Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Κοιτώντας προς το φάιναλ φορ!

Κοιτώντας προς το φάιναλ φορ!

 

Όλα έτοιμα για το πρώτο τζάπολ στις προημιτελικές σειρές του Challenge League του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» με τους 8 μονομάχους να είναι απόλυτα έτοιμοι να διεκδικήσουν την πρόκριση στην τετράδα. Από τις 6 σειρές των «16» στις οποίες δεν είχαμε μηδενισμό στα δύο πρώτα ματς, οι 5 κρίθηκαν στους 3 αγώνες και αυτό είναι ένα δείγμα πόσο οριακά είναι τα πράγματα και πόσο σκληρές οι μάχες που έχουμε μπροστά μας. Ο θρόνος του Challenge League θα έχει νέο βασιλιά και οι 8 μνηστήρες ακονίζουν τα δόντια τους.

Rocks B.C. – Pick ‘n’ Troll
(Σκορ σειράς: 0-0)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά, η τέταρτη των προημιτελικών στην οποία φιγουράρουν ομάδες που στους ομίλους του Challenge League έπαιζαν μαζί. Rocks B.C. και Pick ‘n’ Troll μοιάζουν να μην μπορούν να ξεφορτωθούν ο ένας τον άλλο φέτος, αφού ήταν μαζί και στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, και στον 4ο όμιλο του Challenge League. Το μέχρι στιγμής σκορ στα μεταξύ τους τρία παιχνίδια είναι 2-1 για τους Rocks B.C., οι οποίοι κέρδισαν με 54 και 52 πόντους διαφορά τα δύο πρώτα παιχνίδια. Απ’ την άλλη, οι Pick ‘n’ Troll 2.0 (έγραψα και στους «16» ότι από το 5ο παιχνίδι του Challenge League και μετά οι Pick ‘n’ Troll είναι άλλη ομάδα, ως τότε είχαν 2-12 και από τότε 12-3) κέρδισαν με 1 πόντο το τρίτο ματς.

Με βάση αυτά και οι δύο έχουν λόγο να ελπίζουν για τη σειρά που έρχεται. Οι Rocks B.C. ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο ήλεγξαν τα δύο ματς και κέρδισαν με τόσο μεγάλη διαφορά, σκοράροντας μάλιστα και στα δύο πάνω από 80 πόντους, ενώ οι Pick ‘n’ Troll ξέρουν ότι με την προσπάθεια που κάνουν στο δεύτερο μισό της σεζόν μπορούν να χτυπήσουν και αυτό το παιχνίδι.

Οι Rocks B.C. πέρασαν από τη σειρά με τη Μαύρη Θύελλα με 2-1, καταφέρνοντάς τα απέναντι σε μια πολύ σκληρή άμυνα. Και στα τρία παιχνίδια ο ηττημένος δεν έβαλε πάνω από 41 πόντους με τους Rocks B.C. να κερδίζουν με 51-41 το πρώτο ματς και με 55-40 το τρίτο, ελέγχοντας τα ριμπάουντ και σκοράροντας αρκετά καλά μπροστά.

Οι Pick ‘n’ Troll κατάφεραν να περάσουν από τη σειρά με την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στους ομίλους του Challenge League. Ηττήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια έκαναν τις απαραίτητες προσαρμογές και κέρδισαν με 53-52 το δεύτερο ματς, για να προηγούνται με 17-8 στο 3ο ματς όταν διεκόπη και κατοχυρώθηκε υπέρ τους. Μέχρι στιγμής από τη στιγμή που «γύρισαν» τη σεζόν τους 10 από τις 11 νίκες τους (πλην του 20-0 δηλαδή) έχουν κριθεί με μονοψήφια διαφορά, που σημαίνει ότι μπορούν να διαχειρίζονται κλειστά παιχνίδια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι Rocks B.C. βασίζονται στον Μποτοζή στην επίθεσή τους με τον Καμαριωτάκη να δίνει δύναμη από τη ρακέτα. Ο Παπαδάκης με τον Παπαευαγγέλου προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στην περιφέρεια, ενώ ο Γκιουλφέσης με τον Παραρά δίνουν λύσεις με τη μαχητικότητά τους, με τον Ευαγγελόπουλο, τον Χατζηστρογγύλη, τον Αυτιά και τον Πετράκη να τους συνεπικουρούν.

Οι Pick ‘n’ Troll στηρίζονται στην κλάση του Χιουτακάκου που κρατά την ομάδα του στην επίθεση. Από κοντά ο Λυραντζής με το θανατηφόρο σουτ, ενώ ο Κατσας με τον Γκιοκα βοηθούν στη ρακέτα. Ο Τσοπανάκης Γ. με τον Τσοπανάκη Ν. και τον Ψυρρή τους συνεπικουρούν σε σκορ και ενέργεια, ενώ λύσεις προσφέρουν και ο Αντωνόπουλος με τον Σταύρακα.

Οι Rocks B.C. έχουν πιο ψηλή φροντλάιν από τους αντιπάλους τους, αλλά μετά από τους «16» οι Pick ‘n’ Troll είναι σίγουροι ότι αυτό μπορούν να το αντιμετωπίσουν, μιας και το έχουν κάνει ήδη. Οι Pick ‘n’ Troll κυνηγούν έναν καλό ρυθμό στην επίθεση, με τους Rocks B.C. να νιώθουν άνετα και σε πιο σετ παιχνίδι. Οι Rocks B.C. έχουν περισσότερες επιλογές και λύσεις στο ρόστερ τους, οπότε η φθορά από τα φάουλ θα παίξει ρόλο για τους Pick ‘n’ Troll και το να μείνουν στη διεκδίκηση του αγώνα. Σημαντικό στοιχείο και το ποιος από τους δύο θα κατορθώσει να ρίξει το ποσοστό των πρώτων βιολιών του αντιπάλου με την άμυνά του, σε μια σειρά που αναμένεται ιδιαίτερα nice to watch.

Ήρεμη Δύναμη – Athens Supergrungers
(Σκορ σειράς: 0-0)

Μια ιδιαίτερη σειρά, καθώς εκτός του ότι οι δυο ομάδες βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο στο Challenge League, έχουν και κάτι διαφορετικό σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες που βρίσκονται στα προημιτελικά της λίγκας. Η Ήρεμη Δύναμη ήταν η μόνη που πέρασε από τους «16» με 2-0 χωρίς να γνωρίσει ήττα (σε σειρά που δεν είχε 20-0), ενώ οι Athens Supergrungers ήταν η μόνη που πέρασε χωρίς να αγωνιστεί, μιας και το δικό τους 2-0 ήρθε με δύο 20-0.

Η Ήρεμη Δύναμη πέρασε με 2-0 από τη δική της σειρά, κερδίζοντας δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Και στα δύο βρέθηκε 2 πόντους μπροστά στο τελευταίο τρίλεπτο, και στα δύο έκανε στη συνέχεια μικρό σερί για να εξασφαλίσει τη νίκη, στο πρώτο με 10 πόντους στο δεύτερο με 7.

Οι Athens Supergrungers δεν αγωνίστηκαν στους «16» και αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για όλους. Σίγουρα θα ήθελαν να έχουν παίξει τουλάχιστον έναν αγώνα, αλλά αυτή τη στιγμή το θέμα είναι αν έχουν πλεονέκτημα επειδή είναι πιο ξεκούραστοι και με πιο καθαρό μυαλό από τους υπόλοιπους, ή αν έχουν μειονέκτημα επειδή βγήκαν εκτός ρυθμού. Αυτό το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί μόνο μέσα στο παρκέ, οπότε θα κάνουμε λίγη υπομονή.

Η Ήρεμη Δύναμη θα βασίσει το σκορ της στον Τσιβρα, με τον Τσιρκο και τον Μιλιτη να τον ακολουθούν και να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις. Ο Παπαμιχαήλ με τον Βλάχο θα παλεύουν στη ρακέτα, με τον Κωλέτση να δίνει μάχες στην περιφέρεια μαζί με τον Κουρετση. Ο Μπίτσικας θα βοηθά με την εμπειρία του με τον Ντρουσια να συνεπικουρεί.

Οι Athens Supergrungers βασίζονται στην πληθωρικότητα του Βαρβαρίγου (1ος σκόρερ, ριμπάουντερ, πασέρ και «κλέφτης» της ομάδας), με τον Τσίπρα να τον βοηθά και τον Κατσαμπανη με τον Θεοδώρου να προσφέρουν σκορ και λύσεις. Ο Χιμος με τον Λιουτα τους συνεπικουρούν, ενώ ο Παπαζαφειρίου συνεισφέρει, μαζί με τον Χατζόπουλο.

Και οι δύο ομάδες έχουν ευέλικτες και γρήγορες πεντάδες, με τους ψηλούς τους να μπορούν να κινηθούν και στην περιφέρεια. Όποια μπορέσει να ελέγξει τα ριμπάουντ θα προσπαθήσει να τρέξει, αλλά η μάχη στη ρακέτα είναι αρκετά αμφίρροπη, αφού είναι ομάδες που έχουν συνηθίσει να κυνηγούν με όλη την πεντάδα τα ριμπάουντ και όχι μόνο με έναν σέντερ/άγκυρα στη ρακέτα. Το passing game θα κρίνει πολλά απέναντι στην επιθετική άμυνα των αντίπαλων περιφερειακών, όπως και το ποιος θα πάρει ανάσες από το μακρινό σουτ.

Μιας και πρόκειται για ομάδες που προτιμούν μικρά ρόστερ στους αγώνες τους, βασικό ρόλο στις αναμετρήσεις θα παίξει η φθορά με τα φάουλ και το κατά πόσο θα κρατηθούν οι παίκτες-κλειδιά της καθεμίας στο παρκέ το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα. Η δίψα από το ντεμπούτο στα πλέι οφς των Athens Supergrungers, ή η δίψα για το κάτι παραπάνω της Ήρεμης Δύναμης, που ήδη φέτος έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω στο Challenge League (πέρσι είχε αποκλειστεί στον έξτρα γύρο πριν τα προημιτελικά) θα κρίνει τις αναμετρήσεις σε μια σειρά που θα μας προσφέρει συγκινήσεις, αλλά ξεκινά με τα περισσότερα ερωτηματικά από τις 4 των προημιτελικών;

Τριπόντιοι – Oklaχώμα Thunder
(Σκορ σειράς: 0-0)

Οι δυο ομάδες προέρχονται από τον ίδιο όμιλο στο Challenge League και τα κατάφεραν αμφότερες περίφημα στους «16» απέναντι σε εκείνες του 2ου γκρουπ. Αν οι μεταξύ τους μονομαχίες στη φάση των ομίλων είναι κάποια ένδειξη, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ σκληρή σειρά. Στα ματς του γκρουπ μοιράστηκαν νίκες και ήττες, από μία ο καθένας, με την Oklaχώμα Thunder να κερδίζει με 6 πόντους το ένα ματς και τους Τριπόντιους να παίρνουν με 8 το άλλο. Στην πρώτη φάση, οι δυο ομάδες είχαν ένα κοινό, που καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την τωρινή σειρά.

Οι Τριπόντιοι πέρασαν με 2-1 από μια πολύ δύσκολη σειρά, που έγινε ακόμα πιο δύσκολη στο ξεκίνημά της, αφού έχασαν τον πρώτο αγώνα. Παρότι έπαιξαν δύο φορές με την πλάτη στον τοίχο, κατάφεραν να κερδίσουν και τις δύο, κερδίζοντας στην παράταση το δεύτερο παιχνίδι και επικρατώντας εύκολα με 24 πόντους διαφορά στο 3ο ματς για το 2-1.

Παρόμοια κατάσταση και για την Oklaχώμα Thunder, που έχασε την πρώτη αναμέτρηση, αλλά κατάφερε να αντιδράσει και να μετατρέψει το 0-1 σε 2-1. Μάλιστα, το έκανε με τον πλέον πειστικό τρόπο, αφού στο 2ο και το 3ο παιχνίδι σκόραρε και στα δύο πάνω από 80 πόντους (η μόνη ομάδα σε όλη τη φάση των «16» που έβαλε πάνω από 80 πόντους σε κάποιο από τα ματς) κερδίζοντας το 2ο ματς με 30 πόντους και το 3ο με 24.

Μετά από αυτές τις μάχες, που όπως εξελίχτηκαν λειτούργησαν ως η καλύτερη επιβεβαίωση του εγωισμού και των δύο ομάδων, βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση του να κοντραριστούν μεταξύ τους για την τετράδα.

Οι Τριπόντιοι θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν το ρυθμό τους με τον Ράλλη και τον Τσούτη στα φόργουορντ, ενώ ο Παντελέος με τον Τσαφαντάκη θα τους καθοδηγούν από το πόιντ, με τον Καραδήμα να δίνει σκορ στα γκαρντ. Ο Τραχάνης με τον Φαλελάκη θα γεμίσουν τη ρακέτα με δύναμη και ενέργεια, με τον Χασιώτη και τον Χασόγια να προσφέρουν λύσεις με την εμπειρία τους και τον Δημόγιωργα με τον Μπέη να τους συνεπικουρούν.

Η Oklaχώμα Thunder θα βασιστεί στην κλάση του Χρηστιά στη ρακέτα, ενώ ο Δαββέτας θα της προσφέρει εύκολους πόντους με το μακρινό του σουτ. Ο Τσάπαλος Φ. θα κάνει τη δύσκολη δουλειά στο καλάθι, με τον Πετρόπουλο να προσφέρει σταθερότητα στα γκαρντ (σε όλη τη σειρά με τους Pistons δεν έχασε ούτε ένα τρίποντο, έχοντας 9/9!). Ο Φασιας θα παλεύει τα φόργουορντ, με τον Τσάπαλο Μ. και τον Βολτέα να προσφέρουν στην περιφέρεια.

Οι Τριπόντιοι προτιμούν πιο χαμηλά σκορ, να ελέγχουν το τέμπο του αγώνα και να το κρατούν σε χαμηλότερο ρυθμό, ενώ η Oklaχώμα Thunder θα προσπαθήσει να ανεβάσει την επίθεσή της πιο ψηλά. Αμφότεροι έχουν κορμιά για να δούμε ωραίες μάχες στη ρακέτα και στα ριμπάουντ, με τα τρίποντα να παίζουν σημαντικό ρόλο, μιας και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες που αρέσκονται σε μακρινά σουτ και τα καταφέρνουν αρκετά καλά σε αυτά. Μια πολύ δυνατή σειρά που θα μας δώσει τον έναν από τους 4 του final four, αλλά πριν γίνει αυτό είναι σίγουρο ότι θα μας έχει κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο.

C-Drifters – Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων
(Σκορ σειράς: 0-0)

Μια σκληρή σειρά ανάμεσα σε δύο ομάδες που μας έχουν ήδη προσφέρει δύο πολύ καλές αναμετρήσεις φέτος. Οι δυο τους πέρσι αγωνίζονταν στο Α1 και φέτος έχουν αμφότεροι βλέψεις τίτλου στο Challenge League. Τις δυο φορές που βρέθηκαν αντιμέτωπες στον 1ο όμιλο του Challenge League οι έφυγαν αμφότερες νικητές από το γήπεδο, αλλά και τις δύο το παιχνίδι ήταν κλειστό και κρίθηκε στο τέλος του, και στα δύο ματς με 6 πόντους διαφορά.

Οι C-Drifters πέρασαν με 2-1 από μια πολύ απαιτητική σειρά με τα Χώματα. Οι δυο ομάδες έδωσαν 3 αγώνες μέσα σε 96 ώρες και τα έδωσαν όλα για την πρόκριση. Οι C-Drifters κατάφεραν και με δύο πολύ πειστικές εμφανίσεις πέρασαν στα προημιτελικά. Δέχτηκαν μόλις 33 πόντους στο πρώτο και το τρίτο παιχνίδι, κέρδισαν με 66-33 το πρώτο ματς και με 52-33 το τρίτο για να περάσουν και να στείλουν μήνυμα ότι είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο.

Οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων πέρασαν με 2-0 από τη σειρά με τον Ατρόμητο Αιγάλεω. Ήλεγξαν το πρώτο παιχνίδι και κέρδισαν με 53-41 με διψήφια διαφορά, δείχνοντας πόσο σκληρή είναι η άμυνά τους, με το δεύτερο ματς να μη γίνεται και να κλείνει στο 20-0. Πλέον, στα προημιτελικά θέλουν να πάρουν την πρώτη (και να μη μείνουν σε αυτή) νίκη απέναντι στους C-Drifters για να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στην τετράδα.

Οι C-Drifters στηρίζονται στον Κουτέλα Χ. στην επίθεση και τον επιθετικό του οίστρο, ενώ ο Κουτέλας Π. βοηθάει πολύ με την παρουσία του στη ρακέτα και την ευχέρειά του στο σκοράρισμα από εκεί. Ο Μπουρίτης δίνει δύναμη και μούσκουλα στα φόργουορντ, ενώ στη ρακέτα ο Καραδήμας με τον Γιοβάνη και τον Μενιδιάτη προσφέρουν πολύτιμες λύσεις και έλεγχο των ριμπάουντ. Ο Τσαγκουρνός με τον Ζαφειράκη βοηθούν στην περιφέρεια, με τον Καραμήτσο και τον Παπαδάτο να δίνουν λύσεις.

Ο Σαρικάκης ηγείται της επίθεσης των Παλαίμαχων Άνω Λιοσίων και χτυπάει τόσο από κοντά όσο και από μακριά, με τον Παπαπροκοπίου και τον Νίκα να τον συνεπικουρούν. Ο Βασιλείου βοηθάει στα φόργουορντ, με τον Κοσμίδη να δίνει λύσεις με την κίνησή του στη baseline. Ο Μαυροειδής με τον Συκαρά προσφέρουν εμπειρία στην περιφέρεια, με τον Καλαλε και τον Μπακοδήμο να συνεισφέρουν.

Δύο ομάδες πολύ σκληρές στην άμυνα, που, όμως, έχουν και αρκετές διαφορές. Οι C-Drifters προσπαθούν να τρέξουν στην επίθεση, να βγάλουν όσο μπορούν καταστάσεις στο τρανζίσιον παιχνίδι και στους αιφνιδιασμούς, ενώ με τις συνεχείς αλλαγές από τον πάγκο, θέλουν να κρατήσουν τους παίκτες τους φρέσκους και σε υψηλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, για να μπορούν να πιέζουν στην άμυνα από ψηλά. Οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων θέλουν να ελέγχουν το ρυθμό και να τον κρατούν χαμηλά, έχουν γρήγορες επιστροφές στην άμυνα και παίζουν αρκετά κλειστά, ενώ στην επίθεση έχουν μεγάλη υπομονή, επιθέσεις μετά τα 16 δευτερόλεπτα και καλό passing game. Οι δυο τους θα μας προσφέρουν μια πολύ σκληρή σειρά γεμάτη συγκινήσεις.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *