Home / ΛΟΙΠΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / «Θα βιάσω την κόρη σου και το γιο σου»

«Θα βιάσω την κόρη σου και το γιο σου»

Πολλά ακούστηκαν μετά το περιστατικό ανάμεσα στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τους οπαδούς της Χαποέλ, άλλα σχετικά με τη ρατσιστική επίθεση, άλλα, προερχόμενα από τη Χαποέλ, ότι ο Σοφοκλής χτύπησε τον 4χρονο γιο του προέδρου της ομάδας (άλλοι έλεγαν ότι ήταν το παιδί του προπονητή) και τη μητέρα ενός παίκτη της Χαποέλ. Όλα αυτά είχαν κάνει πολύ βαρύ το κλίμα για τον Έλληνα παίκτη, αλλά ένα βίντεο που έβγαλε στο διαδίκτυο η Μακάμπι, δείχνει να αντιστρέφει το κλίμα, αφού ξεκάθαρα φαίνεται ότι ο Σχορτσανίτης δεν ακούμπησε τα παιδιά μπαίνοντας στην εξέδρα, αλλά άλλος τα χτύπησε.                    

Έτσι, την ώρα που η Χαποέλ έλεγε εν ολίγοις ότι ο Σχορτσανίτης όρμησε στις εξέδρες με πρόθεση για να χτυπήσει τα παιδιά και ζητούσε δια βίου αποκλεισμό του παίκτη (!), το βίντεο που έβγαλε η Μακάμπι στο YouTube, δείχνει ότι ο στόκος οπαδός που βρίζει τον Σχορτσανίτη είναι εκείνος που τελικά χτύπησε το 4χρονο παιδί του προέδρου της ομάδας του:

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Μακάμπι εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι θα διεξάγει έρευνα για το θέμα, γράφοντας για χυδαία ρατσιστική επίθεση κατά του Σχορτσανίτη και απειλή κατά της ζωής και της ακεραιότητας των παιδιών του, αφού, όπως υποστηρίζει η ομάδα, ο οπαδός που κρεμάστηκε από τη φυσούνα τον έφτυσε, τον έβρισε και του είπε ότι θα βιάσει τα παιδιά του.

Η ανακοίνωση της Μακάμπι:

«Η Μακάμπι Τελ Αβίβ απορρίπτει κάθε είδους βία, σωματική ή λεκτική, η οποία πολλές φορές είναι πιο ακραία κι επώδυνη, και ξεκαθαρίζει πως αυτά τα πράγματα δεν έχουν θέση στα γήπεδα. Περιμένουμε από τους παίκτες, ακόμα και στις πιο ακραίες καταστάσεις, να βρίσκουν τη δύναμη του μυαλού έτσι ώστε να συγκρατούνται.

Η Μακάμπι θα διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το πειθαρχικό παράπτωμα, θα μάθετε λεπτομέρειες στη συνέχεια όπως και τις αποφάσεις που θα γνωστοποιηθούν αργότερα.

Πρέπει όμως να γνωρίζετε πώς έχει το περιστατικό που συνέβη στο τέλος του ντέρμπι, όταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν στη φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια. Είναι ένας χώρος όπου απαγορεύεται να βρίσκονται οπαδοί και πρέπει να προστατεύονται οι παίκτες.

Ένας οπαδός της Χάποελ Τελ Αβίβ, κρεμόταν από τις κερκίδες μέσα στη φυσούνα, έφτυσε τον Σχορτσανίτη, τον έβρισε με χυδαίες εκφράσεις και ρατσιστικά σχόλια, καταλήγοντας στο τέλος με τη φράση “θα βιάσω την κόρη σου και τον γιο σου”!

Αντίθετα με όσα αναφέρονται για τραυματισμό στο φινάλε του επεισοδίου, δεν έγινε τίποτα και δεν χτύπησε κανείς.

Αντίθετα με όσα γράφτηκαν για «ποδοπάτημα παιδιών στη διάρκεια του επεισοδίου», μπορεί κανείς να δει από το βίντεο πως δεν έχει πειραχθεί κανένα παιδί στις εξέδρες. Οι άνδρες ασφαλείας σταμάτησαν το περιστατικό και δεν χτύπησε κανείς.

Κανένας οπαδός της Χάποελ δεν έχει το δικαίωμα να έρχεται σε σωματική επαφή με αντίπαλους παίκτες, να τους απειλεί, να τους φτύνει και να τους βρίζει. Να τραγουδά υβριστικά συνθήματα και να βλασφημεί εναντίον του προέδρου μας, Σιμόν Μιζράχι, να αποδοκιμάζει όλο το τεχνικό τιμ και να γιουχάρει στη διάρκεια του εθνικού ύμνου. Είναι το μοναδικό γήπεδο στο οποίο πηγαίνουμε συνοδεία αστυνομίας για να προστατέψουμε τους παίκτες μας. Ως πότε;».

Όπως καταλαβαίνετε το θέμα έχει πολύ ζουμί μπροστά του, αφού και η Μακάμπι ξεκάθαρα μοιάζει να στηρίζει τον παίκτη της, αλλά με το βίντεο έχει αρχίσει να φαίνεται ότι η Χαποέλ προσπάθησε να λοιδορήσει τον Σχορτσανίτη (το να λες ότι πήγε με πρόθεση να χτυπήσει παιδιά είναι τουλάχιστον εμετικό), και ευτυχώς για τον Έλληνα παίκτη διαψεύστηκε πολύ γρήγορα χωρίς να κηλιδωθεί το όνομά του. Για όλα τα άλλα περιμένουμε την αντίδραση της ισραηλινής ομοσπονδίας.

Ο ίδιος ο Σοφοκλής το μόνο που είπε για το θέμα ήταν το εξής: «Στο λεξιλόγιο των οπαδών της Χάποελ δεν υπάρχει η λέξη συμπαράσταση για την ομάδα τους. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να βρίζουν».

Νίκος Κουσούλης

Υ.Γ.: Για όσους δεν παρακολούθησαν το θέμα από την αρχή, υπάρχει αυτό εδώ το link.

About nikolask11

Check Also

Κλέιζα: «Το σκέφτομαι για το Μουντομπάσκετ»

Ο Λίνας Κλέιζα μίλησε στην ιστοσελίδα lrytas για την πρώτη του σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *