Home / NBA / Buzzer-beater ο Ρόουζ για το 2-1!

Buzzer-beater ο Ρόουζ για το 2-1!

Σε όσους έλεγαν ότι δεν μπορεί να αποδώσει καλά όταν τα ματς είναι με μία νύχτα κενό ο Ντέρικ Ρόουζ απάντησε με τον καλύτερο τρόπο, ένα buzzer beater μετά από… 18 ολόκληρα χρόνια για τους Σικάγο Μπουλς, 99-96 και 2-1 στη σειρά με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς! Ο Ρόουζ πήρε την μπάλα με 3 δευτερόλεπτα για το τέλος, σηκώθηκε πάνω από τα απλωμένα χέρια του Τρίσταν Τόμπσον και με ταμπλό έγραψε το 99-96 στην εκπνοή του αγώνα για να πάρουν κεφάλι οι Μπουλς στη σειρά και να κρατήσουν το πλεονέκτημα έδρας που πήραν στα πρώτα δύο ματς!

Το buzzer-beater αυτό του Ρόουζ στο 3ο παιχνίδι ήταν το 1ο νικητήριο καλάθι των Μπουλς στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα αγώνα πλέι οφς από τότε που ο Μάικλ Τζόρνταν είχε σκοράρει πάνω από τον Μπράιον Ράσελ στους τελικούς του 1998! Χρειάστηκε να περάσουν 17 ολόκληρα χρόνια από εκείνο το μυθικό σουτ για να ξαναζήσουν οι Μπουλς παρόμοια στιγμή (έστω και πολύ μικρότερου βεληνεκούς). Επίσης, ήταν το 1ο buzzer beater από εκείνο του Τζόρνταν στον 1ο τελικό του 1997 (πάλι πάνω στον Ράσελ) για το 84-82 των Μπουλς.

Αυτό ήταν το 2ο buzzer-beater στην καριέρα του Ντέρικ Ρόουζ, το πρώτο του στα πλέι οφς. Ο Ρόουζ μετά το ματς είπε «Υποτίθεται ότι θα έπαιρνα την μπάλα στη γωνία, αυτό είχαμε σχεδιάσει. Είπα ‘ξέχνα το’. Απλώς έτρεξα προς την μπάλα για να την πάρω». Το σουτ αυτό είναι βέβαιο ότι σήκωσε πολλούς φίλους από τις θέσεις τους και τους θύμισε τα παλιά μεγαλεία της ομάδας. Λέτε να ζήσουν κι άλλα τέτοια φέτος στο Σικάγο;

Μέχρι τότε οι Μπουλς μπορούν να ονειρεύονται, πια βρίσκονται στο 2-1 στη σειρά, με τον Ρόουζ να γράφει 30 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ με 9/23 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 9/10 βολές στον αγώνα και τους Μπουλς να κερδίζουν παρότι ο Παού Γκασόλ δεν έπαιξε όπως στα προηγούμενα ματς αφού τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι.

Το βίντεο με το νικητήριο καλάθι του Ρόουζ στην εκπνοή:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *