Home / ΛΟΙΠΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / 268 λόγοι να είσαι ερωτευμένος με το μπάσκετ!

268 λόγοι να είσαι ερωτευμένος με το μπάσκετ!

Δημοσιεύτηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2007

Τον αγώνα που έζησαν οι 5.145 που βρέθηκαν στη Μαξ Σμέλινγκ Χαλ του Βερολίνου την Τρίτη το βράδυ, μπορούν να τον περιγράψουν 2 μόνο λέξεις: ιστορία και ζήλια.

Ιστορία γράφτηκε, καθώς το παιχνίδι ανάμεσα στην Άλμπα Βερολίνου και την ΚΚ Μπόσνα πήγε σε 5 παρατάσεις και έληξε με το εκπληκτικό 141-127 για τους γηπεδούχους. Ζήλια, απλώς γιατί δεν βρεθήκαμε εκεί να είμαστε μέρος ενός αγώνα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ απ’ όσους είχαν την τύχη να τον δουν.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με 71-71, η πρώτη παράταση 82-82, η δεύτερη 97-97, η τρίτη 111-111, η τέταρτη 122-122 και το ματς στην πέμπτη 141-127. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν για 65 λεπτά, σκόραραν 126 πόντους στις 5 παρατάσεις με το επιμέρους σκορ να είναι 70-56!

Πέντε παίκτες από κάθε ομάδα αποβλήθηκαν με 5 φάουλ, με αποτέλεσμα αμφότερες να αγωνιστούν κάποια στιγμή στην τελευταία παράταση με 5 παίκτες και χωρίς δικαίωμα αλλαγής (μιας και είχαν παραταχθεί με δεκάδες).

Ήρωας του ματς ήταν ο Μπόμπι Μπράουν της Άλμπα, που ήταν εκείνος που έστειλε το ματς στην πρώτη, την τέταρτη και την πέμπτη παράταση! Ο Μπράουν ευστόχησε σε 2 βολές για να πάνε οι ομάδες στην πρώτη παράταση, σε τρίποντο για να οδηγηθούν στην τέταρτη και σε 2 ακόμη βολές για να πάνε στην πέμπτη.

Τα ρεκόρ δεν ήταν μόνο εκείνα που αφορούν το συνολικό σκορ και τις παρατάσεις, αλλά και αυτό που έκανε ο Γκόραν Νίκολιτς (Άλμπα), που αγωνίστηκε 63 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Η Άλμπα έπαιζε με 4 απουσίες (Γιοχάνες Χέρμπερ, Γκόραν Γιερέτιν, Νίκο Σίμον και Ντίτζον Τόμπσον), ενώ ο Ντράγκαν Ντόιτσιν έπαιξε μόλις 7 λεπτά (από το… 58ο μέχρι το 65ο) όταν η Άλμπα ξέμεινε από παίκτες, καθώς προερχόταν από τραυματισμό.

Ο Μπόμπι Μπράουν τελείωσε τον αγώνα με 44 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, με 8/18 δίποντα, 4/11 τρίποντα και 16/19 βολές σε… 60 λεπτά. Ο Τζούλιους Τζένκινς είχε 33 πόντους και ο Πάτρικ Φέμερλινγκ 18 πόντους και 16 ριμπάουντ. Η Άλμπα σούταρε 51 βολές στο ματς και είχε το εξωπραγματικό 90%, πετυχαίνοντας τις 46 από αυτές.

Η Μπόσνα είχε τον Λανς Ουίλιαμς (γνωστός μας από το πέρασμά του απ’ την ΑΕΛ πέρσι) με 34 πόντους και 9 ριμπάουντ σε μόλις… 46 λεπτά, τον Κάιλ Χιλ με 26 πόντους και τον Μπράιαν Μπέιλι με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Η Μπόσνα σούταρε 61 βολές, αλλά είχε 77% πετυχαίνοντας τις 47.

Για την Μπόσνα, κανείς παίκτης δεν αγωνίστηκε περισσότερο από… 53 λεπτά (ο Χιλ), ενώ από την Άλμπα πάνω από αυτό το χρόνο έπαιξαν τρεις, ο Νίκολιτς, ο Μπράουν και ο Τζένκινς. Λιγότερο απ’ όλους έπαιξε ο Αμάρ Σούλιατζιτς της Μπόσνα, που πάτησε στο παρκέ μόλις τα τελευταία 50 δευτερόλεπτα της πέμπτης παράτασης. Το φοβερότερο στατιστικό στοιχείο ήταν ότι οι παίκτες της Μπόσνα έκαναν μόλις 12 λάθη σε 65 λεπτά αγώνα!

Προφανώς, τα όσα γράφουμε εδώ δεν μπορούν ούτε κατά διάνοια να αντικατοπτρίσουν το μεγαλείο του συγκεκριμένου αγώνα. Ελπίζω, πάντως, να πήρατε μια γεύση ικανή για να φανταστείτε λίγο ότι ήσασταν εκεί.

 

Υ.Γ.: Ο Λαμάρ Γκριρ έπαθε ολική ρήξη στον αχίλλειο τένοντα του αριστερού ποδιού και θα μείνει εκτός δράσης για 7 μήνες. Το Age of Basketball συμπαρίσταται στον παίκτη και του στέλνει τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση και δυνατή επιστροφή.

Υ.Υ.Γ.: Είναι γεγονός! Η φράση… «λευκός Τζόρνταν» δεν είναι πια μόνο κακόγουστο ανέκδοτο! Τον… λευκό Τζάρεντ Τζόρνταν φέρνει η Λιέτουβος από την ερχόμενη εβδομάδα για να την ενισχύσει. Ο «Μάγος» (Magician) όπως είναι το προσωνύμιό του, έρχεται ύστερα από μία ιδιαίτερα σημαντική καριέρα στο κολεγιακό πρωτάθλημα και θέλει να «μαγέψει» και την Ευρώπη με τις ασίστ του. Τώρα, λευκός μπασκετμπολίστας με το… όνομα του Τζόρνταν και σχεδόν το… προσωνύμιο του Έρβιν Μάτζικ Τζόνσον, είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα περίπτωση!

About nikolask11

Check Also

Κλέιζα: «Το σκέφτομαι για το Μουντομπάσκετ»

Ο Λίνας Κλέιζα μίλησε στην ιστοσελίδα lrytas για την πρώτη του σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *