Home / NBA / Ο Μπράντον Νάιτ και η… νταλίκα!

Ο Μπράντον Νάιτ και η… νταλίκα!

Ο Μπράντον Νάιτ είναι από τους πιτσιρικάδες που πρέπει να προσέξεις στο NBA. Μετά από μια πολύ καλή ρούκι σεζόν ολοκληρώνει μια εξίσου καλή δεύτερη χρονιά στη λίγκα με τη φανέλα των Πίστονς, ενώ δείχνει ότι αν δουλέψει έχει τα φόντα να ανέβει επίπεδο. Βέβαια, κι αν δεν καταφέρεις να τον προσέξεις, κάτι θα κάνει και θα τον βρεις μπροστά σου. Όχι πάντα όρθιο. Αναλόγως τι έχει προηγηθεί.

Όλα ξεκίνησαν πέρσι τέτοια εποχή, όταν το λάθος… απειρίας τού κόστισε ένα μπάνιο στο Gatorade παραπλεύρως του πάγκου μετά από ηρωική βουτιά.

Στο φετινό all-star game είδαμε τον Κάιρι Έρβινγκ να έχει κέφια και να τον ξαπλώνει στο παρκέ μετά από απανωτές σταυρωτές ντρίμπλες.

Λίγο μετά το all-star τον είδαμε να σηκώνεται… για τάπα μπροστά στον ΝτεΆντρε Τζόρνταν και τελικά να καταλήγει back first στο παρκέ, πιθανότατα στο καλύτερο κάρφωμα της χρονιάς στο NBA.

Από όλα αυτά είχαμε ήδη καταλάβει ότι ο συμπαθής Μπράντον Νάιτ… δεν μαθαίνει εύκολα. Ή, αν θέλετε, προτιμάει να μάθει με τον «δύσκολο τρόπο», «the hard way» που λένε και οι Αμερικανοί.

Ε, το συναπάντημα με τον Νίκολα Πέκοβιτς πιθανότατα του δίδαξε πολλά μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Πρώτον, ότι η ζωή δεν είναι δίκαιη, μπορεί να σε ισοπεδώσουν και όχι μόνο να μην κερδίσεις φάουλ αλλά να χρεωθεί και με τεχνική ποινή η ομάδα σου. Δεύτερον, ότι στον κόσμο ισχύει ο νόμος της ζούγκλας, το μεγάλο ζώο θα φάει το μικρό. Τρίτον, ότι όταν ο άλλος είναι… τέρας της φύσης, δεν τον εκνευρίζεις μέσα στον αγώνα. Τέταρτον, ότι όταν ο άλλος είναι… τέρας της φύσης, δεν τον εκνευρίζεις μέσα στον αγώνα.

Και δεν τον εκνευρίζεις γιατί αυτό το «back first» που θα βρεθείς στο παρκέ, θα πονέσει πιο πολύ απ’ όλα. Άσε που αν ο Πέκοβιτς δεν φρέναρε, κάποιος θα έπρεπε να σε ξεκολλήσει από τις σόλες των παπουτσιών του μετά. Μάθημα ζωής…

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *