Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Πλησιάζοντας στο τέλος

Πλησιάζοντας στο τέλος

 

Μπαίνοντας πια στον Μάη δεν είναι μόνο η άνοιξη που ετοιμάζεται να δώσει τη σκυτάλη στο καλοκαίρι, αλλά και η φάση των ομίλων στο Challenge League του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που πια βρίσκεται στη 15η αγωνιστική της, με το τέλος να είναι ορατό και τα νοκ άουτ να βρίσκονται ενόψει. Η αγωνιστική δράση μπορεί να είναι κουτσουρεμένη λόγω του τριημέρου, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια μπροστά μας.

1ος όμιλος

Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων (9-2) και Rep-eat (12-1) κοντράρονται με φόντο πιθανότατα ακόμα και την 1η θέση στον όμιλο. Στον πρώτο γύρο η Rep-eat είχε κερδίσει με 8 πόντους και είναι βέβαιο ότι οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων θα θέλουν να αντιστρέψουν την κατάσταση τώρα. Με νίκη και διαφορά η ομάδα του Σαρικάκη και του Νίκα θα φτάσει την αντίπαλό της στην κορυφή του ομίλου. Πάντως, ο Μορφόπουλος (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ) με τον Κακιωνη (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ) δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν να συμβεί αυτό, θέλοντας το ροζ φύλλο για να κλειδώσουν σχεδόν την πρωτιά στον όμιλο.

Η Havana Rum (5-8) και οι Lazers (6-6) θέλουν αμφότεροι ακόμα μία νίκη στο δυναμικό τους. Οι Lazers θέλουν να ανέβουν πάνω από το 50% στον όμιλο και με τον Πιτένη (26 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Νικολάου (1 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) θα παλέψουν για το ροζ φύλλο απέναντι στη Havana Rum που με τον Μπακαυγά Α. (16 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και τον Μπακαυγά Γ. (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) θέλει να κάνει δυνατό φίνις στη σεζόν.

2ος όμιλος

Ματς της εβδομάδας; Σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά, καθώς Κέρβεροι (6-7) και Σφυριά (7-6) κοντράρονται με φόντο την πρόκριση. Στο πρώτο ματς τα Σφυριά είχαν κερδίσει με 12 πόντους, ενώ βρίσκονται και με μια ήττα λιγότερη πάνω από τους Κέρβερους στη μάχη για την 4η θέση του ομίλου. Όλα αυτά δείχνουν ότι στην ουσία οι Κέρβεροι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για πρόκριση, καθώς με ήττα μένουν ουσιαστικά 3 αποτελέσματα πίσω από τα Σφυριά με 3 εβδομάδες να απομένουν. Ο Καρυδης (14 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και ο Συλιγνάκης (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ) θα παλέψουν για τη νίκη και τη διαφορά που θα ξαναβάλουν την ομάδα τους δυναμικά στο κυνήγι των νοκ άουτ, ενώ απ’ την άλλη ο Κοτσαμπάς (32 πόντοι, 21 ριμπάουντ) με τον Ρουμπη (6 πόντοι, 2 κλεψίματα) θέλουν να κάνουν άλμα πρόκρισης για τα Σφυριά που ξέρουν ότι νίκη και με ένα πόντο ισοδυναμεί με χρυσάφι.


3ος όμιλος

Η Ήρεμη Δύναμη (8-5) ξέρει ότι δεν έχει περιθώρια για απώλειες απέναντι στους Athens Supergrungers (7-4). Η κατάσταση στον όμιλο είναι οριακή, αφού πέντε ομάδες βρίσκονται σε απόσταση μιας ήττας η μία από την άλλη. Η Ήρεμη Δύναμη θέλει να αναγκάσει τους Athens Supergrungers να αρχίσουν να έχουν πραγματικό άγχος για το θέμα της πρόκρισης και με τον Ράπτη (26 πόντοι) και τον Παπαμιχαήλ (9 πόντοι, 6 ριμπάουντ) της αρκεί και νίκη με 1 πόντο διαφορά για να το κάνει αυτό, αφού είχε κερδίσει και το πρώτο ματς των δύο με 5 πόντους. Απ’ την άλλη, ο Τσίπρας (16 πόντοι, 2 κλεψίματα) και ο Θεοδώρου (16 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) ζητούν επιστροφή στις νίκες με το ροζ φύλλο να αποτελεί το καλύτερο βάλσαμο για τις πληγές της περασμένης εβδομάδας.

Οι Τριπόντιοι (7-4) καίγονται για νίκη αλλά οι Ατρόμητοι (5-7) είναι σκληρός αντίπαλος. Οι πρόσφατες νίκες έχουν φέρει στους Τριπόντιους καβάλα στ’ άλογο, αλλά ο Χασόγιας με τον Ράλλη ξέρουν ότι μια ήττα θα αναποδογυρίσει τα πράγματα στον όμιλο. Απ’ την άλλη, οι Ατρόμητοι κυνηγούν τις τελευταίες τους ελπίδες για πρόκριση, ο Σιόλας με τον Κελαϊδή θα τα δώσουν όλα για την 6η νίκη που θα τους κρατήσει άλλη μια εβδομάδα με ελπίδες πρόκρισης.

Η Oklaχώμα Thunder (8-5) έχει μόνο ένα αποτέλεσμα να σκεφτεί στο ματς της με τους Aces (3-7), τη νίκη. Αν δεν θέλει να πετάξει τη νίκη επί των Athens Supergrungers στα σκουπίδια, η Oklaχώμα Thunder θα πρέπει να κερδίσει αυτό το παιχνίδι, με τον Χρηστιά (9 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και τον Φασια (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ) να ετοιμάζονται για μια σκληρή μάχη, αφού οι Aces έχουν ακόμα μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση και είναι σκληρός αντίπαλος σε κάθε περίπτωση, ο Φελεμέγκας και ο Τσεκουρας δεν θα χαριστούν στους αντιπάλους τους.

4ος όμιλος

Ο Γ.Α.Σ.Τ. (7-5) αντιμετωπίζει τους Halia Mavericks (3-9) και ξέρει ότι με ήττα θα αποκτήσει σοβαρό μειονέκτημα στη μάχη για την πρόκριση. Ισόβαθμος στην 4η θέση δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο ήττας. Ο Αδαμαντίδης (13 πόντοι, 11 ριμπάουντ) με τον Σακαρίδη (11 πόντοι, 3 ριμπάουντ) θέλουν την 8η νίκη για την ομάδα τους, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, οι Halia Mavericks μπορεί να μην έχουν πιθανότητες πρόκρισης, αλλά παραμένουν σκληρή ομάδα και ο Κλιμαντήρης Σ. (22 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) με τον Αγγελιδέλη (9 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) δεν θα αφήσουν το ματς να φύγει έτσι.

Σε παρόμοια κατάσταση και οι Pick ‘n’ Troll (6-5) που κοντράρονται με την X-Team (3-10) και δεν έχουν την πολυτέλεια για ήττα. Σε πόλεμο νεύρων με τον Γ.Α.Σ.Τ., αφού ο πρώτος που θα χάσει… χάνεται, ο Χιουτακάκος (22 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και ο Γκιοκας (7 πόντοι, 10 ριμπάουντ) θέλουν να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη. Απ’ την άλλη, η X-Team δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εμφανιστεί με τον Μουταφη (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και τον Μασουρο (10 πόντοι, 2 κλεψίματα) έτοιμη για μια δυνατή πρόκληση.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *