Home / NBA / Τι NBA, τι Α1…

Τι NBA, τι Α1…

Προσπαθήστε λίγο να το φανταστείτε. Ξεκινούν τα πλέι οφς της Α1 και φτάνουμε στα ημιτελικά ή στα τελικά. Ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός τίθενται αντιμέτωποι με την ΑΕΚ και τον Άρη. Το πρώτο παιχνίδι κρίνεται από ένα σφύριγμα. Κάποιος από τα αουτσάιντερ κάνει βήματα στα 13 δευτερόλεπτα και με τη διαφορά στον πόντο. Δεν σφυρίζονται και η ομάδα του κερδίζει τον αγώνα, σπάζοντας την έδρα του φαβορί. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, βγαίνει το επόμενο πρωί και σε επίσημη ανακοίνωση λέει ότι οι διαιτητές κακώς δεν σφύριξαν και ότι ο εν λόγω παίκτης όντως έκανε βήματα.

Μετά, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού/Παναθηναϊκού δεν βγαίνει να μιλήσει, ενώ ο Σφαιρόπουλος/Πεδουλάκης λέει ότι το έργο των διαιτητών είναι αδύνατο, ότι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και είναι άδικο η λίγκα να τους εκθέτει με τέτοιες ανακοινώσεις. Η σειρά συνεχίζεται χωρίς κανείς να ασχοληθεί περαιτέρω.

Την ίδια ώρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ σπάνε την έδρα του μεγαλύτερου φαβορί στην ιστορία του NBA (καθότι κατόχου του μεγαλύτερου ρεκόρ κανονικής περιόδου) κερδίζοντας μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ να κάνει βήματα 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τη διαφορά στον πόντο, βήματα που δεν σφυρίχτηκαν.

Το ΝΒΑ εκδίδει ανακοίνωση την επόμενη ημέρα ότι το μη σφύριγμα ήταν λάθος και ότι ο Ουέστμπρουκ έκανε βήματα. Μάλιστα, οι Θάντερ έχουν περάσει και από τη σειρά με τους Σαν Αντόνιο Σπερς με το NBA να ανακοινώνει ότι οι διαιτητές έκαναν… 5 λάθη στα τελευταία 13 δευτερόλεπτα του 2ου αγώνα. Τότε οι Θάντερ κέρδισαν, με αποκορύφωμα των λαθών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του NBA, το φάουλ του Ιμπάκα στον Όλντριτζ στα 2 δευτερόλεπτα, που θα έστελνε τον Όλντριτζ στις βολές με τη διαφορά στον πόντο.

Μετά από το νέο λάθος, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ξεσηκώνονται, ο πρόεδρός τους μιλάει για παράγκες, αρχίζει πόλεμος ανακοινώσεων, οι εφημερίδες προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα καλώντας τους οπαδούς σε ιερό πόλεμο, ο Κερ απειλεί θεούς και δαίμονες σε δηλώσεις του, ενώ αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι φωνάζει προς τους διαιτητές στα όρια του ντεσκαλιφιέ από το πρώτο δευτερόλεπτο του ματς και σε κάθε φάση. Ο κόσμος έχει αφηνιάσει, στο γήπεδο με την παραμικρή αφορμή βρέχει κέρματα, αναπτήρες, καφέδες, νερά, κροτίδες, φωτοβολίδες, ο 2ος αγώνας της σειράς Ουόριορς-Θάντερ διακόπτεται και το γήπεδο εκκενώνεται για να συνεχιστεί η σειρά χωρίς κόσμο στο Γκόλντεν Στέιτ. Όχι; Τα μπέρδεψα;

Ίσως φταίει η απάντηση του Στιβ Κερ στην ανακοίνωση του NBA ότι ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έκανε βήματα που κακώς δεν σφυρίχτηκαν 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του 1ου αγώνα της σειράς Ουόριορς-Θάντερ με το ματς στον πόντο. Τι είπε ο Κερ; «Όχι, δεν μου αρέσει η πρακτική των ανακοινώσεων. Εκτιμώ ότι το NBA προσπαθεί να είναι καθαρό, αλλά είναι άδικο για τους διαιτητές. Νιώθω ότι τους εκθέτει. Έχουν μια αδύνατη δουλειά. Αλήθεια. Και θα υπάρχουν άσχημα σφυρίγματα και από τις δύο πλευρές σε κάθε παιχνίδι. Δεν πρόκειται ποτέ να είναι τέλειοι. Κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο νόημα στο να εκθέτεις τα κακά σφυρίγματα. Δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό αυτό».

Και κάπως έτσι η ζωή συνεχίστηκε στο NBA παρότι οι Θάντερ έσπασαν έδρα με φαλτσοσφύριγμα. Την Πέμπτη ξεκινούν οι τελικοί της Α1, με τον Ολυμπιακό να κάνει καταγγελία στον ΕΣΑΚΕ (ως απάντηση στην καταγγελία που είχε κάνει ο Παναθηναϊκός προς τον Ολυμπιακό πριν από περίπου ένα μήνα) για το γεγονός ότι… ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε απαντήσει με έντονο ύφος (υβριστικά εν ολίγοις) σε οπαδούς του Άρη όταν έβριζαν στη φυσούνα τη μητέρα του Αντώνη Φώτση, η οποία πέθανε πριν λίγο καιρό.

Και για να το πω απλά, ο Ολυμπιακός έκανε καταγγελία κατά του Αργύρη Πεδουλάκη ως απάντηση στην καταγγελία που έκανε ο Παναθηναϊκός στις 20/4 κατά της ανακοίνωσης του Ολυμπιακού στις 18/4 η οποία αφορούσε στην απόφαση του αθλητικού δικαστή να απορρίψει την καταγγελία του Ολυμπιακού κατά του Γιαννακόπουλου για τις δηλώσεις του στην «Πράσινη» μετά τους περσινούς τελικούς. Όπως βλέπετε, το νερό από την πηγή γραφικότητας των «αιωνίων» συνεχίζει να τρέχει ανεξάντλητο και φέτος. Άντε, καλούς τελικούς να έχουμε…

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *