Home / Α1 / Ποιος Βασιλειάδης; Σοβαροί να είμαστε…

Ποιος Βασιλειάδης; Σοβαροί να είμαστε…

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2009

Αυτό που ζούμε με τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το θέατρο του παραλόγου. Μια ομάδα που ξεκίνησε με προφανή στόχο την Ευρωλίγκα, τώρα θα παλέψει για την οκτάδα και αν.

Τι φταίει; Σίγουρα όχι ο… Βασιλειάδης, που προβάλλεται εντέχνως από τα μέσα ως ο προδότης, ο λιγόψυχος, ο «ψευτοπαοκτσής». Καλώς ή κακώς ο Βασιλειάδης δεν είναι ο υπαίτιος και ο κόσμος δεν θα πρέπει να παρασύρεται. Ατάκες του τύπου (που έχουν ακουστεί στα μέσα αυτές τις ημέρες) «ας έπαιζε μέχρι το καλοκαίρι απλήρωτος αν ήταν ΠΑΟΚτσής, δεν έχει ανάγκη τα χρήματα» μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν και είναι απαράδεκτες αν θέλετε τη γνώμη μου για επαγγελματίες (οποιουδήποτε επαγγέλματος) και για εταιρείες (οποιουδήποτε είδους). Ο Βασιλειάδης είναι επαγγελματίας παίκτης και πρέπει να πληρώνεται γι’ αυτό που κάνει. Απλά. Όχι να έχουμε απαίτηση να το κάνει… για τη φουκαριάρα τη μάνα του επειδή κάποιος άλλος δεν τα υπολόγισε καλά.

Όσο για το… γιατί έφυγε ο Βασιλειάδης. Ε, μην μασάτε κουτόχορτο. Ο Βασιλειάδης, ο Τομάσεβιτς, ο Γκρέγκορι και ο Μουλαομέροβιτς (κατά σειρά) ήταν τα 4 μεγαλύτερα συμβόλαια στον ΠΑΟΚ (μαζί με τον Κυρίτση να παίρνει όσα και ο Μούλα, αλλά να… τρέχει 4 μήνες περισσότερο, άρα να μένουν λιγότερα λεφτά). Ο Τομάσεβιτς δέχτηκε μείωση τεράστια πριν από 1 μήνα, οπότε ποιοι τρεις έμειναν; Είναι τυχαίο ότι οι τρεις αυτοί θα φύγουν; Βεβαίως και όχι.

Ο ΠΑΟΚ δεν υπέγραψε τον 18χρονο Βασιλειάδη. Υπέγραψε τον Βασιλειάδη που πέρσι έπαιζε στον Ολυμπιακό και πιο πριν στη Μάλαγα. Έναν παίκτη με όνομα, με μέλλον και με καριέρα μπροστά του. Και αυτοί οι παίκτες δεν κάνουν εκπτώσεις. Δεν πρέπει να κάνουν εκπτώσεις. Άλλο ο Τομάσεβιτς στα 35 και άλλο ο Βασιλειάδης στα 24. Άσχετο που του ζητήθηκε να φύγει. Αλλά ποιος να το πει. Ο Δρόσος; Ο Δρόσος είπε: «Είπαμε ότι έπρεπε να φύγουν τρεις παίκτες και προσφέρθηκαν ο Βασιλειάδης και ο Μουλαομέροβιτς». Δηλαδή πήγε στην προπόνηση και είπε: «Ποιοι τρεις θέλουν να φύγουν;» και όποιοι τρεις έλεγαν «εγώ» θα έφευγαν. Αν, λοιπόν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του «προσφέρονταν» ο Γιαννακίδης, ο Γαλαζούλας και ο Καλαμπάκας ο ΠΑΟΚ θα γλίτωνε περίπου 70.000 ευρώ συνολικά απ’ όσα απομένουν να πάρουν οι παίκτες. Αν, εντελώς τυχαία, «προσφέρονταν» τα τρία μεγαλύτερα συμβόλαια της ομάδας, ο Βασιλειάδης, ο Μουλαομέροβιτς και ο Γκρέγκορι (με τον μάνατζερ του οποίου ο ΠΑΟΚ έχει μιλήσει για να βρει ομάδα αν θέλει) τότε ο ΠΑΟΚ θα γλίτωνε πάνω από 500.000 ευρώ. Αλλά ο Βασιλειάδης και ο Μουλαομέροβιτς… έτυχε που φεύγουν. Δεν θα πω καν ότι ο Βασιλειάδης θα έπρεπε να μην έχει κάνει τις δηλώσεις που έκανε. Τις έκανε σε μια ομάδα με δύναμη και σε μια ομάδα με μέλλον. Και βρίσκεται σε μια ομάδα που απέκτησε λογική μικρής ομάδας. Άρα, τι να λέμε; Ότι φταίει εκείνος; Ή ότι θα έπρεπε να έκανε τη χάρη στον Δρόσο να παίζει τζάμπα επειδή ο Δρόσος είναι… μάγκας;

Αφήνω τον Βασιλειάδη και πάω στο ζήτημα του προέδρου του ΠΑΟΚ. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει πλέον να είναι σύμπτωση. Σπόρτιγκ, ΑΕΚ και τώρα ΠΑΟΚ. Οι δικαιολογίες πολλές, κάθε φορά και πιο σοβαρές. Πρώτα δεν του στάθηκε ο ερασιτέχνης, μετά ο Φιλίππου δεν ήταν συνεπής, τώρα η υγεία του. Αυτό δεκτό. Όμως, δεν γίνεται απ’ όλους τους προέδρους της Α1 αυτά να συμβαίνουν μόνο στο Δρόσο.

Και είναι και κάποιες ατάκες που… προβληματίζουν. Όπως το «είναι πολυτέλεια να συντηρώ ομάδα στην 7η θέση και να έχει μπάτζετ 3 εκατομμυρίων ευρώ». Γιατί βεβαίως όλοι οι υπόλοιποι είναι χαζοί και περίμεναν τον Δρόσο για να τους πάρει σε 3 μήνες το πρωτάθλημα. Ο Γιαννακόπουλος που σχεδόν μια δεκαετία «μάτωνε» οικονομικά θα έπρεπε να έχει φύγει από το… 1994, ο Αγγελόπουλος μαζί με τον Καζλάουσκας και πάει λέγοντας. Πρώτα απ’ όλα, το αγωνιστικό μπάτζετ του ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε κατά διάνοια 3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ας δεχτώ ότι εννοούσε συνολικά το μπάτζετ της ομάδας, που και πάλι…

Μετά είπε ότι ο ΠΑΟΚ είχε τα φτηνότερα διαρκείας στην Α1 και έβγαλε μόνο 250.000 ευρώ από αυτά κάτι που δεν βοήθησε. Προφανώς, δεν έβαλα εγώ την τιμή στα διαρκείας, ούτε ο Βασιλειάδης βεβαίως.

Η «σιγουριά» που θα έχει τώρα η ομάδα είναι κάτι αστείο, αφού προέρχεται από τη διάλυση του ρόστερ και το κατέβασμα του πήχη και των στόχων. Τόνιζε ότι «δεν υπήρχε άλλη λύση». Από ποια; Προφανώς από το να φύγουν οι τρεις καλύτεροι και πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της ομάδας.

«Δεν δικαιούται μια ομάδα που κάνει οικονομικό συμμάζεμα να έχει παίκτες όπως ο Τσιάρας, ο Κυρίτσης και ο Καυκής και να μην παίζουν». Και στη συνέχεια: «Η σκέψη είναι πως εφόσον ο Μουλαομέροβιτς, ο Βασιλειάδης και ο Γκρέγκορι φύγουν, θα έχει η ομάδα μια ηρεμία οικονομική και τα άλλα παιδιά θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν». Τι κάνει νιάου-νιάου; Προφανώς, τους ζητήθηκε να φύγουν. Το ξαναλέω: τους ζητήθηκε να φύγουν. Σε αυτούς τους τρεις συγκεκριμένα. Γι’ αυτό και θα φύγουν τόσο εύκολα, γι’ αυτό και η ομάδα τους ξεπροβοδίζει και όλα… μέλι-γάλα, γι’ αυτό και κανείς δεν έχει βγει να μιλήσει από τους παίκτες.

Ο Δρόσος μπορεί να έκανε λάθος σχεδιασμό το καλοκαίρι, μπορεί να προβληματίστηκε τώρα με την ασθένειά του, αλλά είναι ο μόνος υπεύθυνος για ό,τι συνέβη στον ΠΑΟΚ. Ακόμη κι αν δεχτώ ότι αν δεν είχε αρρωστήσει θα μπορούσε να καλύψει στο 100% τη χρονιά, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση είναι τουλάχιστον επιπόλαιος. Γιατί δεν στήνεις μια ομάδα με τη λογική ότι θα μπορέσεις να την «τρέξεις» μόνο αν όλα πάνε τέλεια. Αν έχεις 8.000 διαρκείας θα έχεις 800.000 ευρώ έσοδα, αν οι επιχειρήσεις σου βγάλουν κέρδος θα μπορείς να πληρώσεις τους παίκτες και αν δεν σου τύχει κάτι απρόοπτο δεν θα διαλύσεις την ομάδα. Τότε, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα έπρεπε να έχουν το διπλάσιο μπάτζετ και κάθε χρόνο… να διαλύονται ανάλογα με τις πωλήσεις της… ασπιρίνης και τα κέρδη της χαλυβουργικής. Πλέον, ο Δρόσος πέταξε και τη σπόντα για «διάδοχη λύση» και περιμένει κάποιον να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση να ανακοινώσει το καλοκαίρι ότι φεύγει.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *