Home / NBA / «Δεν είμαι γιος σου, μη μου χαϊδεύεις το κεφάλι!»

«Δεν είμαι γιος σου, μη μου χαϊδεύεις το κεφάλι!»

Λέικερς-Κλίπερς το βράδυ της Τετάρτης και το πράγμα άρχισε μετά από πολλά χρόνια να μυρίζει… μπαρούτι. Τόσο καιρό οι Κλίπερς ήταν ο «φτωχός συγγενής», όταν έχαναν, όλοι το θεωρούσαν φυσιολογικό, όταν κέρδιζαν, όλοι χαμογελούσαν συγκαταβατικά, ανάμεσά τους και οι Λέικερς. Πλέον, το πράγμα έχει αλλάξει, κατά πώς φαίνεται. Άλλωστε, το αυτό έδειχνε και η βαθμολογική θέση των ομάδων πριν τον αγώνα: Κλίπερς 9-5, Λέικερς 10-8. 

Και το ματς ήταν φωτιά, με αποτέλεσμα να έχουμε και την πρώτη κόντρα, κόντρα την οποία οι δημοσιογράφοι εννοείται ότι μετά το ματς προσπάθησαν να τροφοδοτήσουν με πιο πολλά καύσιμα. Οι Λέικερς κέρδισαν 96-91, με τον Παού Γκασόλ να κάνει καταπληκτικό παιχνίδι (23 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 9/13 εντός παιδιάς) τη στιγμή που φουντώνουν οι γκρίνιες ότι πρέπει να φύγει γιατί… δεν αποδίδει καλά στο σύστημα του Μάικ Μπράουν.

Αλλού είναι η ταμπακέρα του αγώνα, όμως! Ο Ισπανός μέσα στο ματς αρπάχτηκε με τον Κρις Πολ (ή μάλλον το αντίθετο συνέβη) και παρότι ο Κόμπι το έπαιζε πυροσβέστης (αποτυχημένος βέβαια) οι δυο τους έδωσαν ρεσιτάλ. Η αρχή έγινε όταν ο Πολ χτύπησε την μπάλα από τα χέρια του Γκασόλ εκτός φάσης, με τον Ισπανό να τον αρχίζει στο trash-talking και να πηγαίνει συγκαταβατικά να του χαϊδέψει το κεφάλι. Ο Πολ αντέδρασε (υπερβολικά;) και ο Γκασόλ γέλαγε από θέση ισχύος (λόγω ύψους προφανώς). Ο… ξεπεσμός του NBA φαίνεται μάλλον από το γεγονός ότι κάποτε έπεφταν μπουνιές στους καυγάδες, τώρα χαϊδεύονται στο κεφάλι…

Μετά το ματς, ο Παού πέρασε δίπλα από τον Πολ και τον σκούντηξε σε συνέχεια του… trash του αγώνα, για να πει στις κάμερες «a little bit of trash» μιλώντας για το θέμα.

Ο Πολ, απ’ την άλλη, «στράβωσε» άσχημα και μετά έλεγε ότι «Δεν μου αρέσει αυτό. Προσπάθησε να με αγγίξει στο κεφάλι (σ.σ. απάντηση δημοσιογράφου: «στο άγγιξε το κεφάλι»!). Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό. Έχω ένα γιο. Δεν ξέρω αν ο Παού έχει παιδιά, δεν με νοιάζει, αλλά δεν γίνεται να μου πιάνει το κεφάλι σα να είμαι παιδί του. Δεν με νοιάζουν οι προθέσεις του, δεν ξέρω αν έχει παιδιά, αλλά δεν είμαι ένα από αυτά. Γι’ αυτό κι εγώ του συμπεριφέρθηκα σα να ήταν ο μικρός Κρις».

Ο Γκασόλ το έπαιζε κάτι μεταξύ Κινέζου και… κουλ-Αλέξη στις δηλώσεις του, δηλαδή κάτι ανάμεσα σε «whatever» και «είναι αυτό που είναι»: «Κρίμα που ένιωσε έτσι. Το κάνω όλη την ώρα με τους συμπαίκτες μου. Είναι μια χαρά. Σα να σε χτυπώ στον ώμο ή την πλάτη. Δεν σημαίνει κάτι, είναι αυτό που είναι».

Και μέσα σε όλα ο Μπράιαντ συνέχιζε το… βιολί αγάπης που έχει ανοίξει εδώ και λίγο καιρό προς τον Κρις Πολ, λέγοντας και πάλι πόσο ίδιοι είναι οι δυο τους (σε συνέχεια των δηλώσεών του ότι ο Πολ είναι ο… δεύτερος πιο ανταγωνιστικός παίκτης του πρωταθλήματος μετά από αυτόν): «Ο Κρις είναι ευερέθιστος. Σαν εμένα που είμαι πάρα πολύ ευερέθιστος και αυτό το DNA το έχω μεταδώσει σε ολόκληρη την ομάδα. Έτσι έχουν τα πράγματα».

Πάντως, γενικά οι Λέικερς έχουν μια ροπή να ακούνε από άλλους ότι… δεν τους έχουν γιους. Πριν το ακούσει ο Γκασόλ από τον Πολ, το είχε ακούσει ο Κόμπι Μπράιαντ από τον… Τζέι Τσάου, στο γνωστό, πλέον, βίντεο κλιπ των δυο τους.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *