Home / NBA / Πεντάδα και νταμπλ-νταμπλ ο Κουφός!

Πεντάδα και νταμπλ-νταμπλ ο Κουφός!

Μάλλον πολύ γρήγορα έκανε πραγματικότητα ο… Άγιος Βασίλης το δώρο που του είχε ζητήσει ο Κώστας Κουφός για το 2012. Αν υποθέσουμε ότι ο Έλληνας σέντερ έχει πίστη στις δυνάμεις του, το μόνο που του έλειπε ήταν λίγος χρόνος συμμετοχής από τον Τζορτζ Καρλ. Ο τραυματισμός του Νενέ ήταν «ό,τι έπρεπε» για τον Έλληνα σέντερ που ξεκίνησε στη βασική πεντάδα κι έπαιξε 19 και 24 λεπτά στα δύο τελευταία ματς των Νάγκετς, κάνοντας το πρώτο νταμπλ-νταμπλ της καριέρας του στο NBA στο πιο πρόσφατο με τους Σακραμέντο Κινγκς.

Με τον Κουφό στη βασική πεντάδα οι Νάγκετς έχουν 2-0 και ο Τζορτζ Καρλ μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά το χρόνο συμμετοχής του Έλληνα σέντερ. Στα 5 πρώτα ματς των Νάγκετς ο Κουφός είχε πατήσει παρκέ στα δύο για να αγωνιστεί 3 και 8 λεπτά. Το τέλος του 2011 και η αρχή του 2012 δεν ήταν όπως τα φανταζόταν ο Κουφός, αφού δεν έπαιξε ούτε ένα δευτερόλεπτο στις ήττες από Πόρτλαντ (29/12) και Λέικερς (31/12), αλλά ούτε και στη νίκη επί των Λέικερς (1/1).

Όμως, με τον Νενέ παροπλισμένο ο Τζορτζ Καρλ τον έβαλε στην πεντάδα στο ματς με τους Μιλγουόκι Μπακς στις 2/1 (νίκη με 91-86) και ο Κουφός σε 19 λεπτά είχε 8 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 τάπα κι 1 κλέψιμο με 3/4 εντός παιδιάς και 2/2 βολές.

Ακόμη καλύτερα τα πήγε στο ματς με τους Σακραμέντο Κινγκς, το πρώτο που έπαιξε πάνω από 20 λεπτά. Ξανά στην πεντάδα, τελείωσε τον αγώνα στη νίκη επί των Κινγκς με 110-83 έχοντας 10 πόντους, 11 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, με 4/6 δίποντα και 2/6 βολές.

Ο Κουφός δείχνει ανεβασμένος, βελτιωμένος και έτοιμος στα 23 του να πάρει χρόνο συμμετοχής και να παίξει ρόλο στο NBA. Το μπαλάκι, τώρα, είναι στα χέρια του Τζορτζ Καρλ, που θα πρέπει να τον πιστέψει περισσότερο.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *