Home / NBA / Φαβορί για μία μέρα;

Φαβορί για μία μέρα;

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και οι φίλοι τους πέρασαν τις χειρότερες 24 ώρες των τελευταίων χρόνων από τη στιγμή που ο Στεφ Κάρι γλίστρησε στο παρκέ μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε μια μέρα αργότερα. Ο Κάρι δεν έχει κόψει τίποτα στο γόνατό του, έχει πάθει το μικρότερο δυνατό κακό, ουσιαστικά διάστρεμμα στους μεσαίους συνδέσμους του γονάτου, με την ομάδα να λέει ότι η κατάστασή του θα επανεξεταστεί σε δύο εβδομάδες.         

Ο γιατρός των Ουόριορς είπε ότι δεν αποκλείει ο Κάρι να επιστρέψει και νωρίτερα, αλλά ίσως και λίγο αργότερα από τις δύο εβδομάδες, όμως θεωρεί ότι αυτό θα είναι το διάστημα που θα απουσιάσει. Οπότε η καρδιά όλων στο Γκόλντεν Στέιτ πήγε στη θέση τους γιατί αυτούς τους Χιούστον Ρόκετς θα τους περάσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (πόσο μάλλον από το 3-1 στο οποίο βρίσκεται τώρα η σειρά), ενώ μέχρι τα μισά της επόμενης σειράς ο Κάρι θα είναι ξανά στο παρκέ, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της μαγνητικής του Κάρι, αλλά για κάποιους και μετά, αίφνης όλα τα πλέι οφς του ΝΒΑ είχαν μπει σε άλλη λογική. Για πολλούς οι Σαν Αντόνιο Σπερς έγιναν το απόλυτο φαβορί, για αρκετούς οι Λος Άντζελες Κλίπερς βρήκαν μπροστά τους μια ευκαιρία πρόκρισης από το πουθενά για τους τελικούς της Δύσης. Οι Κλίπερς είναι δυνατή ομάδα, 53 νίκες δεν είναι λίγες, και με το ρόστερ που έχουν ίσως μπορούσαν να σοκάρουν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στον επόμενο γύρο και να γυρίσουν τούμπα μια χρονιά που όλοι νόμιζαν ότι έπαιζαν για να πάρουν στο τέλος τον τίτλο οι Ουόριορς. Μέσα σε μια στιγμή, για χάρη και της δημιουργίας κλίματος που τα μέσα ενημέρωσης τόσο λατρεύουν, χρίστηκαν φαβορί ή, στη χειρότερη, ισάξιος αντίπαλος.

Όλα αυτά πριν το ματς των Κλίπερς τα ξημερώματα με τους Τρέιλ Μπλέιζερς. Πλέον, νομίζω λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι Κλίπερς θα περάσουν ακόμα και από αυτή τη σειρά. Το Πόρτλαντ κέρδισε με 98-84 για να ισοφαρίσει τη σειρά στο 2-2, αλλά δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό στοιχείο του αγώνα.

Ο Κρις Πολ έσπασε το δεξί του χέρι στο τρίτο μετακάρπιο, στο κέντρο της παλάμης και θα χάσει σίγουρα, προφανώς, το υπόλοιπο της σειράς με τους Τρέιλ Μπλέιζερς. Μαζί του… θα χάσουν και οι Κλίπερς τη σειρά. Και σαν να μην έφτανε η ατυχία του Πολ στους Κλίπερς, ήρθε λίγο μετά και ο τραυματισμός του Μπλέικ Γκρίφιν για να δέσει το γλυκό.

Ο Γκρίφιν χτύπησε στον αριστερό τετρακέφαλο στην 4η περίοδο και δεν αγωνίστηκε στα τελευταία 5:48 του αγώνα. Ο Γκρίφιν είχε ξαναχτυπήσει στον ίδιο τετρακέφαλο μέσα στη σεζόν και όταν εκτιμηθεί η σοβαρότητα της υποτροπής αυτής θα φανεί αν θα αγωνιστεί ξανά φέτος. Πάντως, πριν αποχωρήσει από το παρκέ κούτσαινε εμφανώς, ενώ και πριν μπει για τελευταία φορά στον αγώνα, όσο καθόταν στη γραμματεία για αλλαγή έβαζε θερμαντικό επίθεμα στον τετρακέφαλό του, που σημαίνει ότι τον είχε νιώσει να πονάει από νωρίτερα μέσα στον αγώνα.

Εν ολίγοις οι Κλίπερς ήταν τόσο άτυχοι που «κατάφεραν» λίγες ώρες μετά τη στιγμή που αρκετοί αναλυτές της λίγκας τους έβαζαν φαβορί για τη σειρά με τους Ουόριορς να μην είναι φαβορί ούτε καν για τη σειρά με το Πόρτλαντ.

Λίγο πιο πέρα (λίγο που λέει ο λόγος…) οι Οκλαχόμα Θάντερ κέρδιζαν με 118-104 τους Ντάλας Μάβερικς για να κλείσουν τη σειρά στο 4-1. Όχι πολύ εύκολα, ούτε πολύ δύσκολα. Τα λάθη του Κιούμπαν συνεχίστηκαν και φέτος, χάνοντας άλλη μια χρονιά του Νοβίτσκι, την προτελευταία του, όπως είπε ο Γερμανός μετά το τέλος του 5ου αγώνα.

Ο Νοβίτσκι είπε ότι θέλει να επιστρέψει του χρόνου στους Μάβερικς αν κάνουν άλλη μια προσπάθεια για τίτλο, ότι θέλει να κλείσει εκεί την καριέρα του, αλλά ότι δεν τον ενδιαφέρει να γίνει μέρος μιας προσπάθειας για χτίσιμο της νέας εποχής της ομάδας και ότι αν κινηθούν προς τέτοια κατεύθυνση θα φύγει για αλλού, κι ας θέλει να μείνει «Maverick for life». Ο Νοβίτσκι στο τελευταίο του φετινό παιχνίδι είχε 24 πόντους, με 8/16 εντός παιδιάς και 5/5 βολές.

Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλά για τους Μάβερικς γιατί μπορεί ο Νοβίτσκι να «πέταξε» δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να δώσει μια ευκαιρία στην ομάδα να υπογράψει κάποιον άλλο αστέρα, αλλά τη βγάζει με τον Πατσούλια, τον Μάθιους και τον Φέλτον. Και αν δεν μπόρεσαν πέρσι οι Μάβερικς να κάνουν καλή κίνηση, δύσκολα θα τα καταφέρουν φέτος.

Οι Θάντερ θα συνεχίσουν να… χορεύουν στη γραμματεία για έναν ακόμα γύρο πλέι οφς, με τον Ουέστμπρουκ και τον Ντουράντ να βάζουν 69 πόντους στο ματς με 24/47 σουτ. Πριν το ματς ο Μαρκ Κιουμπαν είχε άλλη μια στιγμή στις άπειρες του βλακώδους trash-talking που κάνει στους αντιπάλους των Μαβερικς λέγοντας ότι ο Ντουράντ είναι ο μόνος superstar των Θάντερ και ότι ο Ουέστμπρουκ «είναι all-star αλλά όχι και superstar». Στην ουσία της η δήλωση δεν είναι τόσο λάθος, ανάλογα με τι θεωρεί ο καθένας superstar και τι όχι. Αν υπάρχει 5-6 στη λίγκα, όχι ο Ουέστμπρουκ δεν είναι. Αν υπάρχουν 20-25 (ένας σε κάθε ομάδα δηλαδή), τότε δεν ισχύει η δήλωση προφανώς.

Η δήλωση είχε και συνέχεια, καθώς Ντουράντ είπε μετά το ματς ότι ο Κιούμπαν «είναι ηλίθιος» όταν κλήθηκε να σχολιάσει αυτό που είπε ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, καταφέρνοντας να δώσει ακόμα πιο βλακώδη απάντηση σε αυτό που είπε ο Κιούμπαν. Ο Νοβίτσκι, απ’ την άλλη, απάντησε λίγο πιο έξυπνα (αυτό έλειπε) όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ομάδας του, χαμογέλασε και είπε «Εγώ θα τον έπαιρνα στην ομάδα μου. Θα τον έπαιρνα οπωσδήποτε».

Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και μια ομάδα που δεν κάνει καθόλου «θόρυβο» αλλά είναι ήδη στα ημιτελικά της Δύσης. Οι Σπερς σκούπισαν με 4-0 τους Γκρίζλις χωρίς να ιδρώσουν καν. Ο Ντάνκαν έβγαλε τη σειρά με 20 λεπτά ανά αγώνα, ο Πάρκερ έπαιζε 22 λεπτά ανά ματς, ο Όλντριτζ 28, ο Λέοναρντ 31, ο Τζινόμπιλι 19. Και χωρίς δράματα και ίντριγκες κοιτάζουν προς το μεγάλο συναπάντημα που, κακά τα ψέματα, περιμένουμε όλοι οι μπασκετόφιλοι περισσότερο απ’ όσο περιμένουμε τους τελικούς του NBA φέτος.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *