Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Ανακοίνωση για αποχώρηση ομάδας και μηδενισμούς

Ανακοίνωση για αποχώρηση ομάδας και μηδενισμούς

 

Οι διοργανωτές του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με την αποχώρηση των Γιανγκ Μπόυζ από το πρωτάθλημα, το μηδενισμό των αγώνων τους, αλλά και για τις περιπτώσεις ισοβαθμίας με ομάδες που «κουβαλούν» μηδενισμό. Αναλυτικά:

«Παρά τις προσπάθειές μας και τις λύσεις που προτείναμε προς την ομάδα Γιάνγκ Μπόυζ, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε προβλήματα στην βαθμολογία του ομίλου, δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να αποτραπεί η αποχώρησή τους. Ως εκ τούτου, και με βάση τους κανονισμούς της ΕΟΚ, όλα τα αποτελέσματα της ομάδας Γιανγκ Μπόυζ μηδενίζονται για να εξασφαλιστεί το ισότιμο στη βαθμολογία του Β ομίλου του Α1. Το ίδιο θα ισχύσει και σε όσες άλλες τυχόν περιπτώσεις υπάρχει αποχώρηση ομάδας.

Ειδικά στις περιπτώσεις που μια ομάδα έχει μηδενιστεί σε κάποιον αγώνα της (20-0 εις βάρος της) και συνεχίζει κανονικά στη λίγκα, η ομάδα αυτή θα έχει μειονέκτημα σε όλες τις τυχόν ισοβαθμίες στις οποίες θα βρεθεί στο τέλος του γύρου, όπως άλλωστε ίσχυε και στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.»

Υπενθυμίζω το κείμενο από τους κανονισμούς της ΕΟΚ, μέσα από το site της ΕΟΚ (αναφέρονται ως “Κανονισμοί Παιδιάς” στο λήμμα “Κανονισμοί και Δίκαιο”), είναι ένα pdf 161 σελίδων της ΟΔΚΕ με τίτλο “Επίσημοι κανονισμοί καλαθοσφαίρισης Ελλάδος 2014”, στο οποίο γίνεται download από το site.
Εκεί, στη σελίδα 139, Κεφάλαιο Δ λέει:
“Δ.4 Υπαιτιότητα
Δ.4.1 Μια ομάδα η οποία, χωρίς βάσιμο λόγο, δεν καταφέρει να εμφανιστεί για ένα προγραμματισμένο παιχνίδι ή αποχωρεί από το γήπεδο πριν από το τέλος του παιχνιδιού, θα χάνει το παιχνίδι με υπαιτιότητα και θα λαμβάνει μηδέν (0) βαθμούς στην κατάταξη.
Δ.4.2 Αν η ομάδα χάνει το παιχνίδι για υπαιτιότητα για δεύτερη φορά, τα αποτελέσματα όλων των παιχνιδιών αυτής της ομάδας θα ακυρώνονται.”

Το link για το pdf.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *