Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Για ένα δυνατό φίνις

Για ένα δυνατό φίνις

 

Μπαίνοντας πια στον Μάη δεν είναι μόνο η άνοιξη που ετοιμάζεται να δώσει τη σκυτάλη στο καλοκαίρι, αλλά και η φάση των ομίλων στο Α1 του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που πια βρίσκεται στη 15η αγωνιστική της, με τα πλέι οφς να μας περιμένουν όπως ένα ποτήρι δροσερό νερό μετά από μια κουραστική προπόνηση. Η εβδομάδα μπορεί να έχει λιγότερους αγώνες λόγω του τριημέρου, αλλά μην ανησυχείτε, τα ντέρμπι είναι και πάλι πολλά και σκληρά.

1ος όμιλος

Οι Superhonics (2-9) και οι Π.Σ.Γ. (2-10) μπορεί να μην έχουν πιθανότητες πρόκρισης από τον όμιλο, αλλά αμφότεροι έχουν μάθει να παλεύουν όλα τα μεταξύ τους ματς. Με το παιχνίδι του πρώτου γύρου να είναι αναβολή, αυτή είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν. Ο Τολιας (18 πόντοι, 13 ριμπάουντ) με τον Ζαργανη (10 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) θα κοντραριστούν με τον Αντωνιάδη και τον Οικονόμου σε ένα παιχνίδι που αναμένεται δυνατό.

Η Dirtus Bologna (11-1) κοντράρεται με τους Nikea Lions (7-5) σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι Nikea Lions ξέρουν ότι πια δεν έχουν περιθώρια ήττας αν θέλουν να περάσουν στην επόμενη φάση και θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν το παιχνίδι με τον Κίτσο (18 πόντοι) και τον Χατζηγεωργίου (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ). Απ’ την άλλη, η Dirtus Bologna δεν θέλει να χάσει την κορυφή του ομίλου, όπου βρίσκεται μόνη πρώτη και με τον Μητρόπουλο και τον Χαλκιά θα παλέψει για τη 12η νίκη της.

2ος όμιλος

Οι Miners (9-4) πηγαίνουν από νίκη σε νίκη τον τελευταίο καιρό και το ίδιο θέλουν να κάνουν και κόντρα στους Θαλασσόλυκους (4-8) σε μια δύσκολη δοκιμασία. Μετά τη μεγάλη νίκη επί των Cleveland Paraliers, ο δρόμος για την πρώτη δυάδα του ομίλου έχει ανοίξει και ο Παπαδόγιαννης (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα) με τον Χασομέρη (17 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα) θέλουν το 10ο ροζ φύλλο για να εδραιώσουν την ομάδα τους στην τετράδα το ομίλου. Απ’ την άλλη, ο Καραγιαννίδης με τον Τεντόμα δεν αποτελούν εύκολη λεία για κανέναν και σίγουρα θα θέλουν να δώσουν απάντηση για το ματς του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Να γλείψουν τις πληγές τους από τη βαριά ήττα της περασμένης εβδομάδας θέλουν οι Cleveland Paraliers (8-3), αλλά οι Γιανγκ Μπόυζ (4-8) δεν πρόκειται να μπουν χαλαρά στο ματς. Οι Cleveland Paraliers ξέρουν ότι άλλη μια ήττα εδώ θα τους έβαζε σε περιπέτειες, αφού ο όμιλος κρέμεται πια από ένα λεπτό σκοινί. Ο Κοντοπυράκης (11 πόντοι, 18 ριμπάουντ, 4 τάπες) και ο Ντασκας (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) θα φροντίσουν να μην κινδυνεύσει η ομάδα τους, την ώρα που ο Παπακωνσταντίνου με τον Χατζημιχαήλ θα θελήσουν τη νίκη για τους Γιανγκ Μπόυζ για το γόητρο και τη θετική παρουσία της ομάδας τους στο τέλος της σεζόν.

3ος όμιλος

Οι Red Hot Chili Hoopers (9-5) και οι Byron Celtics (7-7) ζητούν να ανακάμψουν από τις ήττες της περασμένης εβδομάδας και να επανέλθουν στο δρόμο των ροζ φύλλων. Αμφότεροι κυνηγούν την πρόκριση, οι Red Hot Chili Hoopers ξέρουν ότι μια ήττα ίσως τους φέρει προ δυσάρεστων εκπλήξεων, ενώ οι Byron Celtics ότι μια ήττα τους καταδικάζει σε αποκλεισμό. Στον πρώτο γύρο οι Red Hot Chili Hoopers είχαν κερδίσει με 9 πόντους και αυτό θα είναι το τελευταίο ανάχωμα που θα βάλουν στη γραμμή άμυνάς τους κόντρα στους Byron Celtics, που θέλουν νίκη και διαφορά. Ο Μανιατόπουλος (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και ο Γκικας (11 πόντοι, 5 ριμπάουντ) θα παλέψουν για αυτό το πολύ δύσκολο έργο, με τον Σακλαρίδη (20 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Βενέτη (16 πόντοι, 4 ριμπάουντ) να βρίσκονται απέναντί τους έτοιμοι για τη μάχη.

Αγώνα για τη 2η θέση δίνουν η Victorious (10-2) και οι Αστέρες B.C. (9-2). Οι δυο ομάδες έχουν ίδιο αριθμό ηττών και αυτό το ματς εν πολλοίς θα κρίνει τη 2η θέση στον όμιλο. Η Victorious κουβαλάει κι ένα +13 από το ματς του πρώτου γύρου που σίγουρα θα θέλει να προστατεύσει, αλλά με τον Θεοδωρόπουλο και τον Λουπασάκη, θα κοιτάξει πρώτα τη νίκη και τους δύο βαθμούς, ώστε να κλειδώσει ουσιαστικά τη 2η θέση στον όμιλο και μετά τα σενάρια της διαφοράς. Απ’ την άλλη, ο Μαγκαφάς (27 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και ο Μπαντας (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ) είναι πανέτοιμοι για την πρόκληση, αφού ξέρουν ότι η ομάδα τους μπορεί να φτάσει ακόμα και στη 2η θέση στον όμιλο με ένα θετικό αποτέλεσμα στο ματς αυτό, ενώ με ήττα ίσως κινδυνεύσει ακόμα και με αποκλεισμό δεδομένου του πολύ δύσκολου προγράμματος που έχει μπροστά!

4ος όμιλος

Οι Στιγκιντριακοί (8-3) δεν έχουν περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης κόντρα στη Laser Derm (7-5) που δεν μπορεί να χάσει άλλους βαθμούς αν θέλει να βρεθεί στα πλέι οφς. Οι Στιγκιντριακοί ξέρουν ότι με ήττα βρίσκονται με το ένα πόδι στα νοκ άουτ, ενώ η Laser Derm ότι δεν μπορεί να ηττηθεί αν θέλει να παραμείνει μαζί με τους Δικαστές στη μάχη για την 4η θέση του ομίλου και όχι να τους δει από πάνω της! Ο Γαβρίδης με τον Γράψα θα ηγηθούν της προσπάθειας των Στιγκιντριακών, με τον Κανελλόπουλο (28 πόντοι) και τον Σεχου (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) να θέλουν το ροζ φύλλο για τη Laser Derm.

Οι Paltovic (11-1) ταξιδεύουν μόνοι πρώτοι στο τιμόνι του γκρουπ, αλλά θα πρέπει να κερδίσουν την El Chapu (2-10) αν θέλουν να παραμείνει ως έχει η κατάσταση. Η οριακή νίκη επί της Laser Derm στην παράταση δυνάμωσε ακόμα περισσότερο τους Paltovic που με τον Μισιακό (25 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Πεταλα (20 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) προφανώς και δεν θέλουν να γκρεμίσουν τα όσα έχτιζαν. Απ’ την άλλη, η El Chapu παραμένει μαχητική και ο Καργιώτης με τον Γιαννόπουλο θα θέλουν τη νίκη ως παράσημο στις φετινές προσπάθειες της ομάδας τους.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *