Home / NBA / Τελικά τους “κέρδισε” το μπάσκετ!

Τελικά τους “κέρδισε” το μπάσκετ!

Όχι, δεν «τρελαθήκαμε» ούτε γίναμε ξαφνικά… Age of Football. Ο λόγος που οι αστέρες της Τσέλσι φιγουράρουν στην εικόνα του άρθρου είναι η καμπάνια των Άγγλων ενόψει των πρώτων αγώνων κανονικής περιόδου του NBA που θα λάβουν χώρα στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

Νιου Τζέρσεϊ Νετς και Τορόντο Ράπτορς θα παίξουν στις 4 και 5 Μαρτίου δύο παιχνίδια στην O2 Arena του Λονδίνου, στο πλαίσιο της κανονικής περιόδου 2010-11 του NBA. Όλο αυτό έχει, βεβαίως, σχέση με την υποτιθέμενη σκέψη για επέκταση του NBA στην Ευρώπη (ναι, καλά καταλάβατε, η επέκταση δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα αν και όποτε γίνει, κανείς δεν θέλει να έχει σχέση με τους κάφρους του αθλητισμού), αλλά κυρίως γίνεται στο πλαίσιο της καμπάνιας των Άγγλων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

 
Οι Άγγλοι προσπαθούν να φέρουν τον κόσμο τους πιο κοντά στο μπάσκετ, να «γνωρίσει» το άθλημα με το οποίο, κατά τα ψέματα, δεν έχει καμία σχέση (δεν έχει σημασία αν υπάρχουν 10-20 πρωτοκλασάτοι παίκτες, μιλάμε για το επίπεδο του εγχώριου πρωταθλήματος). Επειδή οι Άγγλοι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, έπεισαν τον Στερν να δοκιμάσει αυτό το πρωτοπόρο μέτρο. “Εύκολα θύματα” ήταν οι Νετς και οι Ράπτορς που ούτως ή άλλως δεν θα την πάλευαν φέτος, ενώ οι Νετς έχουν και ιδιοκτήτη (Μικχάιλ Προκχόροφ) που «ψήνεται» για ευρωπαϊκή επέκταση, οπότε δεν θα είχε πρόβλημα για τέτοια πειράματα.

Πάντως, δεν ξέρω αν έχει σχέση με το γεγονός ότι και η Τσέλσι έχει Ρώσο ιδιοκτήτη, αλλά Ντρογκμπά και Τσεχ φωτογραφήθηκαν με φανέλες των Νετς και όχι των Ράπτορς, ενώ αμφότεροι δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν… φανατικά τους Νετς στο ματς γιατί, όπως είπε ο Ντρογκμπά «μου αρέσει ο τρόπος που παίζουν αυτή την περίοδο»

Στη συνέντευξη ο Τσεχ είπε ότι πιτσιρικάς έπαιζε μπάσκετ στο σχολείο (ο Ντρογκμπά, πάντως, όχι), ενώ και οι δύο ονομάτισαν τον Μάικλ Τζόρνταν ως τον λόγο που έβλεπαν NBA στα 90s. Ως αγαπημένο παίκτη ο Τσεχ είχε τον Τζόρνταν και τώρα που σταμάτησε τον Κόμπι Μπράιαντ, ενώ ο Ντρογκμπά επιμένει… παραδοσιακά και επιλέγει τον πρώτο ανάμεσα σε Τζόρνταν, Μάτζικ και Μπερντ.

Για τελικό βλέπουν Λέικερς-Σέλτικς, ενώ για MVP κανονικής περιόδου ο Τσεχ τον Κόμπι Μπράιαντ και ο Ντρογκμπά… είναι ανάμεσα σε Κόμπι και Γκαρνέτ.

Ο Τσεχ είπε ότι δεν έχει χρόνο να παίζει πια μπάσκετ, αλλά και όλοι οι φίλοι του που παίζουν… δεν είναι στην Αγγλία, οπότε δεν μπορεί να βρει κάποιον να παίξουν μαζί, ενώ ο Ντρογκμπά ελπίζει να… βρει χρόνο στο μέλλον για να παίξει.

Όσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το μπάσκετ σε αυτούς, ο Ντρογκμπά ελπίζει να δει την Ακτή Ελεφαντοστού εκεί, αλλά, ακόμη κι αν αυτό δεν γίνει, θα βρίσκεται μαζί με τον Τσεχ στις εξέδρες της O2 Arena.

Για το τέλος άφησα την πιο ενδιαφέρουσα, ίσως, απάντηση των δύο παικτών στην ερώτηση με το παιχνίδι ποιου παίκτη του μπάσκετ θα παρομοίαζαν το παιχνίδι τους στο ποδόσφαιρο (αναλογικά). Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έμεινε στα… βασικά λέγοντας «θέλω να πω Κόμπι Μπράιαντ. Ως ανταγωνιστής μέσα στο παρκέ, ως νικητής, επειδή πάντα θέλει να κερδίζει. Ναι, με τον Κόμπι Μπράιαντ». Ο Πετρ Τσεχ, απ’ την άλλη, ήταν πιο… εναλλακτικός: «Είναι δύσκολο να διαλέξω. Θα επέλεγα μάλλον τον Σακίλ Ο’ Νιλ, γιατί είναι πολύ σημαντικό να προστατεύεις την περιοχή σου γύρω από τη μπασκέτα, όπως κάνω κι εγώ, θα επέλεγα αυτόν».

Τσεχ και Ντρογκμπά με… μια μπάλα μπάσκετ:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *