Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Λίγο πριν την τελική ευθεία!

Λίγο πριν την τελική ευθεία!

 

Το Α1 του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» μπαίνει στη 17η αγωνιστική του και οι ομάδες είναι πανέτοιμες για την πρόκληση που έχουν μπροστά τους. Δύο εβδομάδες για να τελειώσει η φάση των ομίλων και όλα είναι ρευστά. Κάθε ματς μυρίζει ντέρμπι και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να παραδοθεί αν δεν πολεμήσει. Ας δούμε τα παιχνίδια της εβδομάδας:

1ος όμιλος

Οι Nikea Lions (8-6) θέλουν να συνεχίσουν να παλεύουν για την πρόκριση, οπότε θέλουν μόνο νίκη στο ματς με τους αξιόμαχους Superhonics (2-11). Με νίκη οι Nikea Lions διατηρούν τις ελπίδες τους για να πιάσουν τους Νεροχύτες στην 4η θέση του ομίλου, οπότε ο Μιχαλόπουλος (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και ο Σιαννας (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) θα τα δώσουν όλα για το ροζ φύλλο απέναντι στον Οικονόμου (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Βασιλείου (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ) που θέλουν την 3η τους νίκη.

Οι Νεροχύτες (9-4) και οι Red Devils (11-3) θα μας προσφέρουν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στη μάχη για την τετράδα του ομίλου. Οι Red Devils απ’ τη μία κοιτούν προς τη 2η θέση σε περίπτωση ήττας του Ρεμπελιακού από την Dirtus Bologna (ή και χωρίς αυτό το αποτέλεσμα, αν του πάρουν τη διαφορά), απ’ την άλλη ξέρουν ότι αν ηττηθούν με 4 πόντους θα μείνουν 4οι πίσω από τους Νεροχύτες (πάντως έχουν προκριθεί και μαθηματικά). Οι Νεροχύτες κυνηγούν το +4 για την 3η θέση, αλλά με ήττα θα νιώθουν την ανάσα των Nikea Lions πάνω τους, καθώς θέλουν είτε 2 νίκες στα 3 τελευταία ματς τους για την πρόκριση, είτε μία νίκη αρκεί αυτή να έρθει επί των Nikea Lions. Ο Σπυρόπουλος (25 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) με τον Βρέλλη (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ) απ’ τη μία και ο Τριανταφύλλου με τον Στόλη απ’ την άλλη, θα μας προσφέρουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι που θα κρίνει τις ισορροπίες για όλο τον όμιλο.

Η Dirtus Bologna (13-1) και ο Ρεμπελιακός (11-2) κοντράρονται με φόντο την πρωτιά στον όμιλο και τους διώκτες τους να καιροφυλακτούν. Η Dirtus Bologna ξέρει ότι με νίκη βγαίνει και μαθηματικά πρώτη, ο Ρεμπελιακός θέλει να πάρει εκδίκηση για τη βαριά ήττα του στον πρώτο γύρο. Αν η Dirtus Bologna ηττηθεί αλλά κρατήσει τη διαφορά των 26 πόντων, τότε με νίκη στο τελευταίο της παιχνίδι (με Νεροχύτες) θα βγει πρώτη, ειδάλλως θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα του Ρεμπελιακού. Ο Ηλιάκης (22 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) και ο Πλεξουσάκης (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) θα παλέψουν πρώτα για τη νίκη και μετά για τη διαφορά απέναντι στον Σπυρόπουλο (20 πόντοι, 15 ριμπάουντ) και τον Πια (9 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ) σε ένα ματς που κλέβει την παράσταση.

2ος όμιλος

Τεράστιο ντέρμπι ανάμεσα στην S-Parta B.C. (9-4) και την Α.Ε.Π.Ε. (10-3) θα ανοίξει τη δράση στην αγωνιστική. Οι δυο ομάδες έχουν ουσιαστικά τις ίδιες ήττες, μιας και η Α.Ε.Π.Ε. κουβαλάει έναν μηδενισμό. Το πρώτο παιχνίδι είχε κλείσει με +5 υπέρ της S-Parta B.C. που ξέρει ότι θέλει απλή νίκη για να βάλει για τα καλά από κάτω της την Α.Ε.Π.Ε., αφού θα έχει το πλεονέκτημα σε κάθε ισοβαθμία, ενώ θα βρίσκεται και έναν βαθμό πιο ψηλά. Με τον όμιλο να είναι σε οριακό σημείο, η Α.Ε.Π.Ε. δεν είναι διατεθειμένη να το επιτρέψει, ξέρει ότι θέλει οπωσδήποτε το ροζ φύλλο για να μην χάσει έδαφος στη μάχη της πρόκρισης. Με τον Κωνσταντινόπουλο (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 8 κλεψίματα) και τον Πρινιωτάκη (9 πόντοι, 9 ριμπάουντ) θα παλέψει για μια υπερπολύτιμη νίκη, απέναντι στον Τσίκλο και τον Λουπαση.

Μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στους Big Ballers (7-5) και τους Miners (10-4) στον όμιλο. Γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου ματς της εβδομάδας στον όμιλό τους οι Big Ballers και οι Miners θα δώσουν μεγάλη μάχη για τη νίκη, γιατί ο χαμένος… χάνεται σε έναν όμιλο φωτιά. Στο 1ο ματς είχαν κερδίσει οι Big Ballers με 7 πόντους και ξέρουν ότι αν πάρουν κι αυτό θα αποκτήσουν μεγάλο πλεονέκτημα για την πρόκριση, πλεονέκτημα για το οποίο θα παλέψουν ο Λόντος με τον Φουκα. Απ’ την άλλη, ο Κυνηγόπουλος με τον Παπαδόγιαννη γνωρίζουν ότι μια νίκη και με διαφορά άνω των 7 πόντων τους φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση, οπότε δεν θέλουν να χάσουν αυτή την ευκαιρία.

3ος όμιλος

Οι Red Hot Chili Hoopers (9-5) ζητούν να σφραγίσουν την πρόκρισή τους κόντρα στον Άφοβο Σεπολίων (7-7) που θέλει νίκη και διαφορά για να μείνει ζωντανός. Ο Άφοβος Σεπολίων και οι Byron Celtics είναι σε μια… άτυπη συνεργασία, αφού αν και οι δύο κερδίσουν τους Red Hot Chili Hoopers (ο Άφοβος και τη Victorious) θα ωθήσουν μια τριπλή ισοβαθμία για την πρόκριση, που θα κριθεί στη διαφορά πόντων στα μεταξύ των τριών παιχνίδια. Απ’ την άλλη, οι Red Hot Chili Hoopers ξέρουν ότι θέλουν μια νίκη στα δύο αυτά παιχνίδια για να μην μπουν σε περιπέτειες αποκλεισμού και να ακολουθήσουν τις άλλες τρεις ομάδες στα νοκ άουτ. Οπότε το παιχνίδι αναμένεται τεράστιο ντέρμπι, με τον Καραντζούνη και τον Λοράνδο να κοντράρονται με τον Φραγκογιάννη και τον Κεφαλόπουλο για το μέλλον τους στη διοργάνωση!

4ος όμιλος

Ο Santa Nionios (4-8) και οι Zeppelin (5-7) κοντράρονται σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι Zeppelin διατηρούν κάποιες μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης και θέλουν να συνεχίσουν να τις έχουν, οπότε θα πρέπει να κερδίσουν κόντρα στον Santa Nionios. Ο Παπαδάτος και ο Τσαντζαλής θέλουν το 6ο ροζ φύλλο της ομάδας τους, απέναντι στον Ριγόπουλο (18 πόντοι) και τον Μπελεχάκη (13 πόντοι, 11 ριμπάουντ) που θα ψάξουν την 5η νίκη για τον Santa Nionios.

Τα Κουλουβάχατα (9-2) δεν θέλουν να χάσουν την πρωτιά τώρα που σκαρφάλωσαν στην κορυφή, οπότε ζητούν μόνο ροζ φύλλο κόντρα στην El Chapu (2-11). Μετά τη νίκη τους επί των Paltovic οι πρωταθλητές ξέρουν ότι αν δεν ηττηθούν ξανά θα είναι πρώτοι στον όμιλο. Ο Τσιλάβης (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ) με τον Μπάιλαν (8 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα, 3 τάπες) θα προσπαθήσουν να τα καταφέρουν κόντρα στον Ζαφειρόπουλο και τον Καναρίδη, με την El Chapu να ψάχνει την 3η της νίκη στο γκρουπ.

Οι Στιγκιντριακοί (9-4) έχουν μια πολύ σκληρή δοκιμασία στην προσπάθειά τους για πρόκριση κόντρα στους Paltovic (12-2) που θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά πρωτιάς ώστε να εκμεταλλευτούν ενδεχόμενο στραβοπάτημα των Κουλουβάχατων. Οι Paltovic με τον Πεταλά (33 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και τον Καλογρίδη (16 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) θέλουν τη νίκη για να κλειδώσουν θέση στην πρώτη δυάδα του ομίλου και να μην μπουν σε περιπέτειες, περιμένοντας παράλληλα στραβοπάτημα από τα Κουλουβάχατα. Οι Στιγκιντριακοί θα ζητήσουν νίκη για να πλησιάσουν μια ανάσα από την πρόκριση και παράλληλα θέλουν να ανατρέψουν και τη διαφορά των 6 πόντων από το πρώτο ματς, ώστε να εκμεταλλευτούν ενδεχόμενη ήττα των Paltovic στο τελευταίο τους ματς (με Zeppelin) για να ανέβουν 2οι στον όμιλο, κάτι που ο Γράψας (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ) και ο Μιχαηλίδης Ι. (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) δεν θέλουν να χάσουν.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *