Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / 1o GP 3on3 Basketball Tournament 2015

1o GP 3on3 Basketball Tournament 2015

Όταν σκέφτεσαι μονό σκέφτεσαι πάντα 3on3! Ο παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο γεμίζουν οι μπασκέτες στα playgrounds, η μάχη που όλα τα γήπεδα του κόσμου έχουν δει να γίνεται στο παρκέ τους ή στα τσιμέντα τους έρχεται και από το «Πάνος Ζαχαρογιάννης».

Η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να δηλώσει μέχρι 4 παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε αγώνα, 3 αγωνιζόμενοι στην διάρκεια του αγώνα και o 1 σαν αλλαγές.

Ο κάθε αγώνας θα διεξάγεται σε μία μπασκέτα και θα τηρούνται όλοι οι ισχύοντες κανονισμοί αγώνων καλαθοσφαίρισης, πλην εκείνων που δεν έχουν εφαρμογή λόγω της διεξαγωγής του αγώνα σε ένα καλάθι. Κάθε αγώνας θα έχει τον δικό του διαιτητή, γραμματεία και χρονόμετρο αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Η διεξαγωγή του τουρνουά ορίζεται για τις 27-28 Ιουνίου.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Με βάση τον αριθμό των ομάδων θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ των ομάδων με σύστημα bracket single ή double elimination.
Το ακριβές σύστημα των playoffs που θα εφαρμοσθεί θα ανακοινωθεί έγκαιρα, πριν την έναρξη της σεζόν.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Enersize Basketball Center (Λεωφόρος Καραμανλή 117, Αχαρναί)

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το «Πάνος Ζαχαρογιάννης» είναι το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με τις περισσότερες και τις καλύτερες παροχές και ως τέτοιο έχει εντυπωθεί στις μνήμες των μπασκετόφιλων. Ανάμεσα στις παροχές του πρωταθλήματος βρίσκονται οι εξής:

– Παρουσία γιατρού ή φυσικοθεραπευτή σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος.

– Βίντεο από τους όλους αγώνες του πρωταθλήματος τα οποία θα ανεβαίνουν στο YouTube και στο γκρουπ της λίγκας στο Facebook.

– Φωτογραφικό υλικό από παιχνίδια των ομάδων.

– Χώρος στο Facebook που αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των αθλητών, με συνεχή Posts, συζητήσεις, σχόλια, το μέρος που «ανεβαίνουν» όλες οι φωτογραφίες και όλα τα βίντεο του πρωταθλήματος.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ
Ο διοργανωτής θα μεριμνά για να παρέχει μπάλες στις ομάδες για το ζέσταμα αλλά και για την διεξαγωγή του αγώνα. Οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα χρήσης των αποδυτηρίων στα γήπεδα που θα διεξάγονται οι αγώνες.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο διοργανωτής θα μεριμνά για την παρουσία ενός διαιτητή σε κάθε αγώνα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετά από συνεννόηση με τον διοργανωτή θα γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς του για την παρουσία και δεύτερου διαιτητή, ο οποίος όμως θα βαρύνει οικονομικά την/τις ομάδες που τον ζήτησαν.

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο προπονητής της κάθε ομάδας υποχρεούται να προσκομίσει στην γραμματεία τα ονόματα των παικτών που θα αποτελούν την σύνθεση της ομάδας στο συγκεκριμένο αγώνα. Οι παίκτες που θα δηλωθούν πριν την έναρξη του αγώνα και μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Οι παίκτες συνολικά δεν μπορούν να είναι περισσότεροι από 4. Οι παίκτες πρέπει να δηλώνονται με το επίθετο και το αρχικό του μικρού τους ονόματος, ενώ στο φύλλο αγώνα κάθε ομάδα πρέπει να δηλώνει τον αρχηγό της στο εν λόγω ματς.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
– Οι αγώνες διεξάγονται στη μία μπασκέτα.
– Τα σουτ μέσα από τη γραμμή των 6.75μ. μετρούν για 1 πόντο.
– Τα σουτ πίσω από τη γραμμή των 6.75μ. μετρούν για 2 πόντους.
– Οι βολές μετρούν για 1 πόντο.
– Από τα 7 ομαδικά φάουλ και μετά κάθε φάουλ είναι 1 βολή.
– Στις βολές δεν υπάρχει διεκδίκηση ριμπάουντ, μετά τη βολή η κατοχή μπάλας πάντα αλλάζει.
– Ένας παίκτης αποβάλλεται (από το συγκεκριμένο μονό) όταν συμπληρώσει 5 ατομικά φάουλ. Στο επόμενο μονό μπορεί να αγωνιστεί ξανά.
– Μετά από εύστοχο σουτ ή βολή την μπάλα παίρνει η ομάδα που δέχτηκε το καλάθι (Loser’s out).
– Για να ξεκινήσει το παιχνίδι μετά από καλάθι ή άουτ, πρέπει ο επιθετικός να τσεκάρει την μπάλα με έναν αμυντικό (του δίνει πάσα και την παίρνει πίσω) έξω από το τρίποντο.
– Μετά από επιθετικό ριμπάουντ η ομάδα που κάνει επίθεση μπορεί να σκοράρει αμέσως.
– Μετά από αμυντικό ριμπάουντ, η ομάδα που παίρνει κατοχή πρέπει να βγει έξω από το τρίποντο πριν επιχειρήσει σουτ, με ντρίμπλα ή πάσα (clear ball στο τρίποντο).
– Κάθε παιχνίδι έχει διαιτητή που είναι ο μόνος υπεύθυνος για να αποφασίζει για τα φάουλ και όλες τις παραβάσεις βάσει των κανονισμών της ΕΟΚ και της ιδιαιτερότητας του τουρνουά.
– Η πίσω γραμμή του άουτ οριοθετείται στο κέντρο του γηπέδου.
– Αλλαγές μπορούν να γίνουν σε οποιαδήποτε στιγμή ο χρόνος είναι «νεκρός» (μετά από καλάθι, μετά από άουτ, μετά από φάουλ).
– Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να παραταχθεί σε έναν αγώνα με μάξιμουμ 4 παίκτες, ενώ το λιγότερο που μπορεί να έχει μια ομάδα στη σύνθεσή της είναι 3 παίκτες στην αρχή του αγώνα.
– Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να πάρει ένα (1) τάιμ άουτ κατά τη διάρκεια του μονού, διάρκειας 1 λεπτού.
– Κάθε αγώνας λήγει στους 21 πόντους ή στα 20 λεπτά.
– Αν μια ομάδα εσκεμμένα καθυστερεί το παιχνίδι, τις επιθέσεις της (δεν εκδηλώνει επίθεση σε εύλογο χρονικό διάστημα) ή τις επαναφορές της μπάλας μετά από οποιαδήποτε διακοπή, τότε αυτή η ομάδα θα χρεώνεται με τεχνική ποινή. Η τεχνική ποινή σημαίνει 1 βολή και κατοχή για την αντίπαλη ομάδα. Αρμόδιος για να αποφασίσει για το εν λόγω θέμα είναι μόνο ο διαιτητής του αγώνα.
– Ο χρόνος του αγώνα σταματά μόνο στην εκτέλεση βολών και στα τάιμ άουτ.
– Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν τη συμμετοχή ή να αποβάλλουν από τους αγώνες όποιον παίκτη δεν τηρεί το ευ αγωνίζεσθαι, έχει υβριστική ή προκλητική συμπεριφορά, ή δημιουργήσει πρόβλημα με την αντίπαλη ομάδα ή τον διαιτητή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Μοναδικός οικονομικός όρος και υποχρέωση της κάθε ομάδας είναι η καταβολή του ποσού των 35 ευρώ, το οποίο και θα καταβάλλεται στον υπεύθυνο πριν την έναρξη του τουρνουά.
Η μη καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων επιφέρει τη μη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα. Οι ομάδες με τη δήλωση συμμετοχής τους, θα πρέπει να καταβάλουν το αντίτιμο στους διοργανωτές. Εφόσον δεν το κάνουν, δεν θα μπουν στην κλήρωση για το bracket του τουρνουά.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΡΟΥΧΑ ΟΜΑΔΩΝ
Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να φέρουν πλήρη ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ αθλητική περιβολή σε κάθε αγώνα. Οι ομάδες υποχρεούνται να προσέρχονται στο γήπεδο με όλους τους αθλητές τους να έχουν δύο διαφορετικές μπλούζες, ένα ανοιχτόχρωμο (λευκό, κίτρινο, πράσινο, γκρι) ΚΑΙ ένα σκουρόχρωμο (μαύρο, μπλε) κοντομάνικο/αμάνικο μπλουζάκι, ίδιου χρώματος για όλους τους παίκτες της κάθε ομάδας. Με αυτό θα αγωνιστούν στο παιχνίδι μετά από συνεννόηση με την αντίπαλη ομάδα για το τι χρώμα θα φορέσει ο καθένας.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

i. Οι ομάδες οι οποίες θέλουν να συμμετάσχουν στο τουρνουά πρέπει να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές και να δηλώσουν συμμετοχή.
ii. Το ρόστερ κάθε ομάδας μπορεί να αριθμεί έως και 4 αθλητές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει λιγότερους από πέντε (3).
iii. Για κάθε αθλητή ο οποίος επιθυμεί την συμμετοχή του στο τουρνουά θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του στη λίστα της ομάδας και να προσκομίζεται μαζί με την αίτηση της ομάδας ξεχωριστά για κάθε αθλητή φωτοαντίγραφο και των 2 όψεων της αστυνομικής ταυτότητας του και μία υπεύθυνη δήλωση.
iv. Τα μέλη των ομάδων θα πρέπει να δηλωθούν στη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων για την κλήρωση του πρωταθλήματος.
v. Ενδιαφερόμενος ο οποίος δεν ικανοποιεί όλες τις προαναφερθείσες παραγράφους του άρθρου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο εκάστοτε τουρνουά.
vi. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα διατηρεί ο διοργανωτής για να μπορεί να πραγματοποιεί έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και όποια άλλη στιγμή χρειαστεί.
vii. Όλοι οι αθλητές που έχουν δηλωθεί στην αρχική λίστα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε φάση των αγώνων.
viii. Η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα σε ομάδες ή σε μεμονωμένους παίκτες κατά το δοκούν.

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Στο τουρνουά θα τηρηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ ο πειθαρχικός έλεγχος της ΕΟΚ. Μη συμμόρφωση σε απόφαση πειθαρχική επιφέρει άμεση αποβολή από το Πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 14ο

O εκπρόσωπος κάθε ομάδος, και μόνο αυτός, υποχρεούται να επικοινωνεί με τον υπεύθυνο διοργάνωσης για κάθε θέμα που απασχολεί την ομάδα του αλλά και να μεταφέρει όλες τις ανακοινώσεις της διοργανώτριας αρχής στους συναθλητές του. Όλες οι ανακοινώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και του Χορηγού Επικοινωνίας.

ΑΡΘΡΟ 15ο

Για οτιδήποτε άλλο δεν διευκρινίζεται στην παρούσα προκήρυξη θα τηρηθούν οι κανόνες των FIBA-EOK.

ΑΡΘΡΟ 16ο

Η Διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης άρθρου η άρθρων της παρούσας προκήρυξης οποτεδήποτε το κρίνει σκόπιμο και προς όφελος της διοργάνωσης.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης
Γιώργος Γράψας:
6907798511 (Vodafone), 6938656311 (What’s up) – email: grapgeo@gmail.com
Χρύσα Γράψα: 6949139325 (Vodafone CU), 6987248530 (What’s Up)

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *