Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview τελικού: Αγγίζοντας την κούπα…

Preview τελικού: Αγγίζοντας την κούπα…

Φτάσαμε, λοιπόν, στη στιγμή που αποτελεί το αποκορύφωμα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης». Ο τελικός του ομίλου απ’ τον οποίο ξεκίνησαν όλα είναι η «μητέρα των μαχών» για το πρωτάθλημά μας. Την Κυριακή, Gastone και Alley Ουπς θα στηθούν αντιμέτωποι στην τελευταία μάχη της χρονιάς. Θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και 40 λεπτά αργότερα μόνο ένας θα καταφέρει να βγει νικητής, τροπαιούχος, για πάντα εντυπωμένος στο πάνθεον της λίγκας μας και στις συνειδήσεις των συμμετεχόντων.

Τελικός
GASTONE – ALLEY ΟΥΠΣ

Την Κυριακή στις 19:30 οι Gastone και οι Alley Ουπς θα παλέψουν στην έσχατη μάχη της χρονιάς, στη μάχη που θα δώσει νόημα σε όλα όσα έχουν προηγηθεί στο πρωτάθλημά μας. Ένα τελευταίο τζάμπολ, που θα σημάνει την έναρξη του τελικού, μια τελευταία κόρνα λήξης που θα στέψει τον πρωταθλητή.

Η χρονιά έφτασε στο τέλος της και δύο ομάδες απομένουν όρθιες στα πόδια τους μετά από 23 αγώνες κανονικής περιόδου και 4 φάσεις πλέι οφς. Οι Alley Ουπς έφτασαν στον τελικό ως 2οι της κανονικής περιόδου, αποκλείοντας κατά σειρά Ήρεμη Δύναμη, Nothing But Net και εBEERους για να φτάσουν στον ημιτελικό, όπου επικράτησαν με 68-50 της S-Parta BC, με τον Κουλούπη να έχει 17 πόντους και τον Παρασκευόπουλο Δ. 13.

Οι Gastone ξεκίνησαν τα πλέι οφς από την 4η θέση της κανονικής περιόδου, προκρίθηκαν από τις Havana Rum, Jets και Αττική για να μπουν στην τετράδα και εκεί επικράτησαν των πρώτων της κανονικής περιόδου Στιγκιντριακών με 62-60 με τον Βλαχογεώργη να σκοράρει 15 πόντους και το σουτ της νίκης στην εκπνοή, τον Καραλή να έχει 20 πόντους και τον Πανδή 12.

Gastone και Alley Ουπς, Alley Ουπς και Gastone θα μας συντροφεύσουν στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, απόλυτα επιτυχημένοι και οι δύο, δεν είναι και λίγο να έχεις επιβιώσει του ως τώρα μαραθωνίου και να βρίσκεσαι στον τελικό. Αλλά το βράδυ της Κυριακής, λίγο μετά τις 21:00, ένας θα είναι ο πρωταγωνιστής, ένας θα χαμογελάει, και ο άλλος θα είναι ο κομπάρσος, το απαραίτητο φόντο στην εικόνα θριάμβου των νικητών.

Οι Gastone για να φτάσουν στο τρόπαιο θα πρέπει να βρουν τρόπο να σταθούν όρθιοι απέναντι στην επιθετική άμυνα των Alley Ουπς. Μια επίδειξη της άμυνας αυτής είδαμε στον ημιτελικό, με τους Alley Ουπς να «πνίγουν» την περιφέρεια της S-Parta BC ανά διαστήματα, να κυνηγούν το κλέψιμο σε κάθε φάση, να τροφοδοτούν με αυτόν τον τρόπο πολλούς αιφνιδιασμούς, να κουράζουν τα αντίπαλα γκαρντ και να τα εξουθενώνουν.

Σε αυτό θα πρέπει να αντέξουν οι Gastone με τον Πανδή, MVP του πρωταθλήματος για το 2012-13, να έχει τον πρώτο λόγο στο πώς θα το καταφέρουν, αλλά και να ξέρει ότι απέναντί του θα βρει μια εξίσου σκληρή άμυνα με αυτή του ημιτελικού. Στον ημιτελικό οι Στιγκιντριακοί τον είχαν κρατήσει για 17 λεπτά άποντο για να τελειώσει το ματς με 12 πόντους. Οι Alley Ουπς προφανώς και θα πουν «challenge accepted» και θα θέλουν να τα πάνε ακόμα καλύτερα.

Όμως, αν ήταν απλώς στο χέρι της άμυνας το να σταματήσει παίκτες όπως ο Πανδής, το μπάσκετ δεν θα ήταν όσο όμορφο το ξέρουμε. Τα μεγάλα ματς είναι για τους μεγάλους παίκτες λένε και ο Πανδής το ξέρει πολύ καλά. Όπως άλλωστε και πέρσι, στον τελικό του πρωταθλήματος. Τότε, απέναντι στους Ρούκουνες, όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο τον θυμούνται να παλεύει μόνος του στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς να γυρίσει τον αγώνα, για να κερδίσει τελικά το χειροκρότημα όλων. Φέτος, δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ότι θα βρεθεί ξανά στην ίδια πλευρά του αποτελέσματος στον τελικό.

Οι Gastone έδειξαν και στον ημιτελικό την ευχέρειά τους στο σκοράρισμα, όταν βρουν χώρο να τρέξουν, να επιτεθούν γρήγορα, τότε μπορούν πολύ εύκολα να ανεβάσουν τη διαφορά, εξ ου και το 31-17 στο πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού. Αυτό θα πρέπει να σταματήσουν οι Alley Ουπς, που ξέρουν ότι ο έλεγχος του ρυθμού είναι κλειδί για τον τελικό. Δεν είναι τόσο το να μην τρέξουν το ματς, όσο το να το τρέξουν όποτε θέλουν αυτοί. Γιατί αλλιώς οι Gastone ξέρουν ότι είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα σε run ‘n’ gun παιχνίδι και το έχουν αποδείξει πολλάκις.

Ο έλεγχος των ριμπάουντ θα είναι άλλο ένα σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι. Εδώ μπαίνουν οι ψηλοί των δύο ομάδων, Παρασκευόπουλος Δ., Καμζέλας, Τσομπάνος, Γονιδάκης απ’ τη μία, Τζουμέζης, Βλαχογεώργης, Γκούμας, Πλευριάς απ’ την άλλη, θα δώσουν πάρα πολλές μάχες στις δύο ρακέτες. Η φθορά με φάουλ, οι σωματικές αντοχές, η πνευματική ηρεμία, θα είναι στοιχεία που θα κρίνουν τη μάχη των ψηλών, ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές φροντ λάιν, με διαφορετική λογική, αλλά εξίσου ισχυρές.

Στην περιφέρεια οι Alley Ουπς με τον Κουλούπη να ηγείται και τους Παπαδόπουλο, Χαλούδη, Σταυρόπουλο Αγ., Στεργίου, Τσιριγώτη να συνεπικουρούν, θα πρέπει να βρουν ματιές σε ελεύθερα σουτ, σουτ που ανεβάζουν την ψυχολογία όλης της ομάδας, αλλά και διαδρόμους προς την μπασκέτα, τα δυναμικά ντράιβ είναι αγαπημένος τρόπος παιχνιδιού για σχεδόν όλη την περιφέρεια της ομάδας του Σταυρόπουλου Αν., μεγάλου απόντα του τελικού, λόγω τραυματισμού.

Απ’ την άλλη, πέραν της κλάσης του Πανδή, οι Gastone θα κοιτάξουν να βρουν σκορ από το σταθερό σουτ του Μαρίνη, την ευχέρεια του Καραλή να δημιουργεί καταστάσεις, από τον Ροντογιάννη, τον Ζέκιο, τον Γκύζη. Θα προσπαθήσουν να τρέξουν, να ανοίξουν το ρυθμό του αγώνα, ώστε να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερα εύκολα και ελεύθερα σουτ στο ματς.

Αστερίσκος στον τελικό δύο ενδεχόμενες απουσίες που μπορούν να αλλάξουν ακόμα και όλη την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Παπαδόπουλος τραυματίστηκε στον ημιτελικό και είναι αμφίβολος για τους Alley Ουπς, ενώ αμφίβολη είναι και η παρουσία του Καραλή για τους Gastone. Περιττό να πω περισσότερα για το πόσο σημαντικοί είναι αμφότεροι για τις ομάδες τους, ο ένας ο καλύτερος ίσως αμυντικός της λίγκας, ο άλλος ένας από τους καλύτερους σκόρερ της λίγκας. Για το θέαμα της αναμέτρησης θα θέλαμε να τους δούμε αμφότερους στο παρκέ, αν οι ομάδες τους αναγκαστούν να αγωνιστούν χωρίς αυτούς, καλούνται να καλύψουν εκ των έσω δύο τεράστιες απώλειες.

Αλλά, τελικός είναι. Ό,τι έχει γίνει ως τώρα διαγράφεται, όλες οι απουσίες περνούν στο περιθώριο, όλη η σεζόν συρρικνώνεται σε 40 λεπτά και το μόνο που σε οδηγεί είναι το πάθος σου για νίκη. Δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Ας κερδίσει ο καλύτερος!

* Λίγο νωρίτερα, στις 17:30 στο Αιγάλεω, θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός της διοργάνωσης, ανάμεσα στους Στιγκιντριακούς και την S-Parta BC. Η 3η θέση δεν είναι και μικρή επιβράβευση για τους κόπους μιας χρονιάς δύο πολύ καλών ομάδων. Η βραδιά αρχίζει από τις 17:30 στο Αιγάλεω την Κυριακή!

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *