Ήρθε η ώρα για το πρώτο do or die της σεζόν στα νοκ άουτ της λίγκας. Το Challenge League φαινόταν πολύ ανταγωνιστικό ήδη από τους ομίλους και κάποιες από τις σειρές των «16» έδειχναν από μίλια μακριά ότι δεν θα καθαρίσουν εύκολα. Εδώ είμαστε, λοιπόν, σε 40 λεπτά μια χρονιά. Για τέτοια ματς ζουν όλοι όσοι παίζουν μπάσκετ. Μπορεί απ’ τη μία να είναι ψυχοφθόρα, αλλά νομίζω κανείς δεν θα τα άλλαζε με τίποτα.
Rocks B.C. – Μαύρη Θύελλα
(Σκορ σειράς: 1-1)
Σε 3ο παιχνίδι η σειρά με τις δύο ομάδες να έχουν 40 λεπτά μπροστά τους για να λύσουν μια και καλή για φέτος τις διαφορές τους. Οι Rocks B.C. κέρδισαν τον πρώτο αγώνα με 10 πόντους, έχοντας τον έλεγχο, για να δουν τη Μαύρη Θύελλα στο δεύτερο ματς μεταμορφωμένη, να ανεβάζει τη διαφορά μέχρι και τους 9 πόντους, αλλά και να κρατιέται μπροστά στο τέλος για να πάρει το ροζ φύλλο.
Στα στοιχεία του 2ου αγώνα οι διαφορές στα ρόστερ, καθώς οι μεν Rocks B.C. εμφανίστηκαν χωρίς τον Μποτοζή, που είχε 23 πόντους στο πρώτο ματς, η δε Μαύρη Θύελλα με 3 προσθήκες σε σχέση με το ρόστερ του πρώτου ματς. Οι Rocks B.C. ήλεγξαν τα ριμπάουντ (6 παραπάνω επιθετικά) και έκαναν 3 λάθη λιγότερα αλλά ήταν αρκετά πιο άστοχη από τους αντιπάλους τους.
Η Μαύρη Θύελλα σούταρε με 50% στις βολές και 28% εντός παιδιάς, οι Rocks B.C. με 36% στις βολές και 24% εντός παιδιάς. Σε τόσο κλειστό ματς, αυτές οι διαφορές είναι και εκείνες που έκριναν τον νικητή. Βέβαια, τα ποσοστά των δύο ομάδων δείχνουν πόσο σκληρές ήταν οι άμυνες στο παιχνίδι, αφού κανείς από τους δύο δεν βρήκε τις φάσεις που θα ήθελε για να νιώσει άνετα στην επίθεσή του.
Έτσι είναι τα νοκ άουτ και αυτή είναι πολύ πιθανό να είναι και η εικόνα του 3ου αγώνα. Ίσως και ακόμα περισσότερο, ιδίως αν κανείς από τους δύο δεν καταφέρει να αλλάξει το ρυθμό και να τρέξει. Ως τώρα έχουμε δει δύο αγώνες στους 85-90 πόντους, δεν είναι τυχαίο ότι ο ηττημένος έχει πετύχει 41 πόντους σε κάθε ματς, ενώ καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει βάλει πάνω από 16 σουτ εντός παιδιάς ως τώρα σε κάποιο από τα δύο παιχνίδια.
Στο 3ο παιχνίδι η Μαύρη Θύελλα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί περισσότερο τον Χριστόπουλο και τον Κοντοπανο, δίνοντας παράλληλα φάσεις σε Σταματελόπουλο και Βαμβακά, αλλά και σουτ στον Κοτσίφη και τον Ζήση, που έχει μείνει χαμηλά στη σειρά, αλλά είναι καθοριστικός για την επίθεση της ομάδας του φέτος. Οι Rocks B.C. θα πρέπει να επιμείνουν στον Καμαριωτάκη, δίνοντάς του καλύτερες επιλογές στη ρακέτα, αλλά και να κοιτάξουν τους παίκτες που μένουν ανοιχτοί από την άμυνα και σουτάρουν με καλύτερες προϋποθέσεις, περνώντας την μπάλα στον Γκιουλφέση, τον Κονδύλη και τον Χατζηστρογγολη.
Το παιχνίδι θα κριθεί στην ηρεμία στην επίθεση, στο ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη υπομονή για να διασπάσει την άμυνα του άλλου και να βρει ελεύθερα σουτ. Η παρουσία του Μποτοζή ίσως αποδειχτεί καθοριστική, αλλά και γενικότερα η πληρότητα των δύο ρόστερ. Τα ριμπάουντ θα παίξουν κι αυτά ρόλο, ιδίως αν οι ψηλοί των δύο ομάδων τελειώνουν με συνέπεια τις φάσεις στη ρακέτα. Τα μακρινά σουτ πάντα βοηθούν σε ματς do or die μια ομάδα ακόμα κι αν έχει κολλήσει στο σκορ, ενώ η ψυχραιμία στις βολές ίσως αποδειχτεί καθοριστική σε μια αναμέτρηση δίχως αύριο που θα μας κρατήσει σε αγωνία.
Pistons – Oklaχώμα Thunder
(Σκορ σειράς: 1-1)
Pistons και Oklaχώμα Thunder βρίσκονται στο 1-1 με δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδι ως τώρα. Στο πρώτο ματς οι Pistons μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 16 πόντους στην ανάπαυλα, για να δουν την Oklaχώμα Thunder να πλησιάζει στην 3η περίοδο αλλά στην ουσία να μην τους απειλεί ως το τέλος. Στο 2ο ματς η Oklaχώμα Thunder πήρε διψήφια διαφορά ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο και δεν την έχασε ως το τέλος του αγώνα, για να κερδίσει με 30 πόντους.
Στο 1ο ματς η Oklaχώμα Thunder σούταρε γύρω στο 31% εντός παιδιάς, για να ανέβει πάνω από το 47% στο 2ο παιχνίδι, με τους Pistons να σουτάρουν με 12% λιγότερο από το ένα ματς στο άλλο, συνδυαζόμενα τα δύο ποσοστά βγάζουν πολύ μεγάλη διαφορά, η μία ομάδα 16% πάνω και η άλλη 12% κάτω.
Στο 2ο παιχνίδι η Oklaχώμα Thunder μπόρεσε να ακουμπήσει το παιχνίδι της στους παίκτες που ήθελε όποτε χρειαζόταν. Οι τρεις πρώτοι σκόρερ της πήραν 17, 18 και 12 σουτ αντίστοιχα, σκοράροντας 70 πόντους από τους 85 και έχοντας 16/23 δίποντα και 10/24 τρίποντα. Τεράστια νούμερα για τέτοιο παιχνίδι και είναι και αυτά που έκαναν τη διαφορά. Με τον Μαράντο απόντα από το 2ο ματς, οι Pistons πήραν 28 πόντους από τους τρεις πρώτους σκόρερ τους, με 7/19 δίποντα και 3/13 τρίποντα.
Το στοιχείο του παιχνιδιού που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι Pistons στη 2η αναμέτρηση ήταν η τεράστια υπεροχή τους στα ριμπάουντ. Τα ριμπάουντ ήταν 27-18 με τα επιθετικά στο 15-8, εν ολίγοις οι Pistons πήγαν περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ απ’ ότι αμυντικά η Oklaχώμα Thunder, ή αν το προτιμάτε με ποσοστό, πήραν το 60% των ριμπάουντ στη ρακέτα της Oklaχώμα Thunder. Η κατάσταση αυτή ήταν εντελώς διαφορετική από το πρώτο παιχνίδι που η Oklaχώμα Thunder πήρε τα ριμπάουντ (8-14 τότε τα επιθετικά) αλλά έχασε το ματς. Στη σειρά ως τώρα, δηλαδή, έχουμε το περίεργο στατιστικό ότι όποιος κερδίσει τα ριμπάουντ χάνει τον αγώνα.
Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο του δεύτερου αγώνα είναι και το γεγονός ότι οι ομάδες έκαναν πολύ λιγότερα λάθη από το πρώτο ματς (29 στο πρώτο, 16 στο δεύτερο), που σημαίνει ότι και οι δύο έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται στην άμυνα του αντιπάλου τους και να φτάνουν τις επιθέσεις τους ως το σουτ. Απ’ την άλλη, οι Pistons έκαναν 10 λάθη με 10 κλεψίματα της Oklaχώμα Thunder στο 2ο ματς, δείγμα του ότι δεν πέταξαν μπάλες αβίαστα, αλλά ότι υπήρχαν στιγμές που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την πίεση.
Στον 3ο αγώνα, όμως, παρόλα αυτά θα πρέπει και οι δύο να προσέξουν τα ριμπάουντ, μιας και το άγχος θα είναι μεγαλύτερο και τα σουτ μπορεί να μην είναι το πιο ασφαλές καταφύγιο για κανέναν απ’ τους δύο. Η πληρότητα των ρόστερ θα παίξει ρόλο, όπως και το πόσο σκληρή θα είναι η άμυνα του καθενός, η Oklaχώμα Thunder θα πρέπει να κλείσει τη ρακέτα της και να περιορίσει τους αιφνιδιασμούς των Pistons, ενώ εκείνοι με τη σειρά τους θα πρέπει να περιορίσουν τα μακρινά σουτ της Oklaχώμα Thunder αλλά και τις φάσεις που βγάζει από μέση απόσταση.
Η σειρά μας έχει προσφέρει δύο διαφορετικά ματς, αλλά τώρα θα μας δώσει ένα που είναι η πεμπτουσία των πλέι οφς: έναν νοκ άουτ αγώνα όπου και οι δύο θα παίξουν για τη ζωή τους και το μέλλον τους στο Challenge League.
Rep-eat – Pick ‘n’ Troll
(Σκορ σειράς: 1-1)
Στο 1-1 βρίσκεται η σειρά μετά τη νίκη των Pick ‘n’ Troll στο 2ο παιχνίδι. Η Rep-eat είχε ελέγξει το πρώτο ματς μέχρι περίπου 4 λεπτά πριν το τέλος του, φτάνοντας τη διαφορά και στους 18 πόντους. Στο δεύτερο ματς η Rep-eat έγραψε ένα 12-0 σερί στο πρώτο ημίχρονο για να προηγηθεί με 8 πόντους, αλλά στην επανάληψη είδε τους Pick ‘n’ Troll να παίρνουν το προβάδισμα με 46-42. Προσπέρασε στο 50-52, αλλά το τρίποντο του Λυραντζή ήταν αυτό που έκρινε τον αγώνα υπέρ των Pick ‘n’ Troll, που στο τρίτο ματς αναζητούν την υπέρβαση.
Τι έχουμε δει ως τώρα; Τον Λυραντζή να κάνει το κομμάτι του στη σειρά. Αγωνίστηκε 15 λεπτά στο πρώτο παιχνίδι και είχε 17 πόντους με 7/14 σουτ, ενώ στο δεύτερο έπαιξε 35 λεπτά και είχε 31 πόντους με 11/18 σουτ. Εν ολίγοις, ως τώρα πάει περίπου λεπτό και πόντο στη σειρά, αφού έχει 48 πόντους σε 50 λεπτά, σουτάροντας με 56% εντός παιδιάς, με το ποσοστό του στα τρίποντα να είναι 48% με 10 εύστοχα!
Από εκεί και πέρα, η διαφορά ανάμεσα στα δύο παιχνίδια για τους Pick ‘n’ Troll είναι η απόδοση του Χιουτακάκου. Στο πρώτο ματς είχε 31 πόντους με 10/20 σουτ, στο δεύτερο 8 πόντους με 2/18 σουτ. Βοήθησε πολύ σε άλλους τομείς (14 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 τάπες) αλλά επιθετικά ήταν πολύ άστοχος. Αυτό, βέβαια, διαβάζεται από δύο πλευρές και προσφέρει αισιοδοξία και στις δύο ομάδες. Απ’ τη μία η Rep-eat ξέρει τώρα ότι μπορεί να τον σταματήσει και κρατά αυτό ως παράσημο ενόψει του 3ου αγώνα της σειράς. Απ’ την άλλη οι Pick ‘n’ Troll ξέρουν ότι μπορούν να κερδίσουν ακόμα και όταν ο 1ος τους σκόρερ έχει 2/18 σουτ και πατούν πιο γερά στα πόδια τους.
Στην αντίπερα όχθη, ο Κονδύλης κάνει πολύ καλή σειρά, καθάρισε με συνεχόμενους πόντους στο τέλος τον πρώτο αγώνα και παραλίγο να το κάνει και στο 2ο ματς, θα το είχε καταφέρει αν δεν ήταν ο Λυραντζής και το τρίποντό του στα 16 δευτερόλεπτα. Ο Κονδύλης είχε 17 πόντους και 13 ριμπάουντ με 7/11 εντός παιδιάς και ήταν μακράν ο καλύτερος της ομάδας του. Κασιμάτης και Κακιώνης βοήθησαν αρκετά (είχαν μαζί 20 πόντους, 17 ριμπάουντ και 6 κλεψίματα) αλλά επιθετικά ήταν πιο άστοχοι σε σχέση με το πρώτο ματς, περίπου 10% χαμηλότερο το συνολικό εντός παιδιάς ποσοστό τους. Από τη Rep-eat στο 2ο ματς έλειψε πολύ ο Λατανης, που έπαιξε σχεδόν 36 λεπτά στον πρώτο αγώνα και είχε 14 πόντους με πάνω από 50% ευστοχία, προφανώς σημαντικό στοιχείο της αναμέτρησης, ενώ ταυτόχρονα ο Τσοπανάκης Γ. ήταν πολύ καλύτερος στη 2η αναμέτρηση (3 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ περισσότερα σε σχέση με το πρώτο ματς).
Τα ριμπάουντ και πάλι τα ήλεγξε η Rep-eat, 49-39 με τα επιθετικά στο 12-4, αλλά οι Pick ‘n’ Troll έμοιασαν να έχουν κάνει προσαρμογή στην άμυνα, έκαναν πολύ λιγότερα φάουλ βολών, 31 βολές εκτέλεσε η Rep-eat στο πρώτο ματς, 15 στο δεύτερο, γεγονός που τους βοήθησε να κρατηθούν κοντά στο σκορ μέσα στο ματς.
Μένει να δούμε αν η Rep-eat στον 3ο αγώνα θα μπορέσει να λύσει το διπλό πρόβλημα Χιουτακάκος-Λυραντζής, αν οι Pick ‘n’ Troll θα μπορέσουν να ελέγξουν περισσότερο τα ριμπάουντ και να μειώσουν την αιμορραγία από τον Κονδύλη. Θα μπορέσουν οι Pick ‘n’ Troll να κερδίσουν δεύτερη φορά σε 3 ημέρες μια ομάδα που είχε ηττηθεί 1 φορά σε διάστημα 5 μηνών; Θα μπορέσει η Rep-eat να μετατρέψει τις περισσότερες λύσεις και την υπεροχή στις ρακέτες σε ροζ φύλλο; Ποιος θα είναι πιο επηρεασμένος πνευματικά από το γεγονός ότι πια βρίσκονται σε do or die κατάσταση; Αναμένουμε τον 3ο αγώνα με απίστευτο ενδιαφέρον, σε μια πολύ ωραία σειρά.
Τριπόντιοι – Red-dicolo
(Σκορ σειράς: 1-1)
Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη μάχη. Οι Τριπόντιοι και οι Red-dicolo θα λύσουν τις διαφορές τους στο 3ο παιχνίδι της σειράς αφού τα δύο πρώτα έληξαν με τις ομάδες να μοιράζονται από μία νίκη. Οι Red-dicolo πήγαν από το -9 στο +9 στο πρώτο ματς για να κερδίσουν με 43-52, με τους Τριπόντιους να απαντούν στην παράταση του 2ου αγώνα. Στην 4η περίοδο είχαμε 4 συνεχόμενες ισοπαλίες από το 34-34 ως το 42-42 που ήταν και το σκορ που μας οδήγησε στην παράταση.
Η τεράστια διαφορά του δεύτερου ματς από το πρώτο για τους Τριπόντιους ήταν η απόδοση του Ράλλη. Στο πρώτο ματς είχε 5 πόντους με 2/12 σουτ, αλλά στο δεύτερο είχε 23 πόντους με 8/13 δίποντα (8/17 σουτ) συν 15 ριμπάουντ (7 στον πρώτο αγώνα). Οι Τριπόντιοι στο 2ο ματς έκαναν αυτό που περιμέναμε για το πρώτο: κυριάρχησαν στα ριμπάουντ. Τα ριμπάουντ να ήταν 43-30, με τα επιθετικά 14-5 για τους νικητές. Εκτός αυτού, οι Τριπόντιοι είχαν 11 κλεψίματα, με τους Red-dicolo να έχουν μόλις 4, ενώ και τα λάθη ήταν 17-20.
Οι Τριπόντιοι απάντησαν στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά οι Red-dicolo μάλλον βάζουν ένα μεγάλο αστερίσκο στο ματς αυτό, αφού δεν είχαν στο ρόστερ τους τον Τάγκαλο. Οι Τριπόντιοι κατάφεραν να περιορίσουν τον Μακρή Ν. στους 6 πόντους, αλλά ο Κρίκας Κ. έκανε φοβερό παιχνίδι και κράτησε την ομάδα του, μαζί με τον Κρίκα Α.. Ο Σπυριδωνίδης ήταν και πάλι καλός, 8 πόντοι και 13 ριμπάουντ, στη σειρά έχει 10.0 πόντους και 15.0 ριμπάουντ μέσο όρο. Σίγουρα στο 3ο ματς θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να τον περιορίσουν οι Τριπόντιοι.
Από εκεί και πέρα οι Τριπόντιοι ως τώρα έχουν 3/40 τρίποντα στη σειρά, ήτοι 8%. Στο 3ο ματς θα κληθούν να σουτάρουν πολύ καλύτερα από μακριά αν θέλουν τα μακρινά σουτ να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν την πίεση που θα νιώθουν λόγω της κρισιμότητας του αγώνα. Οι Red-dicolo θα πρέπει να κρατήσουν και πάλι τα ποσοστά τους στα ίδια επίπεδα (σουτάρουν και στα δύο ματς με περίπου 33% εντός παιδιάς), αλλά να βρουν τρόπους για να ελέγξουν και πάλι τα ριμπάουντ, όπως τα είχαν ισορροπήσει στον πρώτο αγώνα.
Η παρουσία του Καραδήμα και του Τσούτη απ’ τη μία, αλλά και του Μακρή Ν. με τον Κρίκα Α. απ’ την άλλη θα παίξει σημαντικό ρόλο στην περιφέρεια, όπως και τα τρίποντα από όλους τους παίκτες, αφού οι δυο ομάδες έχουν 9 και 7 παίκτες αντίστοιχα που έχουν δοκιμάσει την τύχη τους πίσω από τα 6.75 στα δύο παιχνίδια. Πάνω απ’ όλα, η ηρεμία, η ψυχραιμία όταν κάτι στραβώσει στο ματς, αλλά και η ετοιμότητα να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές, είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν το παιχνίδι, σε ένα ματς στο οποίο καταλήγει όλη η προσπάθεια που έχουν καταβάλει ως τώρα φέτος και οι δυο ομάδες.
C-Drifters – Χώματα
(Σκορ σειράς: 1-1)
Για κατάθεση ψυχής ετοιμάζονται οι παίκτες των δύο ομάδων στο 3ο παιχνίδι. Νομίζω ότι με τα πρώτα δύο ματς της σειράς Κυριακή και Τρίτη (και το τρίτο την Πέμπτη) ό,τι είχαν να δώσουν στο παρκέ σε σωματικό επίπεδο το έχουν κάνει ήδη. Οπότε είναι θέμα του ποιος θα έχει το μεγαλύτερο πείσμα, ποιος θα μπορέσει να βάλει στην άκρη όλα τα υπόλοιπα και να αντέξει για ακόμα 40 λεπτά σε μια πολύ δυνατή σειρά. Δύο από τα φαβορί για τον τίτλο του Challenge League συγκρούονται στους «16» και είναι αμφότεροι αποφασισμένοι να ξεζουμίσουν και την τελευταία σταγόνα ενέργειας που έχουν για την πρόκριση.
Στα δύο πρώτα παιχνίδια είδαμε δύο εντελώς διαφορετικές αναμετρήσεις. Οι C-Drifters ήλεγξαν απόλυτα το πρώτο ματς, το κέρδισαν με double score, ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια και στην επανάληψη πήγαν από το +11 του ημιχρόνου ως το +21 στο 3ο δεκάλεπτο και το +33 στη συνέχεια. Τα Χώματα βρέθηκαν κοντά για τελευταία φορά στο 20-17 και στη συνέχεια σταδιακά παραδόθηκαν σε μια μεγάλη επίδειξη δύναμης των C-Drifters.
Όμως, το δεύτερο ματς ήταν αλλιώς. Τα Χώματα έφτασαν ως το +13 στην αναμέτρηση, ήταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκειά του, ήλεγξαν τον αντίπαλό τους και μπόρεσαν στο τέλος να πάρουν τη νίκη με 51-54 για να ισοφαρίσουν τη σειρά. Κι όταν η εικόνα ανάμεσα στα δυο ματς αλλάζει τόσο πολύ μέσα σε 48 ώρες, αυτό δείχνει ότι η σειρά είναι αμφίρροπη (αν δεν μας έφτανε ως απόδειξη ότι θα παίξουν tie-break).
Μέχρι στιγμής όποιος σουτάρει καλύτερα κερδίζει. Στο πρώτο παιχνίδι οι C-Drifters είχαν 33% στα τρίποντα και τα Χώματα 17% στα τρίποντα. Στο 2ο παιχνίδι τα Χώματα είχαν 40% στα και οι C-Drifters 22%.
Τα Χώματα πρέπει να προσέξουν πολύ τα φάουλ βολών που κάνουν. Η άμυνά τους είναι επιθετική και σκληρή, αλλά στέλνουν ως τώρα κατά μέσο όρο 26,5 φορές ανά ματς τους C-Drifters στις βολές και σε ένα τρίτο παιχνίδι σε τόσο μικρό διάστημα οι ξεκούραστοι πόντοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, την ώρα που τα ίδια δεν έχουν καταφέρει να διασπάσουν με τον ίδιο τρόπο την αντίπαλη άμυνα και να σουτάρουν πολλές βολές (μετράει και το πώς παίζουν, αφού στο 2ο ματς έκαναν περισσότερα τρίποντα από δίποντα, άρα κινούνταν πιο πολύ στην περιφέρεια στην επίθεσή τους).
Ο Γκάτσης Σ. σίγουρα είναι παίκτης κλειδί για την αναμέτρηση, δεν είναι διόλου τυχαίο ότι στο πρώτο ματς ήταν άποντος με 0/7 σουτ και η ομάδα του έχασε, ενώ στο δεύτερο είχε 14 πόντους και 4 ασίστ με 5/10 σουτ και τα Χώματα ισοφάρισαν. Το ίδιο συνέβη και με τον Τσέλια, άποντος με 0/6 σουτ στο πρώτο ματς, 11 πόντοι με 4/9 στο δεύτερο. Απ’ την άλλη, κάτι αντίστοιχο είδαμε με τον Μπουρίτη που είχε 16 πόντους στο πρώτο παιχνίδι με 7/9 σουτ αλλά μόλις 6 πόντους με 1 εύστοχο εντός παιδιάς στο 2ο ματς, αλλά και με τον Μενιδιάτη που είχε 12 πόντους και 12 ριμπάουντ στον πρώτο αγώνα και 5 πόντους με 2 ριμπάουντ στον δεύτερο.
Τα Χώματα έδειξαν ότι έκαναν την προσαρμογή στην άμυνά τους από το πρώτο στο δεύτερο ματς, αυτό δείχνουν τουλάχιστον οι αριθμοί. Απ’ την άλλοι C-Drifters ξέρουν ήδη τον τρόπο για να επιβάλουν το νόμο τους στο παρκέ σε ένα 3ο παιχνίδι που τραβάει όλα τα βλέμματα.