Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Επιστροφή στις επάλξεις

Επιστροφή στις επάλξεις

 

Το πρωτάθλημα επανέρχεται στην καθημερινότητά μας μετά τη διακοπή για το Πάσχα και τα καλά νέα είναι ότι στους κανονισμούς δεν υπάρχει άρθρο για υποχρεωτικό ζύγισμα των παικτών μετά τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Οι ομάδες θα προσπαθήσουν να ξαναβρούν ρυθμό, μένει να δούμε πόσοι κράτησαν επαφή αυτόν τον καιρό ή πόσοι θα προσπαθήσουν να… χωνέψουν με το πρώτο παιχνίδι. Το Α1 έχει φτάσει στην 13η στροφή του και η αγωνία για την πρόκριση στην τετράδα κάθε ομίλου αρχίζει να κορυφώνεται. Ας δούμε τα ματς της εβδομάδας:

1ος όμιλος

Ο Ρεμπελιακός (8-2) κοντράρεται με τους Superhonics (2-8) και είναι σίγουρο ότι θέλει να ξεχάσει την ήττα που έκανε ακριβώς πριν το Πάσχα. Με τον Ηλιάκη και τον Κοντογεώργη θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, αφού η ήττα της Dirtus Bologna τον κράτησε στο παιχνίδι για την πρωτιά. Οι Superhonics με τον Οικονόμου και τον Μπαρδανη θέλουν τη νίκη σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα προσπαθήσουν να πετύχουν την έκπληξη.

Οι Red Devils (9-3) έσπασαν το αήττητο της Dirtus Bologna και τώρα θέλουν να πάρουν νίκη και διαφορά από τους Nikea Lions (7-3) στη μάχη για την πρόκριση. Το παράσημο από την τελευταία τους νίκη τεράστιο, αλλά και η πληγή που άφησε, αφού έμειναν χωρίς τον Κρινή για τη συνέχεια της σεζόν. Ο Πουμπουρίδης με τον Μελισσινό θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό απέναντι σε μια ομάδα που έχει ακριβώς τους ίδιους στόχους και… ακριβώς τις ίδιες ήττες. Οι Nikea Lions είχαν κερδίσει με 2 πόντους το ματς του πρώτου γύρου και ο Ξανθάκης με τον Φυρο θέλουν το ροζ φύλλο ξανά, για να ενισχύσουν τη θέση τους στην τετράδα, αλλά και για να έχουν σίγουρη την περίπτωση ισοβαθμίας.

2ος όμιλος

Η S-Parta B.C. (9-2) θα προσπαθήσει να γλείψει τις πληγές της κόντρα στους Cleveland Paraliers (7-2), αλλά η αποστολή της μόνο εύκολη δεν είναι. Η ήττα από τους Miners την έφερε ισόβαθμη μαζί με άλλες δύο ομάδες, οπότε πλέον η μάχη για την πρωτιά έχει φουντώσει. Η μία από τις δύο αυτές ομάδες είναι εκείνη που καλείται να αντιμετωπίσει στον αγώνα της αγωνιστικής. Οι Cleveland Paraliers θέλουν την πρώτη θέση και έχουν ήδη κερδίσει την S-Parta B.C.. Ξέρουν ότι μια δεύτερη νίκη θα τους δώσει ουσιαστικά αέρα δύο νικών, αφού θα «έχουν» και την ισοβαθμία. Ο Κοντοπυράκης με τον Συρμο θα παλέψουν για το θετικό αποτέλεσμα, ενώ ο Κουζοβουνάς με τον Ορνιθόπουλο θέλουν ροζ φύλλο και ανατροπή του -3 του πρώτου αγώνα, σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς.

Η Α.Ε.Π.Ε. (9-2) κοντράρεται με τους Big Ballers (6-5) και δεν θέλει να χάσει έδαφος στη μάχη της πρωτιάς. Οι Big Ballers είναι πολύ ανεβασμένοι τον τελευταίο καιρό, αλλά ξέουν ότι η πρόκριση έχει πολύ δρόμο μπροστά της και κάθε αποτέλεσμα μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό. Θέλοντας να χτίσουν στη νίκη της περασμένης αγωνιστικής, ο Λόντος με τον Φουτση θα προσπαθήσουν για ένα πολύ δύσκολο ροζ φύλλο. Απέναντί τους ο Καταραχιάς με τον Πρινιωτάκη, που ξέρουν ότι μια ήττα εδώ θα τους κάνει να έχουν σοβαρό μειονέκτημα στη μάχη της πρωτιάς.

Miners (7-4) και Γιανγκ Μπόυζ (4-6) παίζουν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι μεν Miners προέρχονται από την πιο μεγάλη τους νίκη ως τώρα στον όμιλο, οι δε Γιανγκ Μπόυζ δεν θέλουν να χάσουν άλλο έδαφος. Αν, όμως, οι Miners θέλουν να χτίσουν πάνω στη νίκη επί της S-Parta B.C. θα πρέπει να συνεχίσουν να κερδίζουν. Η νίκη αυτή τους έφερε στην 4η θέση, μόνους τους προς το παρόν, αλλά μια ήττα ίσως τους ρίξει εκτός τετράδας. Ο Κυνηγόπουλος με τον Παπαδόγιαννη θα παλέψουν για να μην γίνει πραγματικότητα αυτό το σενάριο, απέναντι στον Παπακωνσταντίνου και τον Χατζημιχαήλ, που καίγονται για το ροζ φύλλο, καθώς οι Γιανγκ Μπόυζ παίζουν πια τα τελευταία τους χαρτιά για την τετράδα και οι Miners είναι μια ομάδα που κυνηγούν για την πρόκριση. Η νίκη που είχαν πάρει στο πρώτο παιχνίδι, τους δίνει δύναμη να παλέψουν και τώρα.


3ος όμιλος

Ο Άφοβος Σεπολίων (7-5) και οι Byron Celtics (6-6) θα δώσουν μια πολύ σκληρή μάχη στο δρόμο για την τετράδα του ομίλου. Τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις μια ήττα και αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντικό το μεταξύ τους παιχνίδι. Αμφότεροι κυνηγούν τους Red Hoti Chili Hoopers και τους Αστέρες B.C., αλλά όποιος χάσει στο μεταξύ τους παιχνίδι, αρχίζει να νιώθει πολύ άβολα όσον αφορά στο θέμα της πρόκρισης. Ο Άφοβος είχε κερδίσει πολύ εύκολα το ματς του πρώτου γύρου και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κρατήσει τη διαφορά των 31 πόντων που έχει από εκεί, αλλά ο Μανιατόπουλος με τον Σαχινίδη δεν θέλουν να του αφήσουν να κρατήσει και τη νίκη. Γι’ αυτή θα παλέψουν ο Καραντζούνης με τον Ντούφα, με τον Άφοβο να ξέρει ότι μια νίκη θα κρατήσει ακέραιες τις ελπίδες του για ανατροπή του σκηνικού στην τετράδα του ομίλου.

Η Victorious (9-2) θέλει να παραμείνει στη δεύτερη θέση, αλλά απέναντί της θα βρει τους Red Hot Chili Hoopers (9-3) που ξέρουν ότι μια νίκη ίσως τους βάλει στο παιχνίδι ακόμα και για την πρώτη δυάδα του ομίλου. Το πρώτο ματς είχε κριθεί εύκολα υπέρ της Victorious, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για την παρούσα αναμέτρηση. Πλέον, ο όμιλος έχει σχηματίσει ισορροπίες και αυτές σίγουρα θα παίξουν το ρόλο τους στο πώς θα αντιμετωπίσουν οι δυο ομάδες το παιχνίδι. Ο Γαϊτανάκης με τον Ζυγούμη θα παλέψουν για να προσπεράσουν τη Victorious στη βαθμολογία, με τον Θεοδωρόπουλο και τον Καραμπάτσο να θέλουν να κρατήσουν την ομάδα τους μπροστά από τους αντιπάλους της.

4ος όμιλος

Η Laser Derm (6-4) αντιμετωπίζει την El Chapu (2-8) και θέλει τη νίκη οπωσδήποτε. Η μάχη για την πρόκριση στον όμιλο έχει ανάψει και η Laser Derm δεν θέλει να χάσει βαθμό εδώ. Ο Κανελλόπουλος με τον Καψοκόλη θα παλέψουν για το ροζ φύλλο που θα τους κρατήσει εντός τετράδας για ακόμα μία εβδομάδα, αλλά αυτό μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι απέναντι στην El Chapu που είναι πάντα πολύ αξιόμαχη με τον Γιαννόπουλο και τον Ζώτο να θέλουν να της χαρίσουν την 3η της νίκη.

Οι Paltovic (9-1) θέλουν να μείνουν στην κορυφή του ομίλου αλλά ο Santa Nionios (4-6) προβάλλει ένα ισχυρό εμπόδιο. Ο Μελάς και ο Μισιακος ξέρουν ότι τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα απέναντι στον Μαργαρη και τον Μπελεχάκη, αλλά οι Paltovic μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να αντεπεξέλθουν σε όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντούν μπροστά τους. Αυτή τη φορά, ο Santa Nionios θα προσπαθήσει να βάλει stop, με το παιχνίδι να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η επιστροφή από τη διακοπή πάντα κρύβει παγίδες.

Οι Zeppelin (2-7) αντιμετωπίζουν τους Gademians (1-10) και θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την κακή εμφάνιση με τους Στιγκιντριακούς. Οι δυο ομάδες ουσιαστικά δεν έχουν πια ιδιαίτερες πιθανότητες για πρόκριση, οι Zeppelin κυνηγούν τις τελευταίες που μπορεί να υπάρχουν ακόμα σε μαθηματικό επίπεδο, ο Παπαδάτος και Τσαντζαλής θέλουν τη νίκη, όμως, και θα παλέψουν γι’ αυτή, απέναντι στους μαχητικούς Gademians του Παπασγουρίδη και του Καραγγέλη, που προέρχονται από μια οριακή ήττα από τους Paltovic και έχουν δείξει σημάδια ανόδου.

Τα Κουλουβάχατα (8-1) θέλουν να κρατηθούν κοντά στην κορυφή του ομίλου και να εκμεταλλευτούν ενδεχόμενο στραβοπάτημα των Paltovic, αλλά απέναντί τους θα βρουν τους Δικαστές (5-5) που καίγονται για βαθμούς, καθώς έχουν περάσει ένα μέτριο διάστημα με τρεις μαζεμένες ήττες που τους έχουν αυτή τη στιγμή φέρει εκτός τετράδας. Ο Τσιλάβης και ο Κουμεντάκης θα αναζητήσουν την 9η νίκη των πρωταθλητών στο γκρουπ, όμως, ο Συκαράς και ο Τούμπας γνωρίζουν ότι μια 6η ήττα εδώ ίσως αποδειχτεί καταστροφική και θα κάνουν τα πάντα για να την αποτρέψουν και να δώσουν νέα πνοή στη μάχη τους για πρόκριση.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *