Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Οριακές καταστάσεις!

Οριακές καταστάσεις!

 

Με απίστευτο ενδιαφέρον αναμένουμε τη 16η αγωνιστική στο Challenge League του «Πάνος Ζαχαρογιάννης», αφού οι 16 θέσεις πρόκρισης κάθε άλλο παρά έχουν κλειδώσει, παρότι βρισκόμαστε μόλις 3 στροφές πριν το φινάλε. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 25 ομάδες (!) έχουν ακόμα μαθηματικές ελπίδες να πάρουν ένα από τα 4 μαγικά χαρτάκια στον όμιλό τους και να βρεθούν στα νοκ άουτ. Η αγωνιστική αυτή μάς επιφυλάσσει πολλά ντέρμπι και χορταστικό θέαμα σε ένα Challenge League που σχεδόν κάθε ματς «μυρίζει» πια ντέρμπι. Ας δούμε τις αναμετρήσεις της εβδομάδας:

1ος όμιλος

Η Rep-eat (13-1) αντιμετωπίζει τους Σουβλέηκερς (2-10) και ξέρει ότι με νίκη στο ματς θα κατακτήσει και μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλο. Τις δυο ομάδες χωρίζει μεγάλη απόσταση στον βαθμολογικό πίνακα και ο Βάσσης με τον Μαυρομάτη ξέρουν ότι έχουν πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στον Λατανη (18 πόντοι) και τον Κακιωνη (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ) που θα έχουν κάθε λόγο να κυνηγήσουν τη νίκη με όλες τους τις δυνάμεις, καθώς το 14-1 σημαίνει και 1η θέση ενόψει των «16».

Τις λιγοστές τους ελπίδες για πρωτιά θα ήθελαν να κυνηγήσουν οι C-Drifters (10-3) στο ματς με τους Lazers (7-6) αλλά το πιο πιθανό είναι όσο παίζουν να έχει ήδη τελειώσει το θέμα «πρωτιά». Όμως η μάχη για την πρόκριση και το πλασάρισμα στον όμιλο θα συνεχιστεί με τους C-Drifters να είναι ισόβαθμοί στις 3 ήττες με άλλες δύο ομάδες. Οπότε σε κάθε περίπτωση μόνο αδιάφοροι δεν είναι οι C-Drifters και με τον Κουτέλα Χ. και τον Τσαγκουρνο θα προσπαθήσουν να πετύχουν την 11η νίκη τους για να κάνουν ένα βήμα παραπέρα στη μάχη τους για τη 2η θέση. Απ’ την άλλη, οι Lazers κυνηγούν ακόμα τις ελάχιστες πιθανότητες που έχουν για πρόκριση και ο Τσουμος (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ) με τον Νικολάου (16 πόντοι, 16 ριμπάουντ, 4 ασίστ) ξέρουν ότι σε αυτό το ματς παίζουν το τελευταίο τους χαρτί.

Οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων (9-3) και η Μαύρη Θύελλα (10-3) θέλουν να λύσουν τις διαφορές τους με τον νικητή να ξέρει ότι θα αυξήσει τις πιθανότητές του για την πρώτη δυάδα του ομίλου. Το πρώτο παιχνίδι είχε κλείσει στο 66-60 υπέρ των Παλαίμαχων Άνω Λιοσίων που αν κερδίσουν και το δεύτερο θα έχουν μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους, αφού θα τους χωρίζει μια ήττα, αλλά θα ευνοούνται και από την ισοβαθμία. Σίγουρα αυτό το +6 θα το έχουν στο μυαλό τους και οι δύο ομάδες, με τον Σαρικάκη (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ) να θέλει να κάνει ακόμα ένα πολύ καλό ματς και με τον Κουντουρη (17 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) να πάρουν τη νίκη σε ένα σκληρό ντέρμπι απέναντι στον Ζήση Γ. και τον Σταθόπουλο, που θα τα δώσουν όλα για το 11-3.

2ος όμιλος

Τεράστιο ντέρμπι παίζουν τα Σφυριά (7-7) με την Boom Shakalaka (6-7), αφού ο νικητής του αγώνα συνεχίζει να ελπίζει για την πρόκριση, ενώ ο ηττημένος πια θα πέσει σε δεινή θέση. Οι δυο ομάδες έχουν από 7 ήττες και βρίσκονται στην 5η θέση του ομίλου μαζί με τους Κέρβερους και πίσω από τους 4ους Τουβλέικερς που έχουν 6 ήττες. Τα Σφυριά είχαν κερδίσει με +11 το πρώτο ματς και θέλουν άλλη μία νίκη ώστε να έχουν πλεονέκτημα κόντρα στην Boom Shakalaka σε κάθε περίπτωση ισοβαθμίας (όπως έχουν και με τους Κέρβερους και με τους Τουβλέικερς). Προφανώς αυτό είναι ένα σενάριο που απεύχεται η Boom Shakalaka που πρώτα θα κοιτάξει για τη νίκη, με τη διαφορά να βρίσκεται κι αυτή εκεί, αλλά σε δεύτερη μοίρα αρχικά. Ο Κοτσαμπάς (35 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 2 τάπες) και ο Ρουμπης (7 πόντοι, 8 ριμπάουντ) θέλουν την υπερπολύτιμη νίκη, αλλά ο Ηλιόπουλος με τον Κουτσοθανάση θα τα δώσουν όλα για να ανεβάσουν την ομάδα τους στο 50%.

Οι Shooting Stars (12-1) θέλουν την πρώτη θέση στον όμιλο, την ώρα που οι Red-dicolo (9-2) δεν θέλουν να μπουν σε περιπέτειες και με μια νίκη θα εδραιωθούν στην πρώτη τριάδα, ρίχνοντας κλεφτές ματιές προς την πρωτιά. Στο πρώτο παιχνίδι οι Shooting Stars είχαν κερδίσει με 19 πόντους διαφορά, διαφορά που είναι δύσκολο να ανατραπεί στη ρεβάνς, αλλά οι Red-dicolo ξέρουν πόσο θα τους βοηθήσει ακόμα και μια απλή νίκη. Ο Σταμάτης και ο Ζαφειράτος θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την ομάδα τους χωρίς συγκάτοικο στην κορυφή, ενώ οι Red-dicolo θέλουν να δουν τι… θέα έχει από την κορυφή και ο Μακρής με τον Τάγκαλο θα παλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι Pistons (9-3) ζητούν μια νίκη για να μείνουν στην πρώτη τριάδα του ομίλου και να κυνηγήσουν την κορυφή, ενώ οι Τουβλέικερς (6-6) καίγονται για το θετικό αποτέλεσμα σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι Τουβλέικερς είναι αυτή τη στιγμή 4οι στον όμιλο, αλλά μια ήττα μπορεί να τους φέρει σε τριπλή ισοβαθμία εκτός τετράδας (ανάλογα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα). Ο Μαρίνος με τον Λιβαδα θα παλέψουν για να ανεβάσουν την ομάδα τους πάνω από το 50% και να την κρατήσουν στις προνομιούχες θέσεις, όμως απέναντί τους θα βρουν τον Μαράντο και τον Οικονόμου που αναζητούν στραβοπάτημα των Red-dicolo για να ανέβουν στη 2η θέση.

3ος όμιλος

Το ντέρμπι ανάμεσα στην Oklaχώμα Thunder (9-5) και την Ήρεμη Δύναμη (9-5) θα κρίνει πολλά για το μέλλον των δύο ομάδων στο γκρουπ. Οι δυο τους είναι ισόβαθμες με τους Athens Supergrungers στην 3η θέση του ομίλου με 5 ήττες και ο ηττημένος μπορεί να βρεθεί αυτή τη βδομάδα ακόμα και μια ήττα πίσω από την τετράδα. Ο Τσιβρας (19 πόντοι, 3 ασίστ) και ο Γαλανόπουλος (16 πόντοι, 4 ριμπάουντ) θα κοντραριστούν με τον Πετρόπουλο (11 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και τον Τσάπαλο (8 πόντοι, 2 ασίστ) με φόντο και για τις δύο πλευρές τη 10η νίκη που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση. Κρατήστε στο μυαλό σας το +2 της Ήρεμης Δύναμης στο πρώτο ματς, καθώς η διαφορά μπορεί να παίξει ρόλο στην τελική σούμα.

Οι Athens Supergrungers (7-5) δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες κόντρα στους Τριπόντιους (8-4) που θέλουν να παραμείνουν στη δυάδα του ομίλου. Οι Τριπόντιοι με νίκη μένουν στην πρώτη δυάδα και θα ξεφύγουν σίγουρα 2 ήττες απόσταση από την 4η και 5η θέση του ομίλου, ενώ οι Athens Supergrungers θέλουν να φέρουν τους Τριπόντιους στην ισοβαθμία μαζί τους στο 8-5, παρότι η διαφορά του πρώτου αγώνα είναι αρκετά δύσκολο να καλυφθεί, +22 για τους Τριπόντιους. Ο Τσίπρας (16 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και ο Λιουτας (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ) θέλουν το ροζ φύλλο για τους Athens Supergrungers αλλά θα πρέπει να τα καταφέρουν απέναντι στον Ράλλη (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) και τον Καραδήμα (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ) που δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να εδραιώσουν τη θέση τους στο γκρουπ.

Οι Raptors (9-4) ζητούν μόνο νίκη απέναντι στους Aces (3-8). Με νίκη μένουν σίγουρα και αυτή την εβδομάδα στην πρώτη δυάδα, ενώ η ήττα θα τους βάλει σε περιπέτειες, καθώς η κατάσταση στο γκρουπ είναι οριακή. Ο Σπανός και ο Γρανισιώτης επιστρέφουν από το ρεπό τους και θα ψάξουν τη 10η τους νίκη κόντρα στον Περγαντή (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και τον Κυριακόπουλο (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ) που θα κοιτάξουν να ανακόψουν την πορεία των αντιπάλων τους.

Οι Remal Madri (5-7) κυνηγούν τις πιθανότητές τους για πρόκριση στο ματς με τους Ατρόμητους (5-8) αλλά μόνο με νίκη θα μείνουν ζωντανοί. Παρότι βρίσκονται 2 ήττες πίσω από τους υπόλοιπους, με κάθε ματς στο γκρουπ να έχει αμφίρροπη εξέλιξη, οι Remal Madri ξέρουν ότι κάθε άλλο παρά έχουν αποκλειστεί. Οπότε με τον Μανινα και τον Ντάσιο θα προσπαθήσουν να ανέβουν στο 6-7 παρακολουθώντας παράλληλα και τι συμβαίνει στα παιχνίδια από πάνω τους! Οι Ατρόμητοι έφτασαν στην πηγή στο ματς με τους Τριπόντιους, αλλά αυτή τη φορά θέλουν να πιουν και απ’ το γλυκό νερό της νίκης, ο Φουνταδάκης (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ) με τον Σιόλα (12 πόντοι) θα προσπαθήσουν για το ροζ φύλλο.


4ος όμιλος

Αρχή από το ματς των Filoiadelfia 76ers (4-7) με τους Rocks B.C. (8-4). Οι πρώτοι έχουν ακόμα μαθηματικές πιθανότητες πρόκρισης, αλλά θέλουν μόνο νίκες ως το τέλος, οι δεύτεροι ξέρουν ότι πρέπει να πάρουν αυτό το ματς αν θέλουν να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις και να μη βγάζουν τεφτέρια για να «σπάνε» ενδεχόμενες ισοβαθμίες. Κανείς από τους δύο δεν αγωνίστηκε την εβδομάδα του τριημέρου, οπότε ίσως και αυτή η απουσία να παίξει κάποιο ρόλο. Το ματς είναι πολύ σημαντικό βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες, με τους Filoiadelfia 76ers να «χάνονται» με ήττα κάτι που ο Ζιάγκας Α. και ο Πάλλας γνωρίζουν καλά, αλλά και τους Rocks B.C. του Μποτοζή και του Παραρά να μην έχουν περιθώρια να αντιμετωπίσουν το ματς με χαλαρή διάθεση.

Οι Pick ‘n’ Troll (6-6) δεν έχουν περιθώρια για άλλη ήττα απέναντι στους Κένταυρους (4-7) αν θέλουν να συνεχίσουν να είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η ήττα της περασμένης εβδομάδας έχει φέρει τους Pick ‘n’ Troll με μειονέκτημα στη μάχη της πρόκρισης, αλλά ούτε που θέλουν να σκεφτούν δεύτερο κακό αποτέλεσμα. Ο Τσοπανάκης Γ. (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και ο Χιουτακάκος (12 πόντοι, 18 ριμπάουντ) θα προσπαθήσουν για τη νίκη και το 7-6 για να συνεχίσουν να κυνηγούν την τετράδα, απέναντι στους Κένταυρους του Κορδονουρη και του Τουμαζανη που θα προσπαθήσουν για το 5-7 ώστε να διατηρήσουν ανέπαφες τις ελπίδες τους για να προλάβουν να μπουν αυτή στην 4η θέση του γκρουπ!

Ο Γ.Α.Σ.Τ. (8-5) δίνει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο Αιγάλεω (10-3) στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην τετράδα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόνος στην 4η θέση του ομίλου αλλά ένα αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να τον φέρει ξανά ισόβαθμό με τους Pick ‘n’ Troll (ή με δύο ομάδες να τον κυνηγούν στη μία ήττα απόσταση), αφού οι ισορροπίες είναι λεπτές στο γκρουπ. Ο Κοντεκάκης (22 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Χαλδαίος (20 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) θέλουν η ομάδα τους να επαναλάβει μια τόσο καλή εμφάνιση όσο στο ματς με τους Halia Mavericks, αλλά ο Ατρόμητος Αιγάλεω νιώθει την καυτή ανάσα δύο ομάδων στο σβέρκο του και θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μείνει μόνος πρώτος στον όμιλο, ο Τζοβάρας με τον Κανάρη θα κυνηγήσουν την 11η νίκη.

Η X-Team (4-10) θέλει να χτίσει στην πολύ καλή εμφάνιση της προηγούμενης εβδομάδας και να παίξει εξίσου καλά κόντρα στους Halia Mavericks (3-10) που αναζητούν βάλσαμο σε μια νίκη. Μπορεί οι δυο ομάδες να έχουν αποκλειστεί, αλλά αμφότερες μας έχουν προσφέρει πολύ ωραίες αναμετρήσεις φέτος, μία από αυτές ήταν και το μεταξύ τους παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ο Τουντας (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και ο Αγγελιδέλης (8 πόντοι, 5 ριμπάουντ) θα προσπαθήσουν για την 4η νίκη των Halia Mavericks κόντρα στον Δεληνταδάκη (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και τον Μουταφη (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα) που θέλουν να φέρουν το 5ο ροζ φύλλο στην X-Team.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *