότερο τη θέση τους για την πρόκριση. Όμως, ο Τζοβάρας (35 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 τάπες) και ο Παπαχρήστου (3 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ) δεν θέλουν να δουν την απόσταση τους από τους διώκτες τους να μειώνεται.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *