Home / NBA / Απόλυση για το απαράδεκτο Tweet!

Απόλυση για το απαράδεκτο Tweet!

Λίγο πριν το τέλος του 5ου αγώνα ανάμεσα στους Χιούστον Ρόκετς και τους Ντάλας Μάβερικς, ο Τσαντ Σανκς, μάνατζερ των social media για τους Ρόκετς, πόσταρε ένα ιδιαίτερα προσβλητικό tweet στο λογαριασμό της ομάδας του, πιθανότατα παρασυρόμενος από τη χαρά του για την πρόκριση και θέλοντας να πικάρει τους Μάβερικς. Ο Σανκς είναι η αλήθεια το πήγε στα άκρα με το εν λόγω tweet, ιδίως για ένα πρωτάθλημα τόσο καθωσπρέπει όσο το NBA και η αντίδραση των Ρόκετς να τον απολύσουν ήταν αναμενόμενη.       

Το tweet του Σανκς έδειχνε ένα άλογο και είχε ένα όπλο δίπλα στο κεφάλι του γράφοντας από κάτω «Σσσς. Απλώς κλείστε τα μάτια. Θα τελειώσει σύντομα».

Προφανώς ο Σανκς δεν είχε στο νου του ούτε την ευθανασία, ούτε συνειρμούς για βέβαιο θάνατο και παράδοση ή για βιασμό στον οποίο πρέπει οι Μάβερικς να αφεθούν αφού δεν μπορούν να το αποτρέψουν. Το όλο θέμα προφανώς και ήταν ένα χοντροκομμένο αστείο τύπου «σας σκοτώσαμε και δεν μπορείτε να το ανατρέψετε», που κάνουν πολλοί άντρες σε αθλητικά θέματα. Απ’ την άλλη, άλλο να το λες στον καναπέ σου ή στον προσωπικό σου λογαριασμό στο Twitter και άλλο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της ομάδας.

Οι Μάβερικς απάντησαν ότι δεν ήταν ιδιαίτερα κλασάτη κίνηση το tweet αλλά και πάλι εύχονται καλή τύχη στους Ρόκετς:

Μετά από αυτό, οι Ρόκετς απολογήθηκαν, διέγραψαν το tweet και την επόμενη μέρα απέλυσαν τον Σανκς. «Το προηγούμενο Tweet μας είχε απαίσιο γούστο και δεν δείχνει τον σεβασμό που έχουμε για τους Ντάλας Μάβερικς και τους οπαδούς τους. Πραγματικά απολογούμαστε»:

Την επόμενη μέρα οι Ρόκετς απέλυσαν τον Σανκς, ο οποίος μάλλον έφυγε για έναν από τους πιο βλακώδεις λόγους που μπορεί να απολυθεί κάποιος στο NBA. Το όλο θέμα θεωρήθηκε λήξαν στη συνέχεια, με τον Σανκς να δηλώνει μέσω Twitter: «Κάποιες φορές το πας πολύ μακριά. Δεν θα διαχειρίζομαι στο εξής το λογαριασμό των Χιούστον Ρόκετς, αλλά είμαι ευγνώμων στην ομάδα που μου επέτρεψε να αναπτύξω μια online φωνή».

Ο Σανκς ήταν απίστευτα σημαντικό γρανάζι για τους Ρόκετς, χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ο Ντουάιτ Χάουαρντ επέστρεψε στις 25 Μαρτίου από τραυματισμό (πρησμένο δεξί γόνατο) η ομάδα έστειλε εσπευσμένα τον Σανκς στη Νέα Ορλεάνη για το ματς, ενώ δεν ήταν προγραμματισμένο να πάει.

Οι Ρόκετς προκρίθηκαν από τον 1ο γύρο για πρώτη φορά από το 1997.

Εκτός bonus ο Ρόντο στους Μάβερικς!

Οι Μάβερικς, όπως κάνουν οι ομάδες μετά τα πλέι οφς, μοίρασαν το μερίδιο της ομάδας από τη συμμετοχή της στα πλέι οφς, αποκλείοντας τον Ρέιτζον Ρόντο. Η ομάδα πήρε 208.940 δολάρια, όπως κάθε ομάδα που αποκλείεται στον πρώτο γύρο. Αυτό το ποσό αποφασίζουν οι παίκτες κάθε ομάδας πώς θα μοιραστεί μεταξύ τους. Οι παίκτες του Ντάλας δεν ψήφισαν για να αποκλείσουν τον Ρόντο από το bonus, αλλά όταν τους παρουσιάστηκε από τη διοίκηση ένα χαρτί με μια λίστα 14 ονομάτων (όλων εκτός του Ρόντο) δεν έφεραν αντίρρηση και το υπέγραψαν. Μικρό δείγμα του πόσο προδομένοι ένιωσαν και οι συμπαίκτες του από τη συμπεριφορά του Ρόντο μέσα στη σεζόν.

Την ίδια ώρα, έχοντας ζήσει άλλη μία χαμένη σεζόν, μέσα στην απόγνωσή του, ο Ντιρκ Νοβίτσκι έλεγε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να έρχεται ακόμη και από τον πάγκο στους Μάβερικς, αν αυτό βοηθήσει την ομάδα, να γίνει δηλαδή ο 6ος παίκτης στο ρόστερ. Ότι ο Γερμανός θέλει μόνο να κερδίζει το αποδεικνύει συνέχεια, αλλά το θέμα είναι ότι τα χρόνια περνάνε και ο Μαρκ Κιούμπαν μετά τον τίτλο κάνει τη μία βλακεία μετά την άλλη διοικητικά, όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *