Home / ΛΟΙΠΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / Ο Ομπράντοβιτς έδιωξε τον Μπιέλιτσα από ματς!

Ο Ομπράντοβιτς έδιωξε τον Μπιέλιτσα από ματς!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προσπαθεί να εμφυσήσει τις αρχές του στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε μια εύκολη διαδικασία. Στο παιχνίδι της Δευτέρας απέναντι στην Τόφας Μπούρσα, ο Σέρβος τεχνικός έφτασε στα άκρα, διώχνοντας από τον αγώνα τον Νεμάνια Μπιέλιτσα και στέλνοντάς τον ωρυόμενος στα αποδυτήρια. Αφορμή τα όσα είχε απαντήσει ο Μπιέλιτσα στον ΜακΚάλεμπ πάνω σε μια φάση, αιτία ο εγωισμός των παικτών του, με τον Μπιέλιτσα να είναι αποδιοπομπαίος τράγος.

Κάτι τέτοιο εννόησε και ο Ομπράντοβιτς όταν μετά το ματς είπε ότι δεν έχει πρόβλημα συγκεκριμένα με τον Μπιέλιτσα, αλλά ότι αυτό το έκανε για να παραδειγματιστούν όλοι. Προφανώς, ο υπάκουος νεαρός Σέρβος παίκτης ήταν ο κατάλληλος μαθητής, γιατί αν κάτι αντίστοιχο είχε επιχειρήσει με… τον Κλέιζα (για να πάρω το πιο ευτράπελο παράδειγμα) τότε μάλλον στο αστυνομικό τμήμα θα την περνούσαν τη νύχτα οι δυο άντρες.

Η φάση που ο Ομπράντοβιτς μετά τον διαπληκτισμό του Μπιέλιτσα με τον ΜακΚάλεμπ τον βγάζει αλλαγή και τον πηγαίνει σπρώχνοντας σχεδόν μέχρι τα αποδυτήρια, με τον πιτσιρικά να μην καταλαβαίνει εξαρχής τι συμβαίνει, αλλά στη συνέχεια να υπακούει εμφανώς εμβρόντητος:

Μετά το ματς ο Ομπράντοβιτς είπε για το περιστατικό: «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Μπιέλιτσα, αλλά ο εγωισμός όλων των παικτών και αυτό δεν το καταλαβαίνουν. Δεν πρέπει να τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους, αυτό που έγινε και σήμερα ήταν ντροπιαστικό. Δεν αφορά στον Μπιέλιτσα αυτό, είναι κάτι που το έχουμε ξαναδεί. Όλοι στην ομάδα αυτή είναι εγωιστές. Κανείς δεν θέλει να δει έναν καυγά ανάμεσα σε δύο συμπαίκτες, οι άνθρωποι δεν έρχονται στα ματς για να δουν συμπαίκτες να καυγαδίζουν. Ο Μπο (σ.σ. ΜακΚάλεμπ) έπαιξε απίστευτα, θυσίασε τον εαυτό του για την ομάδα. Οι ομάδες πρέπει να είναι ενωμένες. Ως προπονητής λέω και καλά και κακά πράγματα όλη την ώρα, το σημερινό περιστατικό ήταν για να προστατεύσω την ομάδα, όχι απέναντι σε έναν παίκτη. Ο Μπιέλιτσα δεν απάντησε φυσιολογικά στη συζήτηση που είχε με τον Μπο και εγώ έπρεπε να προστατεύσω την ομάδα».

Το σκορ ήταν 57-52 όταν έγινε η φάση, με τη Φενέρ να κερδίζει 70-59 στο τέλος του ματς. Το περιστατικό είναι σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο, καθώς οι λάτρεις του αθλήματος (και οι… μπαμπάδες παιδιών που παίζουν σε ακαδημίες στην Ελλάδα) θα το έχουν ξαναδεί σε ερασιτεχνικό επίπεδο, αλλά σε ομάδα Ευρωλίγκας είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη (άντε… δεύτερη) φορά. Και λέω δεύτερη γιατί ο Ομπράντοβιτς δεν είναι καν ο… πρώτος Σέρβος προπονητής που το κάνει.

Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς ήταν ο πρώτος διδάξας, όταν σε αγώνα της Παρτιζάν στην Αδριατική Λίγκα είχε διώξει τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στα αποδυτήρια. Και, μάλιστα, με τον Μιλοσάβλιεβιτς να μην αγωνίζεται λόγω τραυματισμού και τον Τέπιτς να φεύγει τραυματίας 4 λεπτά πριν το τέλος (με την Παρτιζάν μπροστά στο σκορ), για να αναγκαστεί ο Κινσέι στο τέλος να παίζει ουσιαστικά μόνος του, με την Παρτιζάν να χάνει. Ο Βουγιόσεβιτς στη 2η περίοδο φώναξε στον Μπογκντάνοβιτς (που ως τότε ήταν ο καλύτερος παίκτης της Παρτιζάν) μετά από άστοχες προσπάθειες, εκείνος κλώτσησε μια διαφημιστική πινακίδα ως αντίδραση, τον έδιωξε και μετά το ημίχρονο δεν βγήκε από τα αποδυτήρια με εντολή του προπονητή του.

Τώρα το πώς θα βγει αυτή η κίνηση στον Ομπράντοβιτς θα το δούμε, και όσον αφορά στο αν θα βοηθήσει την ομάδα, αλλά και συγκεκριμένα στις σχέσεις του με τον Μπιέλιτσα, τον οποίο προφανώς και εξευτέλισε. Σίγουρα η κίνηση είναι ακραία, ένα στάδιο παραπέρα απ’ όσα μας έχει συνηθίσει ακόμα και ο Ομπράντοβιτς, και μοιάζει με κίνηση απόγνωσης για να φέρει τους παίκτες του εκεί που τους θέλει. Συνήθως, τέτοιες κινήσεις είναι κορώνα-γράμματα το πώς θα λειτουργήσουν. Το ότι ο Ομπράντοβιτς το αναγνώρισε αυτό, φάνηκε και από τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου. Βέβαια, τώρα το πώς θα αντιδράσει ένας επαγγελματίας παίκτης του βεληνεκούς του Μπιέλιτσα (και στην ηλικία των 26 ετών) είναι συζητήσιμο.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Κλέιζα: «Το σκέφτομαι για το Μουντομπάσκετ»

Ο Λίνας Κλέιζα μίλησε στην ιστοσελίδα lrytas για την πρώτη του σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *