Home / NBA / NBA Playoffs: Δύση

NBA Playoffs: Δύση

Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 2009

Ξεκινήσαμε χτες το σχολιασμό μας για τα πλέι οφς του NBA από την Ανατολή και θα συνεχίσουμε απόψε με τη Δύση. Εκεί τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Για αρχή θα πρέπει να αναφερθούμε στους Φίνιξ Σανς οι οποίοι ολοκλήρωσαν ακόμη μία μαύρη χρονιά, αυτή τη φορά χωρίς να καταφέρουν καν να μπουν στα πλέι οφς. Πλέον, ακόμη και οι… μαμάδες των παικτών έχουν απογοητευτεί και δεν πιστεύουν ότι μπορεί ποτέ αυτή η ομάδα (που πιθανότατα είχε φέτος το ρόστερ με το μεγαλύτερο βάθος στο NBA) να πάρει πρωτάθλημα. Φέτος έκλεισαν 41 χρόνια ζωής χωρίς τίτλο και συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Πάμε, όμως, σε αυτούς που μπόρεσαν να φτάσουν στα πλέι οφς. Οι Μάβερικς, ας πούμε, με τον Νοβίτσκι να είναι ο 4ος σκόρερ του πρωταθλήματος έκαναν ένα απίστευτο μήνα και μπόρεσαν να γλιτώσουν την 8η και την 7η θέση και να πέσουν πάνω στους Σπερς. Αυτό είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια, αν μη τι άλλο, καθώς οι Σπερς είναι σε παρακμή και χωρίς τον καλύτερό τους παίκτη, ενώ οι Μάβερικς ακόμη δείχνουν να μην έχουν βγάλει τις μπουκάλες με το οξυγόνο για τον Ντιρκ. Οι Σπερς μοιάζουν πιο γερασμένοι, πιο κορεσμένοι, χωρίς ιδιαίτερο βάθος στον πάγκο, με τον Τζινόμπιλι εκτός, αλλά έχουμε… 2009. Και όλοι θυμούνται τι κάνουν οι Σπερς στις μονές χρονιές: 1999 πρωταθλητές, 2001 τελικός Δύσης, 2003 πρωταθλητές, 2005 πρωταθλητές, 2007 πρωταθλητές.

Απ’ την άλλη, έχουμε τον Τζος Χάουαρντ που πέρσι ολοκλήρωσε τη χρονιά του με την κανονική περίοδο και… δεν θυμήθηκε να κατέβει στα πλέι οφς. Αν επαναλάβει τέτοιες εμφανίσεις, το καλοκαίρι θα μετακομίσει για άλλες πολιτείες, ή του χρόνου θα εμπλέκεται και σε σενάρια ανταλλαγής με καθαρίστριες. Έχουμε και τον Νοβίτσκι που παίζει «4», παίζει «5», στα τάιμ άουτ πουλάει ποπ κορν και στα ημίχρονα βοηθάει στην μπουτίκ. Αν αντέξει απέναντι στο ξύλο των Σπερς μπορεί και να περάσουν οι Μάβερικς.

Νάγκετς και Χόρνετς επίσης είναι σε μια κλωστή. Μπορεί οι Νάγκετς να έχουν βρει χημεία, να «έδεσε» ο Μπίλαπς, μπορεί ο Άντονι να κάνει αθόρυβη (σε σχέση με ΛεΜπρον και Ουέιντ) αλλά εξίσου καλή δουλειά, μπορεί ο Τσάντλερ να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά δεν παύουν να είναι ομάδες που τις χωρίζουν 5 νίκες σε 82 αγώνες και που σε σειρά 7 αγώνων θα πρέπει η μία να κερδίσει την άλλη 4 φορές. Προφανώς και είναι αμφίρροπο το ζευγάρι με τον νικητή να πέφτει σε ένα ακόμη δυσκολότερο (Σπερς-Μάβερικς). Δίνω, πάντως, ένα μικρό προβάδισμα στους Νάγκετς λόγω έδρας και συνέπειας μέσα στη χρονιά.

Ένα άλλο χωρίς ξεκάθαρο φαβορί ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα στους 4ους Μπλέιζερς και τους 5ους Ρόκετς. Η… απορία όλων είναι η εξής: αν περάσουν οι Ρόκετς θα μετράει ότι ο ΜακΓκρέιντι πέρασε επιτέλους από τον πρώτο γύρο των πλέι οφς; Γιατί είναι εκτός με εγχειρισμένο γόνατο, άρα δεν θα παίζει. Αυτό διαβάζεται και ανάποδα: επειδή είναι εκτός ο ΜακΓκρέιντι, οι Ρόκετς μπορεί και να περάσουν. Όντως, έπαιζαν καλύτερα χωρίς αυτόν στην κανονική διάρκεια της χρονιάς, αλλά τώρα είναι πλέι οφς και δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι σημαντική απώλεια. Στο ζευγάρι πολλά θα κριθούν από το μαρκάρισμα Όντεν και Όλντριτζ στον Γιάο. Αν ο Κινέζος κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ τότε οι Μπλέιζερς θα έχουν πρόβλημα. Όπως επίσης, πρόβλημα θα έχουν κι αν ο Αρτέστ καταφέρει και περάσει χειροπέδες στον Ρόι. Αν προκριθούν οι Ρόκετς, τότε θα έχουμε ματσάρισμα Αρτέστ-Κόμπι, που θα βοηθήσει πολύ τις… μετρήσεις της τηλεόρασης λόγω των σχέσεων των δύο παικτών.

Και πάμε και στο πιο… ξενέρωτο ζευγάρι της Δύσης, για τον πρώτο γύρο των πλέι οφς. Οι Λέικερς αντιμετωπίζουν τη Γιούτα που και η ίδια δεν πολυπιστεύει ότι θα πάρει περισσότερα από 1-2 παιχνίδια στη σειρά. Η Γιούτα δεν φαίνεται να έχει τα φόντα να περάσει το Λος Άντζελες, οπότε οι Λέικερς ελπίζουν μόνο σε ένα πράγμα: να μην αρχίσει ο Κόμπι να θέλει να αποδείξει πάλι ότι θα πάρει το πρωτάθλημα μόνος τους. Γιατί δεν μπορεί να το κάνει. Όπως και πέρσι που ο Γκασόλ περιφερόταν ασκόπως παίρνοντας 5 σουτ ανά αγώνα και οι Σέλτικς κέρδισαν άνετα τους τελικούς, έτσι θα γίνει και φέτος αν ο Κόμπι δεν σκεφτεί και λίγο την ομάδα. Πάντως, με τη Γιούτα… και μόνος του θα πάρει την πρόκριση.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *